• Witam wszystkich. Jak wielu z Was wrocilem do starego nalogu po wielu latach. Chcialbym sie dowiedziec wlasciwie 2 rzeczy:

1. Co sie stalo z pierwotnym u25? (Fuzja uni, zmiana nazwy, kasacja??)

2. Czy jest tu ktos, kto wlasnie na u25 gral? :)

Pozdrawiam wszystkich forumowiczow:)

• 1. Uni numeryczne, poza u68 zostały wielokrotnie wchłonięte przez fuzje. Zamiatanie resztek niedobitków, wrzuconych do worów z uniwersami o wyższej frekwencji i żywotności. Standardem stało się ujednolicenie parametrów serwerów w zbliżonych wartościach, żeby umożliwić takie fuzje. Gameforge zarabia na wyścigach szczurów tuż po otwieraniu nowych uniwersów, średnio co dwa miesiące. Policz ile lat przerwy miałeś od ostatniego logowania i pomnóż to x6, a w związku z powyższym, znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie. Firmie nie opłaca się skupiać uwagi administratorów gry na tak wielu serwerach, na których zyski z kupowanej przez graczy antymaterii są niewspółmierne z plonami zbieranymi z nowych uniwersów. Tą wartość (znaną tylko GF) trzeba pomnożyć jeszcze przez liczbę krajów (i podzielić przez współczynniki zainteresowania grą w danych krajach). Generalnie chodzi o ekonomię i nic w tym dziwnego. Na pewno mapa fuzji każdego serwera jest bardzo rozmazana i tylko najdłużej grający mogliby powiedzieć jak bardzo.

2. Na pewno, ale ja się nie wypowiem, bo aż tak długo nie gram.

3. Zawróć! Usuń konto, póki jeszcze jest nadzieja na to, że możesz mieć normalne życie :D (a tak serio, owocnej rozrywki ;) )

• 1. Uni numeryczne, poza u68 zostały wielokrotnie wchłonięte przez fuzje. Zamiatanie resztek niedobitków, wrzuconych do worów z uniwersami o wyższej frekwencji i żywotności. Standardem stało się ujednolicenie parametrów serwerów w zbliżonych wartościach, żeby umożliwić takie fuzje. Gameforge zarabia na wyścigach szczurów tuż po otwieraniu nowych uniwersów, średnio co dwa miesiące. Policz ile lat przerwy miałeś od ostatniego logowania i pomnóż to x6, a w związku z powyższym, znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie. Firmie nie opłaca się skupiać uwagi administratorów gry na tak wielu serwerach, na których zyski z kupowanej przez graczy antymaterii są niewspółmierne z plonami zbieranymi z nowych uniwersów. Tą wartość (znaną tylko GF) trzeba pomnożyć jeszcze przez liczbę krajów (i podzielić przez współczynniki zainteresowania grą w danych krajach). Generalnie chodzi o ekonomię i nic w tym dziwnego. Na pewno mapa fuzji każdego serwera jest bardzo rozmazana i tylko najdłużej grający mogliby powiedzieć jak bardzo.

2. Na pewno, ale ja się nie wypowiem, bo aż tak długo nie gram.

3. Zawróć! Usuń konto, póki jeszcze jest nadzieja na to, że możesz mieć normalne życie :D (a tak serio, owocnej rozrywki ;) )

• Witajcie ;)

Przeglądając forum trafiłem właśnie na ten wątek ze wspominkami z U25. Zaczynałem na tym Uni moją przygodą z OGame w 2005 albo 2006 roku.

Byłem członkiem sojuszu GAJD, ale nie pamiętam już zbyt wielu ludzi. Kleopatra, Ketjov, Tycia... Zostało mi jeszcze w pamięci, że Glesio był wtedy top1 ;)

Pozdrawiam Wszystkich, może znajdzie się jeszcze ktoś z mojego byłego Soja ;)

Pandrodor

• Grało się tam gdzie wojowaliśmy jako HellDogs z BlackSun w składzie z Megasihirą, JOY`em, Sanveanem, Novotki, fajne czasy, gdzie moona trzeba było wypożyczać i "płacić" za niego z podziału złomu :D. Takie sojusze jak PGR z qlesio - niedoścignionym top, NBH, kertoip z NMF, ARISTOI - sojusz który miał 700 aktywanych graczy!

... i topka z 2006 r. po 12 miesiącach UNI [ obecnie nie do pomyslaenia, tyle punktów ma się po 48h :D ]

1 * glesio PGR 2605891 (farmer/zlomiarz)

2 * Sanvean BlackSun 2458820 (farmer/zlomiarz)

3 * Qbek BlackSun 1997931 (gornik)

4 * hunter PGR 1885058 (farmer/zlomiarz)

5 * Adas7 NBH 1552529 (gornik)

6 * Stary GraczPGR 1458562 (farmer)

7 * marcing MSV KRUK 1443449 (farmer)

8 + Andre NBH 1395671 (zlomiarz)

9 – Malcoran TEMP 1389209 (farmer/zlomiarz)

10 * JOY BlackSun 1359292 (farmer/zlomiarz)