Zapomniane Technologie

• Witam wszystkich. Bez watpienia temat, ktory chce poruszyc niejednokrotnie przewijal sie juz przez forum, jednak nie bylem w stanie go odnalezc, dlatego tez postanowilem stworzyc nowy. Otoz wrocilem do Ogame po 12 latach absencji (jak to mowia "kazdy wraca") i zauwazylem wiele zmian, sporo pozytywnych, kilka mniej. Jednak o ile oczywiscie nie jestem w bledzie nadal pozostaja 3 technologie, ktorych dalszy rozwoj po osiagnieciu pewnego poziomu nie daje nam zadnych korzysci (poza nabijaniem punktow). Rozwoj Grawitonow poki co pomine i skupie sie na dwoch pozostalych, ktorymi sa Technologia Laserowa i Technologia Energetyczna. Moj pomysl jest dosc prosty:

Technologia Energetyczna + 1% produkcji energii na poziom

Technologia laserowa + 1% sily ataku jednostek bojowych na poziom

Co o tym myslicie?

Jesli powielam istniejacy temat z gory przepraszam.

• Produkcja energii elektrowni fuzyjnej może zostać zwiększona poprzez rozwijanie technologii energetycznej. Energię można obliczyć wg wzoru:

30*[Poziom elektrowni fuzyjnej]*(1,05+[Poziom technologii energetycznej]*0,01)^[Poziom elektrowni fuzyjnej]

• Dokladnie jak KAT napisal. Technologia energetyczna daje prad przy mocno rozwinietym eko wiec nie jest to tylko badanie w celu nabicia punktow. Zamiast inwestowac miliardy w terraformery do rozbudowy elektrowni lub w bunkry do oslony satelit, pakujesz sos w badanie i masz boosta dla elektrowni fuzyjnych.

• Zapomniane technologie to laser i grawitony, chociaż ,,są tacy co pamiętają,, - laser niektórzy robia dla punktów żeby surowce przechowywać wiec lepiej zrobić cos z grawitonami. Najlepiej cos w stylu ujarzmiona grawitacja kwantowa powoduje samoistne powstawanie antymaterii na koncie wydobycie ytpu poziom/h

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Albo +10% do prędkości GS / poziom.

samoistne

Klimatycznie to mi się nawet podoba i nie jest to wcale zły pomysł - tylko że GF pójdzie w ochłapy jeśli zechce tak to ogarnąć. Ja bym się nie nastawiał na jakieś zmiany. Obecna forma aktualizacji i bez tego dość pozytywnie mnie zaskoczyła, więc kto wie. Może kiedyś ogarną laserową i grawitony.

• Ale przecież Grawitony będzie się badać na kolejne poziomy, żeby zwiększyć produkcję Antymaterii ze specjalnego budynku i żeby mieć szansę na drugiego rogala przy planecie. Przecież tak nam obiecało GF przy oficjalnym konkursie, ktory był z 5 lat temu...

Jak mąż obiecał, że pomaluje łazienkę to ją pomaluje i nie trzeba mu o tym co pięć lat przypominać.

Albo jakoś tak...

• Ale przecież Grawitony będzie się badać na kolejne poziomy, żeby zwiększyć produkcję Antymaterii ze specjalnego budynku

Ladny sarkazm ale z drugiej strony powtarzajace sie co chwila promki na anty raczej wykluczaja ten aspekt. Dla GF bylby to strzal w kolano i zabicie kury znoszacej zlote jajko lub cos porownywalnego, co motywuje do tego by trzymac ogejma przy zyciu.

Probowali juz roznych sposobow. Od wprowadzenia klas, przez grube zyski na ekspach przechodzac plynnie do legalnych walkow na rynku, przez co finalnie rynek jak wiadomo zniknal. Moim zdaniem, kombinuja nadal jak kon pod gore by z ogejma, z gry, ktora polegala niegdys na strategii, zrobic gre dla kombinatorow. Nie bez powodu nie mamy pregierza i wraz z rosnacymi jak grzyby po deszczu flotami wychodza coraz lepsze starcia dajace pole do polemiki i obrzucania sie blotem. To juz nie jest smieszne tylko zalosne, kiedy ludzie pakuja hajs w konta aby poczuc sie lepsi a potem tylko wylewaja na siebie wiadro pomyj. Dzieci w piaskownicy maja chyba wiecej oleju w glowie niz niby dorosli i dojrzali ludzie, chcacy na sile pokazac sie w gierce przegladarkowej

• Ale przecież Grawitony będzie się badać na kolejne poziomy, żeby zwiększyć produkcję Antymaterii ze specjalnego budynku i żeby mieć szansę na drugiego rogala przy planecie. Przecież tak nam obiecało GF przy oficjalnym konkursie, ktory był z 5 lat temu...

Aż odszukałem ten wątek na forum origin -> https://board.origin.ogame.gam…We-want-your-suggestions/

Wygrał pomysł dziur czasoprzestrzennych zwiększających prędkość lotu gwiazdek. Budynek produkujący antymaterię był dopiero na 3 miejscu.

Temat z 2015, czyli dopiero 7 rok im leci. Kiedyś dodadzą ;)

Top10 badań PL (na uni x1x8), top32 badań PL (wszystkie prędkości)

Badania stanowią 79,23 % wartości konta

• Starczy by taki budynek kosztował także troche anty. Duzo graczy nakupi i skonczy na u albo w reckach i gf bedzie do przodu bo wiecej gra skonczy niz budynek sie zwroci. Głupki nie wpadli na to nie mowiac o ich zysku z budowy tych graitonów.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis