FS z moona na moona a zniszczenie księżyca

• Szybkie pytanie: Wysyłam FS z moona na moona. Gracz X niszczy mi moona, z którego posłałem FS'a. Co dzieje się z flotą? Trafia na moona docelowego czy zawraca na planetę?

Co w przypadku, gdy moon zostanie zniszczony w momencie, gdy FS będzie leciał z misją zawróć?

I druga sytuacja - co się stanie gdy zostanie zniszczony moon na który leci FS? Flota zawróci się na moona startowego czy wyląduje na planecie gdzie został zniszczony moon?

Wszystko z misją stacjonuj - w których przypadkach FS widać na falandze?

• 1. Flota nadal leci na moona docelowego

2. Jak będzie to zawrócona stacja, nie zobaczy nic

3. Nie, flota się nie zawróci, będzie teraz leciał na planetę

Najlepiej z moona na moona stacjonuj i zwracać - jest to niewidoczne na fali nawet po zniszczeniu wszystkich moonów :)

Mam nadzieję, że nie popieprzyłem nic 8o

• Jak Ci zniszczą moona, z którego wysłałeś, to nic nie widać na falandze.

Jak zawrócisz to będzie wracało na planetę pod zniszczonym moonem i też nie będzie widać na falandze.

Jak Ci zniszczą moona, na którego lecisz, to flota zostanie skierowana na planetę pod zniszczonym moonem i będzie widoczna na falandze.

Wtedy należy liczyć się z tym, że Cię obserwują i klikają falangę bez przerwy, żeby widzieć, kiedy zawrócisz. Często trafiają się psychole, którzy klikają przez kilka godzin, byle Cię dorwać. Jak wtedy zawrócisz, to policzą powrót na moona startowego, o ile będą wiedzieli, kiedy z niego wystartowałeś. Zwykle wiedzą, bo byłeś już wcześniej pod obserwacją.

• nie będę powtarzał trzeci raz co moi poprzednicy ;]
    bobro wyliczanie na tym polega, że trzeba co chwile klikać do momentu kiedy flota nie zniknie z fali, w ten sposób się wylicza prawie do perfekcji +/- te kilka sekund np. 3,4 daje prawie 100 % szans że trafisz flotę co zawróciła na stacjonuj :)

• Okej, to ostatnie pytanie, powiedzmy, że ktoś mnie wyliczył ale wysłał atak 3-4 sekundy po tym jak ląduje mi flota. Czy używając rozszerzenia ogame fast expeditions gdybym ustawił taką flotę na ekspedycje jaka mi wraca to był bym w stanie poderwać flotę w 2 sekundy używając przycisku fast send?

• Często trafiają się psychole, którzy klikają przez kilka godzin, byle Cię dorwać.

Przez kilka godzin klikaja ale maja konkretny zysk

I to właśnie jest straszne. Zamiast zająć się czymś pożytecznym to siedzą i klikają po to, żeby mieć konkretny zysk - w grze ;)

Nie zrozumiem tego nigdy, ale wiem, że nie wszyscy myślą tak jak ja i nie potępiam ;)

I jak tam, mistrzou - udało się? Czy gong? Nie łam się i zapamiętaj lekcję.

• Taka prawda ^ nikt nic nikomu nie udowodni, a stopujesz sobie obraz i masz czas dokładnie co do sekundy nie musząc przy tym ślęczeć.

To nawet nie kwestia braku anty-cheata w grach przeglądarkowych tylko zwykłe funkcje które praktycznie oferuje sam windows nvidia/radon jak i 99% przeglądarek internetowych :) ba! softu myszek i klawiatur jeśli mówimy o auto odświeżaniu.

tak samo pytanie Avinashi - czym się różni to od spamu ctrl + enter? niczym, czysto? czysto :)

boty i automatyzacja gry, niestety albo stety ogame jest na to nad wyraz podatne

• tak samo pytanie Avinashi - czym się różni to od spamu ctrl + enter? niczym, czysto? czysto :)

niby tak, ale jednak jakby nie :P

bo żeby móc zaspamować ctrl+enter to trzeba mieć już flotę na pokładzie i wybrać wszystko kliknąć enter i wybrać cel. A w tym przypadku już wcześniej wpisujesz to co ma Ci wysłać i tylko klikasz fast send jak Ci flota wyląduje. No więc taki jednak trochę bot, które jednak nie są dozwolone :P

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Sam tego nie popieram i nie piszę z myślą jak gra oferuje albo inaczej jest podatna to trzeba korzystać problem tu bardziej leży w braku wykrywalności bezkarności takich zachowań a fajnie mieć świadomość, że coś 'takiego' istnieje.

Avinashi to obrońca napisze, ze byl lag serwera, bla bla bla i sprawy nie ma oczywiscie jak się uda uciec. Każdy z nas chyba pamieta slynne ucieczki w 2 - 3s i głowienie się jakim cudem się udało i tu mówimy o wczesnych czasach ogame.

Smutne to prawda.

• Najlepsze jest to, że bez problemu można zawrócić flotę stacjonuj na falandze bez wykrycia. I nawet banów nie ma za ten numer. Kilka razy uratowałem tak topowe floty i nadal się dziwie jak widze złapaną flote top5 serwera z zawróconego stacjonuj. Nie wiem czy to są takie laiki czy serio nie wiedzą o tym.

• tak samo pytanie Avinashi - czym się różni to od spamu ctrl + enter? niczym, czysto? czysto :)

niby tak, ale jednak jakby nie :P

bo żeby móc zaspamować ctrl+enter to trzeba mieć już flotę na pokładzie i wybrać wszystko kliknąć enter i wybrać cel. A w tym przypadku już wcześniej wpisujesz to co ma Ci wysłać i tylko klikasz fast send jak Ci flota wyląduje. No więc taki jednak trochę bot, które jednak nie są dozwolone :P

Z drugiej strony to też jest bez sensu wstukiwać ciągle cyferki w pola i sprawdzać czy wybrało się dobre statki na ekspa, jak ktoś ma 13 slotów do wysłania to trochę bez sensu wstukiwać 13 razy to samo zamiast skorzystać z dodatku do przeglądarki i wysłać jednym przyciskiem.

Nikt mnie nie złomował pytałem żeby tego uniknąć. Poza tym już chyba nikomu się nie chce siedzieć i kogoś wyliczać jak kiedyś po tym jak wprowadzili ekspy. I nie jestem flociarzem, więc też. Na tym etapie na którym jestem na Ferdinand żeby mnie zezłomować ktoś musi wydać 20kk deuteru wysyłając flotę z układu obok co dopiero kilka układów dalej i to przy spalaniu 0.5. Już sam koszt deuteru dla agresora boli a fakt, że ma małe szanse powodzenia tym bardziej. Mając moony z obroną to trochę awykonalne dla jednego gracza bo jest limit 6 ataków na 1 planetę na 24h a żeby rozwalić obronę na księżycu musi zaatakować conajmniej kilka razy później zostanie mu jakieś 2 ataki gsami a przy średnicach moona powyżej 8.8k szanse na zniszczenie są nikłe a nawet jeśli jakimś cudem przeprowadzą na mnie zmasowany atak i rozwalą dwa moony z których puszczam fsa to flota wleci na planetę niewidzialna dla falangi bo z misją zawracaj ze stacjonuj a z planety posyłam na kolejnego moona i nici ze złoma :P