ataki na slabszych

• Wybaczcie, że mój komentarz został pozbawiony wymagającej w kulturze dyskusji konieczności czytania każdego posta, żeby wypowiadać się merytorycznie, ale myślę że ominięcie gównoburzy z powodu wymienionego w pierwszym poście, nie będzie chyba aż taką ignorancją i mogę zrobić off-topowy wyjątek.

Chciałem tylko szepnąć, że reakcja  kasai bardzo mnie poruszyła. Urocza reakcja na e-zaloty... I zabawna :D

• Dziękuje Brodaty ale liczyłem na Twoją pomoc w wytłumaczeniu koledze że musi… powinien bardziej się starać ;)

Za dnia szeregowy pracownik supermarketu, a nocą trener Borussii Dortmund i galaktyczny kłusownik!

"Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na kije i kamienie." - Albert Einstein

• Nie mareLi , nie z motyką na słońce, tylko chcesz wpłynąć na zmienę fundamentu tej gry!

To tak, jakbyś w piłce nożnej zabronił piłkarzom dotykania piłki, żeby czasem, jak w meczu towarzyskim spotka się np. BVB i Sokół Mrzeżyno mocniejsza drużyna słabszej nie zrobiła krzywdy!

Za dnia szeregowy pracownik supermarketu, a nocą trener Borussii Dortmund i galaktyczny kłusownik!

"Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na kije i kamienie." - Albert Einstein

• Gościu, ja o tym FarmVille to pisałem serio. Niemal wszystkie gry strategiczne, szczególnie te albo z elementem multi, albo MMO, polegają na budowaniu potęgi i konkurowaniu z innymi graczami, OGame wyjątkiem tu nie jest. Są uni o wysokim speedzie flot (jak dla mnie to dla masochistów, bo w 2-3 minuty można dostać gonga), są o mniejszym, gdzie można już na luzie pograć. Sam mam na uni graczy, których regularnie skanuję, bo wiem, że mają floty, ale ani nie mam na co latać na planetach (bo zwożą surowce), ani na moonach (bo robią FS-a), więc mimo "wspólnej gry", która trwa nawet kilkanaście miesięcy, nie zaatakowałem ich ani razu, bo nie miałem po co.

A gram na czeskim Japetusie, zapraszam, jak chcesz kozaczyć, ale jak tam cię zgonguję, to zapłaczesz jeszcze bardziej, jak zobaczysz różnicę punktów. XD

• Ale lepsza w Twoim przekonaniu to taka, która wspiera takich noobków jak Ty czy masz co innego na myśli?! Sorry za to porównanie ale normalnie ręce opadają jak czytam to co wypisujesz!!

oczywiście ze tak lepiej niż wspierać nobala z tpo7 atakującego top 400 . Nawet w piłce nożnej jest 1,2,3 - liga trampkarze itd .. 1 liga nie gra z trampkarzami co nie ? tylko ta gra nie ma zasad ale co tam , bo znowu będzie ze lament …..

Lepiej sobie na forum pogadać.. Panią Kasie popodrywać J niż grać w to g.. o .

• Ale lepsza w Twoim przekonaniu to taka, która wspiera takich noobków jak Ty czy masz co innego na myśli?! Sorry za to porównanie ale normalnie ręce opadają jak czytam to co wypisujesz!!

oczywiście ze tak lepiej niż wspierać nobala z tpo7 atakującego top 400 . Nawet w piłce nożnej jest 1,2,3 - liga trampkarze itd .. 1 liga nie gra z trampkarzami co nie ? tylko ta gra nie ma zasad ale co tam , bo znowu będzie ze lament …..

Lepiej sobie na forum pogadać.. Panią Kasie popodrywać J niż grać w to g.. o .

ok, widzę że tu już nic więcej nie mam do powiedzenia ani do dodania! Nie rozumiesz sarkazmu, nie masz dystansu do siebie, nie rozumiesz tej gry więc nic już tu nie wpiszę! Graj, płacz i lamentuj na forum, a Pani Kasi proszę mi nie obrażać ;)

• A może nie porównujmy do piłki nożnej tylko do sportów walki - w końcu bliżej. Idąc tym krokiem wprowadźmy kategorie wagowe. Można atakować tylko graczy w swojej kategorii wagowej.

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• Mysle, ze juz porzadnie odeszliscie od tematu. Twoje pytanie z pierwszego posta zostalo juz odpowiedziane wielokrotnie wiec temat uwazam za wyczerpany. Dodam tylko, ze zycie polega na tym, ze silniejszy lub sprytniejszy wygrywa. Tak samo jest w ogame, albo jestes drapieznikiem albo ofiara. Noobprotection wystarcza na tyle aby zalapac podstawy gry i wiedziec jak sie odnalezc w tej ogejmowej dzungli ;)

Na tym polega ta gra i jej zasady na ten moment nie zostana zmienione. Jezeli uwazasz, ze Twoj pomysl jest taki super i wart wprowadzenia to zapraszam na forum miedzynarodowe i tam mozesz zamiescic swoja propozycje co do zmian w grze.