Jedna darmowa zmiana klasy na konto

• Przypuszczam, a nawet zaryzykuję stwierdzenie, że wiem, że nikogo to nie obchodzi, ale z obecnego eventu ja wybiorę:

1. Komandor

2. 30% metal

3. Ośmiornica

4. Rozprówacze

5. Sloty Floty +4

6. Odkrywca

7. Pakiet Kryształu

Co do pkt. 4 i 5 , to się jeszcze zastanowię.

• U mnie będzie taka różnica, że:

3. Newtron

5. Sloty ekspedycji

6. Odkrywca

Reszta tak samo

Za dnia szeregowy pracownik supermarketu, a nocą trener Borussii Dortmund i galaktyczny kłusownik!

"Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na kije i kamienie." - Albert Einstein

• :) miał być w szóstym punkcie Zbieracz, bo tamtych już mam 3 sztuki - sorki, ale tak z doskoku pisze bo mecz oglądam ;)

Za dnia szeregowy pracownik supermarketu, a nocą trener Borussii Dortmund i galaktyczny kłusownik!

"Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na kije i kamienie." - Albert Einstein

• :) miał być w szóstym punkcie Zbieracz, bo tamtych już mam 3 sztuki - sorki, ale tak z doskoku pisze bo mecz oglądam ;)

A kto gra? i czy da się to obejrzeć na żywo w internecie?

(nie mam telewizora :D)

• to ja mam co do klas taki system:

Gram generałem więc zawsze wybieram pierwszego generała, potem odkrywcę, następnie zbieracza albo generała i od nowa

Zamysł jest dosyć prosty:

Zbieram paczki z eventów (czasem też dokupię za anty), zmieniam na zbieracza, odpalam paczki, buduję Crawlery, zmieniam na Odkrywcę, w stocznie wpycham Pioniery, puszczam badanie i wracam na generała.

Najczęściej staram się jeszcze łączyć Odkrywcę z 25% krótszym czasem badań i już jest w ogóle świetnie

• No to ja mam podobny system, ale rzadziej korzystam z usług Generała. Mam oczywiście te klasy w ekwipunku, ale to na czas gdyby mnie mocno wzięło, aby trochę obdarować złomem pod dom innych graczy z uni! :D

Raczej wachluję pomiędzy Zbieraczem a Odkrywcą, a głównym wyznacznikiem jest czas jaki w danym okresie mogę poświęcić grze. Jeśli mam go więcej wrzucam Odkrywcę i jadę z tematem ekspedycji do oporu + farmienie idlaków, z których jest wtedy 75% zysku, ewentualnie jakieś okazjonalne loty do sąsiadów po ich nieużywaną tudzież niepilnowaną surkę ;)

Gdy czasu jest mniej, zapycham stocznie Pionierami jak kolega i włączam Zbieracza, a wtedy czy się stoi czy się leży surka się sama wydobywa. ;) Później od czasu do czasu zwózka, a jak się uzbiera niezła sumka z powrotem na Odkrywcę i jakieś "skierowanko na badanko" czy coś w ten deseń. ;)

• Ja natomiast zrobiłem delikatny myk i z Odkrywcy przeszedłem na Zbieracza w celu zbudowania na każdej kolonii Pełzacze w celu zwiększenia produkcji surowców i z powrotem wróciłem na Odkrywce.
    Zdaje sobie sprawę z tego, że po stracie Pełzaczy muszę ponownie dokonać takiego manewru, lecz uważam, że to zawsze jakiś plus... przynajmniej na jakiś czas do póki nie stracę Pełzaczy :D

• Bo jak zmienisz klasę na inną niż Odkrywca to już ich nie wyprodukujesz, a one robią robotę przy atakach i dofarmieniu na przykład ;)

A w takiej sytuacji możesz ich trochę stracić więc nigdy za dużo! ;)

Siłę ataku mają lepszą niż chyba nawet ciężkie myśliwce, a przestrzeń ładunkowa spora! To są takie uzębione trampki! :D