To nie sa przeczucia to chlodna analiza faktow ktore przedstawili obroncy. A z nich to nawet srednio madry grajek wywnioskuje co tu sie stalo. GOTHE tez jest w to umoczony. Ale tutaj trzeba juz bardziej pogrzebac jak to udowodnic.
Dr Zgon [EkoHima] vs. Laojun [P_A] & Scruple [P_A] ~ 11 056 975,31% - obrona + Numer 2 [P_A] & Scruple [P_A] vs. Dr Zgon [EkoHima] ~ 9 991 786,25% - kontra
- Laojun
- Closed
-
-
Jestem całkiem spoza Uni, ale przyciagnał mnie %, szczerze myślałem, że to typowe "samobójstwo" topowych sojuszy.
Opcji początkowych miałem kilka:
1. Kradzież konta, ale to nie takie proste, ktos passy znał przekazał kod zasiadania ... ale zlamil nieziemsko
2. Włam na szeroką skalę, ale to juz gruba akcja
3. Sprzedaz konta i zadyma, w sumie jak się uda sprzedam drufi raz.
Wg opisu akcja surrealistyczna.
Z tego zo mówicie konta na banie, ale zezłomowany nie, czyli push ekstremalny odpada, zanosi się na backup, ... pytanie czy słuszny?
Byc może zawiódł Twórca i naprawi to on sam.
Odnosząc się do Twojej odpowiedzi.
1. Nikt nie posiadał haseł, jedynie moja żona logując do laptopa. Na koncie nigdy nie było innego IP jak jedno jedyne z domu, które jest stałym. I logowanie z jednego numeru telefonu. Nigdy nie był przekazywany kod do zasiadania ani nie było osoby która miałaby hasła do konta. NIGDY. Zbyt dużo pieniędzy wsadziłem by ufać komuś.
2. To jest jedyna opcja. Nie wiem jak wyglądają uprawnienia administracji ale jeśli ktoś ma opcję nałożenia urlopu podczas blokady to może i ma opcję zdjęcia. Nie osądzam. Równie dobrze byli sojusznicy z którymi wcześniej grałem a grają teraz w barwach P_A, wykorzystali moje zaufanie i podesłali co nie co. Nie osądzam. W każdym bądź razie ktoś tam wszedł i zrobił swoje - współpracował ze złomującymi.
3a. Gdybym sprzedał konto, ktoś miałby udokumentowany przelew za konto, rozmowy, cokolwiek, zaraz by wyszło na forum co zrobiłem i jak zrobiłem. Nie było takiej sytuacji bo o 1:30 był urlop po złomie a o 6 gdy tylko zalogowałem poszedł ticket z wątkiem włamania na konto. GDYBY BYŁA SPRZEDAŻ KONTA TO NOWY WŁAŚCICIEL NIE POSZEDŁBY NA TO ABY NIE PRZERZUCIĆ KONTA NA INNEGO MAILA !
3b. W przypadku sprzedaży samej floty pod pusz nie byłoby takich dziwnych akcji i kombinowania, zostałby zdjęty urlop i flota zostałaby trafiona na minutach, byłby również udokumentowany przelew i rozmowy z planowanej akcji.Dla mnie nie ma innej opcji jak przywrócenie floty, czuję się okradziony, nie czuje się oszukany - tak się będę czół jak administracja nie zwróci moich straconych pieniędzy czyli mam na myśli floty której JA NIE STRACIŁEM.
-
Jeżeli atakerzy siedzą na banie a Zgon nie to nie rozumiem dlaczego flota nie została oddana do zgona ? Support do roboty ?
-
Jeżeli atakerzy siedzą na banie a Zgon nie to nie rozumiem dlaczego flota nie została oddana do zgona ? Support do roboty ?
Dokładnie.
Backup dla Zgona powinien być
konsekwencją bana dla atakujących.
Czekamy na Team.
-
czekajcie sie doczekacie tak że zgon nic nie odzyska a temu że powinien też mieć bana skoro PUSH to był bedzie lipa i tyle nie odzyska floty i dobrze
jakby tak chciał ktoś robić jak on to każdy by sprzedawał flote i chciał odzyskać dwie pieczenie na jednym ogniu niestety NIE DA SIĘ tak i smród się ciągnie za nim znamy jego wałki i cofanie
niestety za mną to samo chociaż legit już ale kto to uwierzy he -
Ty to chyba Majs nadal mozgu nie odnalazles.
To jest wlam na konto plus push ekstremalny.
Konto skradzione dlaczego mialoby byc na banie?
-
Majs nie ogarnął jeszcze, ze Zgon jest tutaj poszkodowany.
Został okradziony. Włam na konto i złomowanie.
Ale może z czasem ogarnie.
Druga sprawa, wątek Gothe w obu starciach bardzo ciekawy.
Nie wiem czy zwróciliście uwagę.
Nie bronił u Laojuna. Dał tylko recki.
Pod starciami nie pogratulował.
Pojedyncze like widziałem tylko pod postami.
Przed dołączeniem do ataku na mnie dospawał 500 000 gęsi.
Na Zgona nie dał nawet sondy.
Nie poleciał na takiego gracza?
To tak jakby próbował się trzymać od tego jak najdalej.
Nie zastanawia Was dlaczego?
-
Guff dokladnie tak.
Ogolnie wiedzial co jest pieć ale reckow uzyczyl.
Ale czego sie spodziewac w takim doborowym towarzystwie;D
klonowanie sury bylo
Rynek byyl
Pasnik na stworzonych kontach byl.
Oni chyba maja taka check liste i tylko ptaszki stawiaja.
Jesli tym razem team im to popusci to olewam ta gre...
-
Chcieli sobie podporządkować Quantum.
Kiedy przyglądałem się jak stawiają ul, myślałem : ciężko będzie im zaszkodzić
Teraz wygląda tam tak
Moderator kasai:
Upominam za offtopic. Slaby zwiazek ze starciem. -
Wpisze się przecież też długo zasiadałem na tym koncie na himalii. Przestałem czytać gównoburzę na którejś stronie. Tak jak Zgon robił ludzi w ciula, tak został sam zrobiony w ciula. W jaki sposób to nie mi oceniać. Parcie na szkło było zawsze. Śmieszą mnie teksty typu, że znam go i wiem, że nikomu by nie dał passów oraz, że on by tak nie poleciał. Na hima latał na pałe, więc może zły nawyk się odbił. Mi wkręcał bajkę przez pare lat. Może tutaj też coś wkręca.
-
Śmieszą mnie teksty typu, że znam go i wiem, że nikomu by nie dał passów oraz, że on by tak nie poleciał.
Mnie to również śmieszy. Tym bardziej, że DrZgon to gracz III ligowy. Ktoś kto umoczył 50 tys PLN jest zwykłym jeleniem utrzymującym serwery GameForge a nie dobrym graczem.
Wróciłem do gry po 10 letniej przerwie i widzę, że nieudacznicy którzy na uni cyferkowych nie mogli wygrzebać się z top300 dziś dzięki kasie są top1 i myślą że są PRO.
Kiedyś gracza top1 się szanowało, miał respekt a dziś jest pośmiewiskiem. Po przeanalizowaniu wszystkich wypowiedzi mam takie wnioski:1. DrZgon zdupił i teraz próbuje się wybielić
2. GO maczało w tym palce
Włam na konto niemożliwy a czasy kiedy GO byli uczciwi i bezstronni dawno odeszły do lamusa historii. Na Ymir wystawiali floty swoim kolegom w grze.
-
Wpisze się przecież też długo zasiadałem na tym koncie na himalii. Przestałem czytać gównoburzę na którejś stronie. Tak jak Zgon robił ludzi w ciula, tak został sam zrobiony w ciula. W jaki sposób to nie mi oceniać. Parcie na szkło było zawsze. Śmieszą mnie teksty typu, że znam go i wiem, że nikomu by nie dał passów oraz, że on by tak nie poleciał. Na hima latał na pałe, więc może zły nawyk się odbił. Mi wkręcał bajkę przez pare lat. Może tutaj też coś wkręca.
Cieszyć się z czyjejś porażki, to cecha ludzi małych.
Kiedy, jak piszesz, zasaiadałeś na tym koncie wałki Ci nie przeszkadzały.
Wszyscy atakujący dostali bany, starcia nie są czyste, ale Tobie nadal to nie przeszkadza.
Niczego się nie nauczyłeś grając w Ekonomistach.
-
Wodzirej to znajomy sojuszu Push to nie ma się co dziwić że ich broni ...
-
2 tyg i wroca
-
Ktoś kto umoczył 50 tys PLN jest zwykłym jeleniem utrzymującym serwery GameForge a nie dobrym graczem.
Wróciłem do gry po 10 letniej przerwie i widzę, że nieudacznicy którzy na uni cyferkowych nie mogli wygrzebać się z top300 dziś dzięki kasie są top1 i myślą że są PRO.Ciekawy jestem ile kasy poszlo by pobudowac miliony innego rodzaju statkow. Ktos jest w stanie to policzyc? Nie pierwszy i zapewne nie ostatni temat, w ktorym widze jak oceniany jest gosc bo wydal 50k pln a nie widzi sie reszty flot/graczy w topce. Wiec proponuje otworzyc oczy, zrobic konkretny research i podsumowac w przeliczeniu na realna walute ile i kto zainwestowal w konto. 50k polskich cebulionow siedzi Wam jak drzazga w oku a dla goscia co tyle wtopil moga to byc grosze, tego chyba nie bierzecie pod uwage. GF jako korporacja te 50k PLN ma zapewne co najwyzej na waciki. Musi byc wiecej takich graczy skoro serwery nadal sa otwierane co chwila a te starsze utrzymywane przy zyciu.
-
Jak ktoos ma takie hobby to nie widze problemu 50k wydac.
-
50 tys zl wydał na ogame... [mniam] złoty. Ja jak ostatnio kupiłem za stówkę anty to sam siebie zgłosiłem na policję.
Graty za starcie, pokaźny procent. Świetne trafienie recków z gsami. Ja nawet dobrze ekspedycji nie potrafię wysłać.
Moderator kasai:
Upominam za pseudowulgaryzmy. -
Wszyscy atakujący dostali bany, starcia nie są czyste, ale Tobie nadal to nie przeszkadza.
Gdzie napisałem, że się cieszę i, że mi to nie przeszkadza? Czekam na stanowisko GO, a nie Guffa.
Do czasu nie przeszkadzały, ale gdy zacząłem złomować legalnie konta, za które wcześniej zgon zapłacił to już mi to zaczęło przeszkadzać. Doskonale o tym wiesz.
-
Gdzie napisałem, że się cieszę i, że mi to nie przeszkadza? Czekam na stanowisko GO, a nie Guffa.
Do czasu nie przeszkadzały, ale gdy zacząłem złomować legalnie konta, za które wcześniej zgon zapłacił to już mi to zaczęło przeszkadzać. Doskonale o tym wiesz.
Ale jak to? Zgon konta pod push kupował? nie no nie możliwe inaczej byłby celem kryształowych na Q jak reszta takich graczy a nie z nimi latał
To musi być nie prawda skoro trzyma się z pl1 a przecież pl1 nie trzyma z takimi co konta pod pushe kupują, to zawsze było jego złotą zasadą na Q chyba że ponownie coś przeoczyłem i teraz nawet pusherzy są ok byle po tej samej stronie ?
Całe te Quantum to jeden wielki syf... topka flociarzy umoczona w gównie ponad uszy
Co do banów trzeba poczekać na oficjalne stanowisko Teamu wtedy można wieszać lub nie psy na kimś. Nie takie rzeczy ogame widziało
-
Team już zdecydował, bo konta wszystkich atakujących na banie.
Czekamy tylko na backup. Zgon jest poszkodowany. Na jego konto bana nie nałożono.
Graliśmy w różnych konfiguracjach, przeciwko sobie i pod jednym tagiem.
Zaczekajmy do końca. Wierzę w pomyślne rozstrzygnięcie dla Zgona.