Dr Zgon [EkoHima] vs. Laojun [P_A] & Scruple [P_A] ~ 11 056 975,31% - obrona + Numer 2 [P_A] & Scruple [P_A] vs. Dr Zgon [EkoHima] ~ 9 991 786,25% - kontra

• [mniam]

a co do samej tresci tego co napisal ten typ - nie muniek - skriny nigdy nie byly dowodem - ale logi z panelu juz jak najbardziej - a dzieki tym skrina beda w stanie ustalic czy bylo jak mowe.

np czy zgon wogole nie skanil celu :) zrezsta zaloz sobie nowe konto - wlalcz bota i graj jak umiesz .czyli oszukujac i korzystajac jak tu kogos oszukac.

Moderator kasai:
    Zbędny offtopic usunięty.

• U la la, nie może zabraknąć i mnie w tym wątku.

Zacznę od tego, że bez znaczenia co było powodem, skutkiem i przyczyną tego starcia, fakt pozostaje, że po właściwych miejscach stały floty i złom wylądował na właściwym miejscu. Ogromne gratulacje Panowie.

A co do wypocin, przekomarzań i w ogóle teorii spiskowych, proponowałbym dorzucić tu jeszcze strefe 51 i lądowanie na księżycu. Wypowiadają się tu ludzie (nie wszyscy oczywiście) co zobaczyli cyferki i będą klikać niestworzone historie. Więcej luzu dla nich, cierpliwości i w ogóle dystansu, bo jak dla jednych to gra, dla innych gra plus kasa lecz wszystko sprowadza się do złomowań.

Kradzież konta? dziwna sprawa. Może i była, ale nie od ludzi postronnych, lecz od zaufanych wyżej złomowanego. Nie mam bladego pojęcia komu dałeś hasła by mógł odbierać fs lub/i zdejmować urlop w dogodnym momencie, wiem tylko tyle, że na chwilę obecną nie da się bez podania czarno na białym haseł zalogować na konto (nie liczę kodów do zasiadania czy przekazania).

Ktoś wydymał Cię jak arab kozę tak jak Ty dymałeś kiedyś innych. Jak to się zwało? Karma wraca :)

Zdrówka i dystansu. Polecam zmienić kody pin do karty kredytowej i w przeglądarce do logowania do banków jak są rozdawane na lewo i prawo :)

• Pieknie :D

Co do tego ze Zgonowi ukradziono konto - w ogame autoryzacja jest 2 etapowa, czyli nie wystarczy jedynie haslo do konta, potrzeba jeszcze autoryzacji z telefonu zgona. Mozna wierzyc w to ze ktos wlamal mu sie na konto tak samo jak w to ze ziemia jest plaska. z ludzmi ktorzy wierza w takie rzeczy nie warto dyskutowac.

Zgon - dales sie zezlomowac 2 raz w taki sam sposob (no bardzo podobny), czas chyba wyciagnac wnioski.

Tylko jak ją włączysz. Pewnie większość graczy nawet nie ma pojęcia o jej istnieniu, a w wersję o kradzieży jestem skłonny uwierzyć, bo to niby pierwsze oszustwo Scruple'a?

• Temat przeczyszczony z nadmiernego offtopu. Proszę skupić się na tym starciu, a nie wygrzebywać jakieś stare sprawy. Wszystkie 'pstryczki' w inne osoby także zostały usunięte.

Kilka osób zostało ukarane warnem.

Ps. Jeżeli ktoś ma bana czasowego na swoim koncie na forum to zabronione jest używanie innych kont do wstawiania postów pod groźba ostrzeżenia za multikonto. Po to jest ban czasowy na konto na forum aby ta osoba miała czas zastanowić się nad swoim zachowaniem na forum.

Mam nadzieję, że lekko ochłonęliście i skupicie się na faktach, a nie na osądach i obrzucaniu się błotem.

• Pieknie :D

Co do tego ze Zgonowi ukradziono konto - w ogame autoryzacja jest 2 etapowa, czyli nie wystarczy jedynie haslo do konta, potrzeba jeszcze autoryzacji z telefonu zgona. Mozna wierzyc w to ze ktos wlamal mu sie na konto tak samo jak w to ze ziemia jest plaska. z ludzmi ktorzy wierza w takie rzeczy nie warto dyskutowac.

Zgon - dales sie zezlomowac 2 raz w taki sam sposob (no bardzo podobny), czas chyba wyciagnac wnioski.

Tylko jak ją włączysz. Pewnie większość graczy nawet nie ma pojęcia o jej istnieniu, a w wersję o kradzieży jestem skłonny uwierzyć, bo to niby pierwsze oszustwo Scruple'a?

Akurat ty to jesteś w stanie uwierzyć we wszystko.

Aż tak ciężko to pojąć że ktoś klikał co znał hasło

• Dobry wieczór :)

Gratuluję Panowie udanej akcji :) Pan Zgon pięknie poskładany :)

Szanowny Zgonie - życzę SZO - natomiast podejrzenia kradzieży konta sugerowałbym zgłosić na policję i/lub do prokuratury - wtedy byłoby białko... Pozdrawiam.

Take care !

Himalia - Asmax87 [LOG]

Janice - Asmax [LOG] - (exodus)

U19 - Asmax [TERRA] - exodus

• Mi to się nasuwa pytanie jakim cudem ktoś się zgononowi na konto wbił ?:trollface:

Każdy kto Cię zna, wie ,że grasz nieuczciwie, jakbyś nie miał zasiadaczy i grał sam to by się nic nie stało, proste.

A tak to po prostu karma Cię dopadła, aczkolwiek zaznaczam bardzo nieładna zagrywka, paczkomaty nawet dobrze ukraść konta nie umieją jak widać :trollface:

Życzę rozwiązania zagadki i Twojego powrotu DrZgon ,bo grać to Ty potrafisz, byleby uczciwie :)

• Szkoda mi chlopakow z PA xD moze na virgo mozna bylo kontrowac recki bez skanowania miejsca wylotu i odgadnac % na jaki leca. Ale gracze quantum maja ta opcje chyba wylaczona. Wiec cieszmy sie kochac zlodziei kont podajacych sobie czasy do zrobienia kontry( bo to wynika sam z siebie) tak szybko odchodza na Permy:D Bo za taki walek to innego wyjscia nie ma! Dooooooboju #Team Ogame sprawiedliwosc w waszych rekach!!!!Gawiedz chce krwi!

• Nikomu nie przekazałem danych do konta, nie było żadnego zasiadacza ani żadej innej osoby która znałaby hasła. Administracja powinna sprawdzić logowanie feralnego wieczoru, sprawdzić czy kiedykolwiek miałem inne logowania z tego IP bo jeśli miałem to ktoś miał dłużej passy i robił aktywności. Jeśli IP z tego wieczoru kiedy zostało zezłomowane konto jest inne niż moje, to świadczy że nie byłem to Ja i jest tylko raz wykorzystane. Władowałem w to konto gruby szmal i nie dopuszczałem osób trzecich do konta. Wiele lat grałem i smród się za mną ciągnie do dziś, ale parcie na szkło bardzo dawno mi minęło, nie wtopiłbym w ten sposób, kto mnie zna ten wie. Pierwsza i ostatnia wtopa miala miejsce na Duchu Puszczy ktory przeklikał na moonie niszczarki. Jestem wyczulony i na prawdę wolałbym sobie doklikać surowców niż polecieć całą flotą w rój szerszeni. Jak ganialem swego czasu masterka, który na moonie miał stocznie na 12, puszczałem ataki na podpuchę i zawracałem przed wlotem bo wiedzialem że coś na mnie szykuje - przeklikał wtedy około 100.000 gsów tak jak się spodziewałem, więc na prawdę myślicie że poleciałbym po otrzymaniu skana od jakiegos fejkowego konta nie sprawdzając co stoi tam ? Tym bardziej że podobno brakowało planety ? Nie opóźniłbym ? Nie zeskanował ? Nie zawrócił na widok palących się Scrupla czy innego sojusznika ? Wysyłał skany które nie widziały zawartości planet ? Ktoś był zdeterminowany by pozbyć się tej floty, ja jej nie sprzedałem bo nie ma takich pieniędzy które by sprawiły że byłbym zaowolony. To była dla mnie frajda być z wami. Nie chcę nikogo osądzać ale ktoś kto to zrobił miał hasło, nie ode mnie, a więc nasuwa się pytanie skąd ? Ktoś z Administracji pomógł ? Czy może ktoś znając moje prywatne dane i dane firmy włamał się na gmaila i odzyskał zapisane hasła ? Ślady w systemie wskazują na aktywności w tle na komputerze mimo wyłączonego laptopa. W każdym bądź razie bardziej prawdopodobna jest dla mnie opcja pierwsza, było by chyba mniej zabawy. Starcie nadaje się pod pusz ekstremalny. Dużo nie wiadomych tak jak kontra recków na 50% bez skanowania dexu, bez wiedzy czy recki lecą z dt czy same, czasy mogły być różne a zostały trafione bo wyklikane z pzta ? Podziwiam - jak dla mnie osoba która byla na koncie wspólpracowała z kimś z P_A, nie koniecznie wiedzieli o tym wszyscy uczestnicy. Jednak ktoś musiał wiedzieć. Nie chce uczestniczyć w tym całym syfie - nie łatwiej było po prostu zdjąc urlop i zostawić do rana? Myślę że w to prędzej bym uwierzył. Pozdrawiam wszystkich.

• Czy na tym czy na tamtym serwerze jak dochodzi do ST to nic nie jest oczywiste?

to jest ewenement, zgon dostaje gonga i nagle afera :D

A ja jeszcze swoja wersje napisze - zgon opylil flote PA, przytulil ladne siano teraz liczy na backup i zabranie agresorom zlomu :D wiadomo, ze siedza cicho bo gdyby sie przyznali do tego to kazdy ląduje na banie a tak moze siano wtopią ale jeszcze pograja - no jak to tam koledzy bylo naprawde :) to jest tak w ich stylu nioch nioch przypomnijcie sobie jak te czy inne boby lecialy na virgo i ziomek 'wielki przyjaciel' w ostatnim momencie zawrocil z acs, ten sam sort, wszystkie chwyty dozwolone ;)

Nietykalność jak widac przez hajs mozna kupic ale z uwagi na fakt, ze to 20 letnia gra przegladarkowa to mam taka beke czytajac te wypociny, ze to glowa mala. Pozdro, nie zmieniajcie sie :D

• Miałem możliwość poznać Zgona trochę.

Na Himie przez długi czas był dla mnie przeciwnikiem, z którym próbowałem rywalizować.

Od niedawna jest sojusznikiem, na którym mogę polegać.

Te starcia to jeden wielki wałek.

Zgon nigdy by tak nie poleciał.

Nigdy by tak nie zagrał.

Nie przekazał by też hasła do konta

nawet najbardziej zaufanej osobie.

Został zwyczajnie okradziony.

Czytam posty na bieżąco i widzę, że społeczność graczy nie kupiła tych starć i myśli podobnie.

Dlatego apeluję do Teamu,

pochylcie się nad zgłoszeniem.

Zbadajcie okoliczności bardzo dokładnie.

Wierzę w pomyślne rozstrzygnięcie tej sprawy

dla Zgona.

Wierzę w sprawiedliwość.

• guff - Co Ty człowieku opowiadasz? od niedawna jest Twoim sojusznikiem. To bardzo mocne stwierdzenie. Odkąd przyszliśmy na Hime ciągle graliście razem. Doktorek złomował Wasze konta i wedle widzimisię odsyłał bądź nie surowce. Potrafił nawet wyjść z sojuszu by dupnąć Dastana, po czym wracając do Was odesłać mu surowce ze starcia :D Ale z jednym się zgodzę z Tobą, niech sprawdzą to dokładnie bo faktycznie śmierdzi, ale nie od strony PA. Na Twój staż gry wiesz doskonale i przyznasz mi to, że teraz dorwać hasła do konta da się tylko za zgodą właściciela konta.

DrZgon - Nie znam Cię za dobrze, chwile gadaliśmy dobrze wiesz. Nie twierdzę, że Ty dałeś dupska klikając w nocy. Na tyle Cię rozpracowaliśmy, że wiadomo wszem i wobec, że w nocy to Ty sobie smacznie śpisz. Wstajesz rano i do roboty. Grać w to potrafisz, licząc już sam staż jaki w tym posiadasz. Jedynie bajki jakie puszczasz są dla mnie potwierdzeniem, że wierzyć to się Tobie na słowo nie da.

Bawi mnie stwierdzenie, że nie sprzedałeś konta, bo nie ma takich pieniędzy itd serio? :D "5k i konto Twoje" było nie dalej jak 3 miesiące temu :D szkoda, że screeny z discord nie są dowodem, bo by do tego starcia nigdy nie doszło, bo byś na banie siedział za takie propozycje :D

Dalej podtrzymuję, że toś Cię wystukał. Ba! skłaniam się nawet do innej opcji. Dane do logowania miał ktoś inny. Gdyby ktoś Ci konto zakosił, zmieniłby zapewne dane do logowania (co też pewnie jest śmieszne, bo potrzeba pewnie potwierdzenia jakiegoś). A Ty rano sobie wszedłeś na konto jak gdyby nigdy nic. I lament. A może to był sposób na pozbycie się konta? :D Kaska wpłynęła, to można dwie pieczenie na jednym ogniu ugrać? Zbanować PA a kasiurka się zgadza.

Zdrówka wszystkim :)

• DrZgon - Nie znam Cię za dobrze, chwile gadaliśmy dobrze wiesz. Nie twierdzę, że Ty dałeś dupska klikając w nocy. Na tyle Cię rozpracowaliśmy, że wiadomo wszem i wobec, że w nocy to Ty sobie smacznie śpisz. Wstajesz rano i do roboty. Grać w to potrafisz, licząc już sam staż jaki w tym posiadasz. Jedynie bajki jakie puszczasz są dla mnie potwierdzeniem, że wierzyć to się Tobie na słowo nie da.

Bawi mnie stwierdzenie, że nie sprzedałeś konta, bo nie ma takich pieniędzy itd serio? :D "5k i konto Twoje" było nie dalej jak 3 miesiące temu :D szkoda, że screeny z discord nie są dowodem, bo by do tego starcia nigdy nie doszło, bo byś na banie siedział za takie propozycje :D

Dalej podtrzymuję, że toś Cię wystukał. Ba! skłaniam się nawet do innej opcji. Dane do logowania miał ktoś inny. Gdyby ktoś Ci konto zakosił, zmieniłby zapewne dane do logowania (co też pewnie jest śmieszne, bo potrzeba pewnie potwierdzenia jakiegoś). A Ty rano sobie wszedłeś na konto jak gdyby nigdy nic. I lament. A może to był sposób na pozbycie się konta? :D Kaska wpłynęła, to można dwie pieczenie na jednym ogniu ugrać? Zbanować PA a kasiurka się zgadza.

Zdrówka wszystkim :)

Septimelku jesli rozmawiam z ludźmi z obcego sojuszu, myślisz że będę mówił same konkretne rzeczy, to jest gra w której każdy gra pod siebie. Grając przeciwko EKO byłem złym dla nich, kombinowałem przeciwko im, później pojawiliście się Wy więc z wami nie byłem szczery bo byłeś moim wrogiem. W ogame nie można być szczerym bo jeden przekaże drugiemu i to tak idzie sobie wszystko w świat... To że coś tam było pisane na temat pieniedzy to tylko ze względu orentacyjnej nigdy nie dla sprzedaży, gameforge zarobiło ponad 50 tysięcy dzięki mnie więc zwrot byłby żaden, kolejne podpuszczanie a nie chęć sprzedaży. Miałem większe oferty od topki z PA (ale scriny z discorda to przecież żaden dowód). Mi pieniądze nie potrzebne, konto było dla zabawy, nie będęgrał dalej i ładował w to pieniędzy jeśli nie dostane zwrotu floty, aż takim frajerem nie jestem. Jeśli ja mam pewność że nikt nie miał danych do logowania bo je zmieniłem podczas fuzji, to jestem tego pewny, to konto było moim oczkiem w głowie (z lekką przesadą). Sam sobie odpowiedz kto mógłbyć w to zamieszany. Trzymaj się i nie pluj jadem, mądry - milczy i obserwuje.