Ekspedycje - jak obecnie z limitem na układ

• Gdzieś tam się doczytać można że 20

Gdzieś, że to już nie aktualne i stare

Niby wysłanie sondy daje jaką wiadomość, ale one i tak prawie zawsze zdają się mówić;

Mi się wydaję patrząc na wyniki, że jednak coś jest na rzeczy; Wpis z dziennika pokładowego oficerów komunikacyjnych: to cudowne uczucie być pierwszymi, którzy podróżują przez ten niezbadany sektor. czy Wpis z dziennika pokładowego oficerów komunikacyjnych: Zdaje się, że ta część wszechświata jeszcze nie była badana.

Ale nie wiem

Jak to jest obecnie z tą ilością ekspedycji dziennie na układ?

• Dziwne.... W 25 fali wczoraj w tym samym układzie trafiłem 5,3mln metalu (zbieracz) w 30 fali trafiłem 2,5 mln kryształu + różne inne trafienia. Nie widzę różnicy czy śle w ten sam układ czy w różne.

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• Również nie zauważyłem żadnych odchyleń w ilości zdobywanych surowców w stosunku do ilości ekspedycji wysłanych w ten sam układ... no chyba, że coś się zmieniło w ciągu ostatniego miesiąca-dwóch, ale zakładam, że by była jakaś informacja na forum.

• Ja tylko zauważyłem po kilku dniach ale to może mi się wydaje... moze jakiś zbieg okoliczności albo coś

Ale jak od poczatku dnia do końca wysyłam expo ten sam układ

to

Pierwsze ekspedycje dnia są no dużo lepsze niż ostatnie ekspedycje danego dnia

A szczególnie lepiej wypada % (procent)

Więcej fajnych deali (np. statki, surka) a mniej tych dupnych (piraci i inne pierdy)

Początek dnia nabija fajne sukcesywne ratio

A pod koniec dnia ono się pieprzy, więcej wpada jakiś nic niedających ekspedycji i piratów

• po 2x14 odnotowuję znacznie, ale to znacznie więcej pustych ekspów, także ba rzeczy coś jest. Normalnie puste przeloty powinny stanowić te 25-30%. Przy lotach w jeden us (testowane przez 3 dni) puste przeloty momentalnie dobijały do 40-50%

• W teorii przy działającym systemie wyczerpania 'zamulenie' jest, wpływa na to ilość wszystkich graczy latających w dany układ słoneczny.

W praktyce - temat rzeka, bo raz to działa, raz to nie działa mając na myśli wiadomośc z sond temat się kończy na wylataj kilka miesięcy tak i tak i porównaj ale sam mogę napisać, że z własnych obserwacji zmiana układu do 20 tak jak wyżej przynosi znacznie częściej 'coś', niz pustke i opoźnienia. Niby to nadal zwykłe RNG ale jednak - to tak jak zdrapki albo kupujesz 10 w jednym punkcie albo latasz po 10 punktach w mieście i liczysz, że to ta szczęśliwa w którymś będzie :D

u4 / u10 / u12 / u14 / U34! / 45 / FORNAX / Virgo / Janice # Argo / GOTU - SHINTO / IFA / TeSMURFY / SMURFS / TWD

Qunatum [ OFF ] | u68 [ ON ]

Z OGame od 2005r | Stary SowaBezOka na forum

• A u mnie zaczął działać taki limit i to było z miesiąc temu. ładowałem po 14 exp w jednej fali w układ i wieczorem zaczynały przychodzić komunikaty zamiast cudownie być pierwszym i takie tam pierdoły.

Pojawiały się takie "jeśli zgubimy drogę możemy zapytać się innych expedycji" i jeszcze było coś o targowisku na którym jest mnóstwo innych ekspedycji :D Oczywiście wracałem z pustymi rękami już.

Od tamtej pory latam 14 exp z 14 planet ;)

• A u mnie zaczął działać taki limit i to było z miesiąc temu. ładowałem po 14 exp w jednej fali w układ i wieczorem zaczynały przychodzić komunikaty zamiast cudownie być pierwszym i takie tam pierdoły.

Pojawiały się takie "jeśli zgubimy drogę możemy zapytać się innych expedycji" i jeszcze było coś o targowisku na którym jest mnóstwo innych ekspedycji :D Oczywiście wracałem z pustymi rękami już.

Od tamtej pory latam 14 exp z 14 planet ;)

14 exp z 14 planet? Czyli ty w ogóle masz teorię, że to od planety też zależy?

• pakiec22 do '20' czyli 20 wysłanych ekspedycji w us = ile masz slotów na fale tak szybko go zmienisz ale można po prostu przyjąć, że puszczasz 2x14, 2x10, 4x5 albo faktycznie po jednej na planetę :D i tu nie o tyle chodzi, że planeta ma znaczenie tylko po prostu chcesz latać w ten sam us z racji szybkości więc lepiej lecieć 1:1:16 niż 1:2:16 dla przykładu. Jak masz 14 planet w 1 us to nici.

To wszystko trzeba traktować z przymrużeniem oka bo faktycznie aby być pewnym tego, że jest jakaś różnica trzeba byłoby latać przez dłuższy okres czasu i porównać dane z innymi, też im większa ilość graczy tym wnioski konkretniejsze ale jak sam pisałem coś mam częściej i jak widać inni też widzą podobnie.

u4 / u10 / u12 / u14 / U34! / 45 / FORNAX / Virgo / Janice # Argo / GOTU - SHINTO / IFA / TeSMURFY / SMURFS / TWD

Qunatum [ OFF ] | u68 [ ON ]

Z OGame od 2005r | Stary SowaBezOka na forum

• Odkrywca + 2
    Admirał Floty + 1
    Astrofizyka do 24 LVL + 4 / Astrofizyka od 25 LVL + 5
    Dopalacz I - Slot Ekspedycji Brąz + 1
    Dopalacz II - Slot Ekspedycji Srebro + 2
    Dopalacz III - Slot Ekspedycji Złoto + 3
    co daje max 14 slotów ekspedycji

• Z tego co mi się kojarzy to aktualizacja bodajże 7.0 czy coś koło tego zmieniła ilość udanych ekspedycji na konto. Nie ma to związku z układem w który wysyłamy, składem floty jaki wysyłamy czy planetą/moonem z których wysyłamy. Jest po prostu określona ilość udanych expów w danym dniu na konto i tyle. Nie Pamiętam już dokładnie jakie to są wartości, ale jeśli dany gracz przekroczy określoną ilość ekspedycji (które w większości były udane) to każda kolejna już raczej będzie z negatywnym skutkiem (wróci pusta, opóźniona, trafi na piratów lub obcych, albo w ogóle nie wróci).

To jest na podstawie moich obserwacji jakie zrobiłem latając na ekspy, jeszcze jak grałem Odkrywcą. A latałem dużo, bo puszczając z telefonu to były dni, że od około 6:00 rano do gdzieś 23:00 latały fale co półtorej godziny 14 slotów ;)

EDIT: Przepraszam, skład floty oczywiście w sensie ładowności ma znaczenie, poza tym nie. Można było wysłać nawet 10k pionierów i jeśli ekspedycja miła być już nie udana ze względu na limit, to taka była ;)

Za dnia szeregowy pracownik supermarketu, a nocą trener Borussii Dortmund i galaktyczny kłusownik!

"Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na kije i kamienie." - Albert Einstein