Event z nagrodami - dyskusja

• Co prawda nie planowałem teraz rozwijać technologii plazmowej, ale trzeba być elastycznym ;)

Traf chce, że w tej chwili laboratorium mieli mi 22 poziom plazmy, choć te surowce nie na nią miały być przeznaczone. Przy odrobinie szczęścia może uda mi się nazbierać na 23 poziom do poniedziałku i wtedy jako nagrodę odebrać 24 lvl.

Szału nie będzie, ale zawsze coś :)

Top10 badań PL (na uni x1x8), top32 badań PL (wszystkie prędkości)

Badania stanowią 79,23 % wartości konta

• Dodaje od razu. W przypadku kopalni, musisz być w momencie kliknięcia w odbiór na właściwej planecie, bo dodaje ją tam, gdzie akurat jesteś.

Nie da się wybrać nagrody danego typu, gdy takie same badanie lub typ budynku jest akurat w rozbudowie.

EDIT:

Tak tylko dodam dla potomności - jeżeli nagrodą jest stocznia, to można ją odebrać na planecie/księżycu nawet jeżeli akurat ta stocznia pracuje, ale dodatkowy lvl budynku będzie brany pod uwagę tylko dla nowych zleceń. Wszystkie te, które były już zakolejkowane, zostaną wykonane we wcześniej ustalonym tempie.

• te 25k anty kiedy wpłynie na konto? Ruda

Od razu wpada anty na konto, jak wybierzesz nagrodę. W tym nie ma żadnej filozofii ;)

jakby od razu wpadło to bym tu o to nie pytał geniuszu ;)

Jeżeli masz wątpliwości w tej kwestii napisz proszę zgłoszenie. Zweryfikujemy co i jak :fsmile:

• Jak wygląda forma aktywacji trzeciej rangi (kopalnia+, plazma+, terraformer+)? Czy np. poziom plazmy podniesie się od razu po odbiorze nagrody czy będzie można ją aktywować później? Jak odbiór i zwiększenie lvl jest od razu, to co się dzieje jak badanie/kopalnia już trwa?

jak kopalnia lub badanie które chcemy wybrać jest w toku, już się buduje/bada
    to nie będzie możliwości wyboru tego co się już buduje
    będziesz mógł wybrać jedynie pozostałe nagrody

• Co prawda nie planowałem teraz rozwijać technologii plazmowej, ale trzeba być elastycznym ;)

Traf chce, że w tej chwili laboratorium mieli mi 22 poziom plazmy, choć te surowce nie na nią miały być przeznaczone. Przy odrobinie szczęścia może uda mi się nazbierać na 23 poziom do poniedziałku i wtedy jako nagrodę odebrać 24 lvl.

Zastanawiam sie czy nie przekrecic z 23 na 25 tech plazmową mam rabat 27procent na koszt tego badania sure zawsze mam schomikowaną :trollface:

Zastanawiam sie czy nie przekrecic z 23 na 25 tech plazmową mam rabat 27procent na koszt tego badania sure zawsze mam schomikowaną :trollface:

Rób jak uważasz :)

Podejrzewam, że niewielu graczy zdecyduje się na odbiór badania jako nagrody. Górników jednak jest większość, a im bardziej się chyba jednak przyda kopalnia.

• No właśnie - niekoniecznie.

10 planet z 44lvl kryształu da wydobycie godzinowe 4,465 mln/h. Podbicie o jeden lvl na jednej planecie (9x44+1x45) da łącznie 4,523 mln/h. Natomiast podbicie plazmowej o 1lvl da więcej o 0,66% od całości, czyli 4,495 mln/h. Różnica jest, ale raczej symboliczna. Im ktoś ma więcej planet i będzie rozwijał dalej kopalnie, tym bardziej się opłaca wziąć jako nagrodę lvl up plazmowej.

• No właśnie - niekoniecznie.

10 planet z 44lvl kryształu da wydobycie godzinowe 4,465 mln/h. Podbicie o jeden lvl na jednej planecie (9x44+1x45) da łącznie 4,523 mln/h. Natomiast podbicie plazmowej o 1lvl da więcej o 0,66% od całości, czyli 4,495 mln/h. Różnica jest, ale raczej symboliczna. Im ktoś ma więcej planet i będzie rozwijał dalej kopalnie, tym bardziej się opłaca wziąć jako nagrodę lvl up plazmowej.

Plazmowa jeszcze podnosi metal i deuter. ;)

Każda kopalnia czy plazmowa/astro czy FZ - mają swój koszt i swój przyrost wydobycia.

• Rób jak uważasz :)

Podejrzewam, że niewielu graczy zdecyduje się na odbiór badania jako nagrody. Górników jednak jest większość, a im bardziej się chyba jednak przyda kopalnia.

No właśnie - niekoniecznie.

Bardziej chodziło mi o różnicę w kosztach - 45 lvl kopalni to 69 miliardów surki. Plazmowa na 23 lvl - 28 miliardów. Rzeczywiście z punktu widzenia opłacalności w wydobyciu badanie może okazać się lepsze, ale mając na uwadze darmowe 28kkk lub 69kkk chyba wolałbym to drugie :)