Event z nagrodami - dyskusja

• A ja chciałbym zgłosić głupotę zadań - wybuduj depozyt sojuszniczy wskakuje gdy na uni nie ma aktywnego ACS 🤷

Mnie z kolei zawsze intryguje, czy ktokolwiek kiedykolwiek w przeciągu ostatnich 20 lat używał Depozytu :-D

Ja bardzo często, robiłam sobie Fs na bunkier sojusznika :P

Ale przynajmniej na waszych uni macie aktywna opcje acs gdzie to zadanie ma jakiś sens. A na uniwersach bez aktywnego parametru dostawać takie zadanie, można porównać do otrzymania zadania - zbierz złom z obrony, gdzie lwia większość nie ma takiego parametru 😁

Ruda proszę o przekazanie do GF problemu, dziękuję

Ale kto ci każe to do nie wiadomo jakiego poziomu budować? Budujesz na pierwszy, jak się powtórzy zadanie, to wyburzasz, też zaliczy.

• @Capoeirista92

Tego nie sprawdzałem ale wystarczy wysłać własną ss z misją szpieguj i sprawdzić falangą - będzie zaliczone.

ale chodzi o otrzymywanie zadań, które są bez sensu z racji konfiguracji uniwersum

Dla mnie bez sensu jest zadanie "kup coś w kantynie" albo w "sklepie" przecież nie zawsze potrzebuję. Sporo zadań jest bez sensu.

• Nie wybuduj tylko rozpocznij budowę, można zacząć i anulować, zadanie zaliczone. Tak samo jak z innymi budynkami np. dok kosmiczny. Budowa nie musi się zakończyć tylko rozpocząć.

Hmm jak przerwać przed zakończeniem budowe która trwa 1s?

:bicz:

Przed zakonczeniem bydynku zabuduj wszystkie pola a po zabudowaniu wcisnij wyburz :trollface: proces trwa 1 sekundę poćwicz wtedy opanujesz sztukę anulowania w 1 ms budynku który ukończy się w sekundę :D:D:D:D:D:trollface::trollface::trollface::trollface::trollface::trollface::trollface::trollface::trollface::trollface::trollface::trollface::trollface:

• Nie wybuduj tylko rozpocznij budowę, można zacząć i anulować, zadanie zaliczone. Tak samo jak z innymi budynkami np. dok kosmiczny. Budowa nie musi się zakończyć tylko rozpocząć.

Hmm jak przerwać przed zakończeniem budowe która trwa 1s?

Nie przerwiesz, ale myślę, że z kosztem 20/40k na pierwszy poziom jakoś sobie psychicznie poradzisz.

• Hmm jak przerwać przed zakończeniem budowe która trwa 1s?

Zawsze możesz wyburzyć , chyba stać Cię na takie koszta.

Jeśli to jest dok kosmiczny to chyba pierwszy poziom. Raczej przydają się wyższe - chyba że masz tak rozbudowane nanity więc szacun.

Depozyt sojuszniczy przy 6 poziomie nanitów to czas 4 sek.

Na jednej planecie mam 5 poziom depozytu bo kiedyś był mi potrzebny i 9 poziom nanitów. Kolejny poziom depozytu to 42 sek.

Koszt

• 640K metalu
    • 1.3m kryształu.

Więc zerowy nawet jeśli miałbym wyburzać.

• Na nanitach 8 depozyt to jedna sekunda... A jeśli mówimy o kosztach to ciągle nie zainwestowałem w laserowa by móc stawiać pancerniki i płaczę nad surowcami wyrzuconymi na impulsowy 10, który nic mi nie daje (transport i ekspy oparte na dt)

• Na nanitach 8 depozyt to jedna sekunda...

Tak , pierwszy poziom :)

Koszt 20k metalu i 40k kryształu :P

Koszt wyburzenia to :

Metal: 7.200
    Kryształ: 14.400
    Czas trwania: 3sek.

Koszt postawienia i wyburzenia to wydobycie jakie mam w 1 min. Nawet jak 10 min to i tak chyba się opłaca. To nie jest zadanie typu kup coś w sklepie czy kantynie bo takie pomijam

• Na nanitach 8 depozyt to jedna sekunda... A jeśli mówimy o kosztach to ciągle nie zainwestowałem w laserowa by móc stawiać pancerniki i płaczę nad surowcami wyrzuconymi na impulsowy 10, który nic mi nie daje (transport i ekspy oparte na dt)

IZpiwP.jpg

Coś jednak musi dawać ze decyduje by mieć wysoko pewne technologie kosztem reszt ;)

Również cargo mam oparte na DT ale recyklery za to śmigają zaraz po flocie dodatkowo FSy wolne jak trzeba

• jakie masz lvl labolatorjum ze tak krótko badasz astro ?

W ogole nie jest krotko podczas ostatniego ewentu zostalo wlaczone :trollface: -25 % do badań przed tym jakieś inne jeszcze zdalalem ukończyć a dokładnie impulsowy do 17tego bo był na 13tym teraz też poczekam na ewent między czasie jakieś inne badanie włączę puste całe uni 😁 wszystkich wysiedlilem na urlopy :D:D:D nie mogli konkurowac z dniem i noca online :D:bicz::bicz: akurat jest speed x8 pokojowy to idalnie :trollface:

• ja mam na 15 lvl na 12 kulach i przeraza mnie ten czas astro na 25 lvl

Jest ok dzieki formą zycia mozna skrocic czas badan ja mam zaledwie 140kk pkt na kolejnym koncie na 3 mam juz t3 pod odkrywce w niedziele zaczynam robic nanity do 10tego na kolejnej planecie pod t3 sure na 24 lvl juz mam ciagle cos sie buduje staram sie jak najszybciej rozwinac konto bez nadmiernego paczkowania :beaten: szkoda pieniędzy juz wystarczy że wkręciłem się w ekspy po 19-20h na dzień :trollface:

• 25k deuteru jako nagroda za sztab? Serio?

Uni 25 - [NBH] - Krzysieek - top 40 - off

Uni 62 - [OwNed] - Krzysieek - top 12 - off

Uni Pegasus - Strangelet - top 14 - Uni Fusion

Uni Taurus - [IRA] - Strangelet - top 5 - Uni Fusion

Uni 68 - [IRA] - Strangelet - top 134 - on