Opłacalność budowy (amortyzacja)

• Poszukuje dodatku który przelicza opłacalność i kolejność budowy. Niestety zarówno UI++ jak i Infocomplete mają bardzo przestarzałe dane nie uwzględniające bonusów klas, sojuszy i pozycji w układzie.

Zna ktoś coś legalnego posiadającego te parametry? Może ktoś stworzył excela i chciałby się podzielić?

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• Infocompte przelicza bonus pozycji, a reszta bonusów jest przecież globalna dla całego konta, więc nie ma wpływu na różnice amortyzacji pomiędzy kopalniami

To coś musiałem namieszać, bo nawet wydobycia mi poprawnie nie zlicza...

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• Infocompte się wysypuje jak klikniesz w zakładkę Imperium (o ile ja masz). Jak się wysypie to musisz zainstalować skrypt od nowa lub "przywrócić" go do stanu startowego.

• No, ja tak miałem z infocompte i wywaliłem to całkiem.

Próbuję przerobić stary arkusz excelowski znajomego do obliczania amortyzacji kopalń i wyliczania optymalnych ustawień dla podkręcenia eko. Niestety już dawno nie pracowałem w excelu i trochę mi się pozapominało, a w oryginale jest dużo rzeczy zablokowanych i nie można podejrzeć formuł. Więc robię na zasadzie prób i błędów ze wskazaniem na błędy ;)

Jak mi się uda coś wykminić ciekawego to się podzielę, ale na razie trochę odpuściłem bo czasu nie ma, a to żmudna robota!

Za dnia szeregowy pracownik supermarketu, a nocą trener Borussii Dortmund i galaktyczny kłusownik!

"Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na kije i kamienie." - Albert Einstein

• w oryginale jest dużo rzeczy zablokowanych

zmieniasz nazwe na .zip, otwierasz jako kod 16-kowy, zmieniasz hasło w jedym miejscu na np. dupa, zapisujesz i wracasz z formatu zip do excela- na yt jest film.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• O widzisz! :D dzięki za podpowiedź Crysis

Jednak to prawda, że człowiek uczy się przez całe życie, a i tak głupi umiera ;)

Spróbuję tego, ale nie obiecuję, że od razu

Za dnia szeregowy pracownik supermarketu, a nocą trener Borussii Dortmund i galaktyczny kłusownik!

"Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na kije i kamienie." - Albert Einstein

• Ostatnio jak nad tym siedziałem to miałem problem tego typu, że podczas parowania klas gracza i klas sojuszu dziwne rzeczy mi wychodziły.

Np. jak parowałem bonusy Odkrywcy i Naukowca, Zbieracza i Handlarza czy Generała i Wojownika to bonusy się najpierw mnożyły, a potem dopiero zwiększały podstawowy parametr. Z kolei gdy klasa gracza miała całkiem odmienny profil niż sojusz, np. gracz Odkrywca, a sojusz Handlarz to wtedy mi cuda wychodziły takie, że odpuściłem.

W takich przypadkach bonusy w tych samych parametrach obliczało mi jako ich różnicę i nie wiem czemu tak się działo, a pozostałe parametry wychodził błąd danych. :/

Posiedzę nad tym znowu jak mnie wena złapie i będę miał więcej wolnego czasu, ale na razie po prostu mi się nie chce :D