Dok

• Dlaczego na Nekkar było pole wrakowe 35 % czy coś koło tego a na Kalyle jest jedynie 15%?

Nie można tego zwiększyć, przy ponad 30 można jeszcze sobie cos pograć a 15 to raczej już w większości urlop i koniec gry.

Ja wiem, że jest większy procent złomu ale co z tego. Można zwiększyć mimo to. Mniej graczy odejdzie z gry po ewentualnymi złomie.

Chyba o to tez chodzi po części.

• Aktualnie wzór na dok pozwala na zwrot floty po walce >100% od 612499 poziomu tego budynku, dodając do tego +15% już 4 poziom budynku zapewnia >100% odzysku. Dodając 14% będzie to 8 poziom. Skala jest logarytmiczna. Bonusowe 10% generowałoby odzysk >100% dla 199 lvl doku. Dodanie niewielkiego bonusu np. zależnego od klasy jest możliwe ponieważ wzór nie jest i tak asymptotyczny czego innym przykładem jest 50lvl technologii jonowej a wyburzanie budynków. Ale 15% nie wchodzi w grę!

• Mnie to nie obchodzi ma być tyle ile było . Zrobić tak żeby było 100%. Co to za problem jest? Zmniejszyć złom wystarczy bo ten co jest to jakaś porażka

sprawia, że słabsza flota złomuje mocniejszą i zbiera z niej złom z zyskiem. Nie powinno być nigdy nigdzie 70 % kto to wymyślił.

To jest bezsensu dopiero co nie? pomyśl nad tym.

• Ale te uni prędzej czy później się pewno połączą i coś trzeba ujednolicić moim zdaniem. Bo to co jest teraz to absurd. Z jednej strony zbyt wysoki złom, który daje absurdalne wyniki. Ktoś kto ma ok 2 razy mniej pkt floty od tego mocniejszego złomuje go z zyskiem. Gdzie tu logika gry. .

A z drugiej strony niski % z doku, gdzie delikwent kończy grę bo z 37 czy 38 % to sporo floty zostaje a tak 15 % to żenada.

Myślę nie o to tu chodzi.

Dać złom z pz na poziomie około 50 % tak samo jak będzie na u68 chyba i dok z około 30 % i każdy będzie zadowolony prawie. :D

• Załóż temat w DiD i poproś o ankiete...

Parametr "odzysku" z doku jest ściśle powiązany z %złomu. Zmieniając jedno zmienisz drugie.

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares: