Lagowanie na serwerze Earth

• Witam.

Wiadomo może co się dzieje z serwerem, na którym stoi Earth?

Bardzo laguje - w zasadzie nie ma sensu atakować bo nie wiadomo jak atak wyjdzie.

Kilku graczy zgłaszało do supportu ale bez odzewu.

Proszę o jakieś info.

Pozdrawiam

:fa:

OFF - UNI 16 - Feniks - EKO

OFF - BELINDA - Silesia Team - EKO

OFF - EARTH - Silesia Team - EKO

ON - YIN - Silesia Team - EKO

ON - UNI 68 - Silesia Team - EKO

• Przy ilości graczy powyżej 100 - pingi to nawet 45 sekund.

Teraz padło po całości :) 0 graczy na serwerze.

• Potwierdzam. Jak wyżej, każda akcja która może wymagać od gracza kilku/kilkunastu sekund traci najmniejszy sens.

Czy to atak, opóźnienie, ucieczka czy nawet licytacje u handlarza.

• Nie wiem jak u innych graczy ale u mnie 100% poprawy.

Jak piołech wyżej - padło ale jak się po chwili podniosło to na dobre.

I expy mom lepsze.

Jak narazie jest gitara :)

Dzieki.

• Robią wszystko co w ich mocy, żeby ogame upadło raz, a porządnie. Abstrakcja, że serwery od kilku dni lagują i co jakiś czas się wywalają. Pieniądze z samego top1 starczą na 10 dobrych serwerów

• Od jakiegoś czasu mocno wątpię w zdolności programistyczne niemców i spodziewam się że będzie już tylko gorzej i gorzej. Jeszcze kilka miesięcy temu pogrywałem sobie w The Settlers Online, choć bywały przeróżne błędy to było całkiem znośnie. I wtedy nastąpiła przesiadka z technologii Flash na Unity. Programiści popsuli absolutnie wszystko co dało się popsuć i jeszcze więcej. W historii nie było gorszej aktualizacji i jeszcze ze 100 lat nie będzie. Obecnie przy TSO zostali tylko najwierniejsi i masochiści

Tak więc nie ma co się nastawiać na poprawę. Nastały trudne czasy, nawet dla nas - graczy Ogame

• Przecież od startu tego uni dosłownie tylko to uni laguje jak by na serwerze z kartofli stało. Regularne zamrożenia i wywalanie.

Poprawa jest odczuwalna, bo na początku nie szło zrobić nic, teraz od kilku dni po prostu regularnie zamarza co kilka minut max...

• Serwer dalej dno, co 30min lag na kilkadziesiąt sekund, po ostatnim lagu nie mogę nawet wysłać floty "Start się nie powiódł. Flot nie może wystartować. Spróbuj ponownie później" piękna gra...

Gdyby ktoś na mnie leciał nie miałbym jak uciec flotą... Ale co tam, damy 15% więcej anty w zakupach i zapomną :)

• Bardzo slaby serwer odradzam wspieranie w postaci AM. Sprawdzanie aktywek logowanie wszystko z wielkimi opoznieniami - flociarze uciekajcie z Earth jak najszybciej nie ma tutaj co robic GF nie szanuje waszego czasu
    Bonus screen :

5WwVaza.png

• To jest żałosne, serwer działa już 18 dni, a od samego początku występują problemy wyżej wypisane przez graczy.
    Co się z Wami dzieje, że nie potraficie zająć się tym w sposób priorytetowy.
    Fajnie podchodzicie do samych graczy - zero szacunku!
    W ogóle mam wrażenie, że GF ma tego typu i inne usterki w poważaniu... nie dość że koszą kasiorkę na ludzikach z AM to nie potrafią zrobić nic! Zero poprawy/nakładki na błędy które był zgłaszane wielokrotnie i to już nawet kilka miesięcy temu.
    Co Wy tam robicie ? Pasjansa układacie ?

• Z informacji jakie otrzymałam na Discordzie serwer działa bez zarzutu.

Czy nadal macie problem z korzystaniem z gry?

Ty to zawsze masz odpowiedz , zawsze głupią ...

Co mnie discord obchodzi ? Czy to nie Wy ostatnio wysylaliscie pw w grze , że forum jest częścią gry i trzeba tu zaglądać ?

Jak ludzie zaglądają i piszą co nie działa to Ty odpowiadasz co ludzie na disco pisza... a obok ... mi to lata.

Czytaj co tu piszą , a nie tam.

Nie dziala poprawnie i z każdym dniem jest coraz gorzej! Były przerwy kilkusekundowe , pozniej minutowe , teraz juz 40 minut nie dziala.

Faktycznie bez zarzutu...

• Dodaję się do głosu.

Przez jakiś czas działa dobrze, sprawnie, można grać... aż tu nagle.... zwis na pół minuty, czasami dłużej.

Może coś tak na serwerze pada, że cały restartuje i nie ma śladu w logach samej gry?