Uwaga na graczy SZO (Bug-using), historia zdarzeń, czyli o najbardziej jarzacym bug-usingu na U68

• Jedno wielkie dziadostwo! Coś takiego jak "team" nie istnieje, skoro po tygodniu z bana wraca gość(goście), który jak widać na nagraniu uniemożliwił jakiąkolwiek możliwość podniesienia floty na kilka, kilkanaście czy też kilkadziesiąt minut (tak można 2 dni blokować możliwość podniesienia floty). Nazwiecie to błędem w grze, który nieopatrznie został wykorzystany. A ja wam powiem, że g..no prawda. Jeśli kilka osób z drużyny agresora wysyła z premedytacją sondy czy też inne dziadostwo to już ma w tym swój cel. Gram w te cyferki od 2008 roku, gdzie OGame to był OGame. W chwili obecnej gracz ma możliwość uzyskać przewagę w krótkim czasie kupując paczki, kupując sztab itp.

Ogólnie my tu możemy sobie pisać, a cała administracja będzie miała to w dupie, bo nie ma żadnej administracji. Nikt nie raczył nawet napisać jednego zdania, aby się wypowiedzieć. Chyba, że chodzi o zakładanie blokady na konto, które za dużo szczeka czy usuwanie postów. Chcieliście dowodów i je dostaliście. Nic więcej nie dostaniecie. Zacznijcie działać i usuwać w pi..du konta, które utrudniają innym graczom normalna grę, używając przez siebie znanych trików po to by tego normalnego gracza dojechać. A jeżeli to dla Was takie trudne to po co jesteście tymi GO, SGO itp? Pewnie i to pytanie dla Was jest trudne i nikt nie odpowie. Pozdrawiam

• Aż mi się przypomina jaki lament na forum był, jak na Quantum Pl1 kogoś atakował i poszedł skan na 6 sekund przed atakiem :D:D

a tutaj systematyczne uniemożliwianie podniesienia jakiejkolwiek floty przez x czasu, dowody, screeny, filmiki i ....NIC:trollface:

nie spodziewajcie się permów, bo ich nie będzie - team ma wytyczne od gfu, dlatego zniknął pręgierz, bo tam było napisane wszystko czarno na białym

temat bardzo dobrze opisuje to co się dzieje, ale nie opłaca się dawać perma "graczom" którzy tyle hajsu pakują w grę i kij z tym że ktoś np. 10 lat budował starannie konto, a potem przyszedł jakiś buc bociarz z kolegami i portfelem, wykorzystał buga i to zniszczył, tłumacząc się, że lag był na serwerze :P

a to, że adanio się sprzedał, to już od wielu uni wiadomo :beaten:

pozdrawiam uczciwych graczy i życzę im jak najszybszego zakończenia przygody z tą niegdyś cudowną grą

• pozdrawiam uczciwych graczy i życzę im jak najszybszego zakończenia przygody z tą niegdyś cudowną grą

A ja będę grał nadal. Będę grał i się śmiał jak ktoś ładuje kasę w tą grę. Poza kasą trzeba mieć jeszcze umiejętności. W przeciwnym razie i tak wyląduje się w reckach i znowu trzeba posilić się kasą. Kasa była zawsze, kiedyś kupowało się konta z wysokim Top za kasę teraz paczuszki, bez różnicy. Gram prawie od początku powstania tej gry i nie jednego Top1 na U1 zwłaszcza przeżyłem, czasami już nikt ich nie pamięta.

To czy ja wyląduje w reckach też nie ma znaczenia bo się zdarzyło czasami, ta gra przecież na tym polega.

Nie muszę być Top1 , gram bo lubię.

Mam sentyment do mojego konta, nicku i sojuszu. Poza tym to nie tylko cyferki, to też nowe znajomości, spotkania w realu itp.

Ciężko też tak jednym kliknięciem pożegnać się po tylu latach.

• Nie grajcie w to gówno :E mówię to od dobrych 5 lat że tu nie ma żadnych zasad, nikt nad tym nie panuje, rządzi kolesiostwo i kasa. Gra jest tylko wtedy gdy każdego obowiązują te same zasady. To jest gówno a nie gra. Równi i równiejsi. Co to za rozrywka grać w coś w czym nie wszystko zależy ode mnie i od przeciwnika a od administracji, zbugowanej mechaniki gry albo serwerów które nie dźwigłyby chyba pasjansa online.

Zamknąć to w cholere.

• Nie grajcie w to gówno :E mówię to od dobrych 5 lat że tu nie ma żadnych zasad,

Ty grasz czy nie grasz ?

Jeśli nie to i tak na forum zaglądasz więc jakieś uzależnienie i tęsknota za grą jest.

Masz fajny nick. 300 Spartan postawiło się kiedyś większej armii. Tak jak teraz Ukraina.

Miałem kiedyś w sojuszu gracza o takim nicku. Był pomysłodawcą projektu NPlayer.

Można było pomóc nowym graczom i dać im szanse na starcie.

Teraz faktycznie sporo się pozmieniało ale można grać dla zabawy bez ładowania kasy w te cyferki.

• Ja gram i moja gra polega na wysyłaniu 1 sondy na misje szpieguj na gracza Antharas.

Nic wiecej nie będę robił tylko wysyłał na niego przez godzine dwie itd. 1 sondy z misją szpieguj :D

Kto mi zabroni??

Taką mam taktyke :trollface:

• Dokładnie tak. Zezłomujcie największego Szopa metodą "na Szopa". Do skanowania konta pomocnicze, tak aby największe ryzyko przenieść na coś, czego stracić nie szkoda. Wówczas może nastanie jakaś równowaga na serwerze. Jeśli zastosujecie tą samą metodę, to ban góra na tydzień. Może nawet krócej, w przypadku pierwszego przewinienia. Chyba warto ? A jeśli byłyby permy, to co ? Gra i tak bez sensu.

• Wygląda na to że SzO to Rosja Ogame :closed1:

A z kolei Art i spółka? Hmmm... zapomniałem nazwy... ale kto tak sprzedaje się i nagina wszystkie swoje i społeczne zasady dla $? 8o

Na szczęście dobrym aspektem powyższej sytuacji, będzie dalszy odpływ graczy i przychodów GF :fsmile: a chyba aktualnie każdy kto ma czas na klikanie z cyferki, znajdzie sobie takie cyferki, które oddają większy realizm fair zabawie ;)

• Sens podobny - i jedno i drugie za pieniądze Ci da.

Dokładnie tak. Zezłomujcie największego Szopa metodą "na Szopa". Do skanowania konta pomocnicze, tak aby największe ryzyko przenieść na coś, czego stracić nie szkoda. Wówczas może nastanie jakaś równowaga na serwerze. Jeśli zastosujecie tą samą metodę, to ban góra na tydzień. Może nawet krócej, w przypadku pierwszego przewinienia.

Antypaczki Ci przeszkadzają a łamanie zasad nie ?

I kto tu jest hipokrytą.

@Mrozu Ci przeszkadza

bo ST wstawia , a tu namawiasz do łamania zasad gry ?

• Jakie łamanie?? I czego ??

Zasad?? Jakich zasad ??

Zakładam 10 kon i z każdego wysyłam sondy na Antharas. ....:D

Zastanawiam się nad reckami też..

Do puki nie wrócą zasady taka bedzie moja taktyka 8)

Kto się dołącza??

• Jak ogłoszą nowe zasady, że od jutra multikonta są legalne to zmienisz swoją narrację ? W tym konkretnym przypadku absolutnie mi to nie przeszkadza, bo to co zrobił Team w kontekście Szopów, to plucie w twarz całej społeczności. Skoro napisane wcześniej zasady są stosowane wybiórczo w zależności od tego, kto ile płaci w tej grze i wszystko jest względne, to po co ich przestrzegać ? Z oczywistą patologią powinno się walczyć wszelkimi dostępnymi środkami i metodami.

• Ja do tej pory nie mogę żrozumieć dlaczego Gracze nie mogą mieć wglądu za co ban. Przywrócmy pręgierz. To wszystkim pomoże. Jeżeli udowodniony został bugusing to tygodniowe bany są po prostu nie na miejscu.

• Tylko że Szopy pomimo zakupu paczek (legalnych) używały nielegalnego oprogramowania, błędów w grze itp.

Pomimo tego i tak wylądowali w reckach.

Łamanie zasad jest niewybaczalne i to potępiam. Nigdy nie powinno się tego stosować. Co do banów też jestem zniesmaczony tym , że nie są one wieczne.

A paczki to ich kasa i ich problem. Ktoś inny skożystał z ich zainwestowanych PLN, więc suma sumarą mogą dalej ładować kasę a inni gracze, z większą umiejętnością gry skorzystają. (prędzej czy później)

• Napisz na priv kordy i czasy to polatamy naprzemiennie , będziesz grał 6 tyś dni :P

służby porządkowe wróciły na uni :D

rozdają upomnienia lub bany (recydywa) uczciwym graczom :evil:

"If They stand behind you, protect them. If they stand beside you, respect them. If they stand against your, defeat them"

art - za 5-tke zrobi co louda, anal gratis, sprawdz nowa oferte na ogejm.pl juz dzis, satysfakcja gwarantowana albo zwrot piniedzy

nOOb lvl PRO [SZAMBO]:evil:

• Proszę bardzo, ban na kilka dni i powrót do swoich praktyk:

Po co agresor zaprasza ponownie obrońcę do acs?

Cytuję kolegę: "Pewnie by blokował sondami tylko od razu po jego wysłaniu floty zwiałem z moona"

DO KOGO MAMY KIEROWAĆ ZGŁOSZENIA ŻEBY CI OSZUŚCI W KOŃCU DOSTALI PERMY?

I co na to szanowny Team? Znowu będziecie gadać od rzeczy się tak czasami się dzieje, że są lagi?

Zrobię wszystko żeby puścić info jak wyglądają tutaj zasady gry na międzynarodowe społeczności.