Nazwa gracza/planety

• Tak się zastanawiam czy rzeczywiście nazwy COVID-19 albo Sars-CoV-2 naruszają zasady OWU? Po pozytywnym wyniku z wymazu zmieniłem nazwę użytkownika i księżyca na wyżej podane i dostałem zmianę przez GO oraz ostrzeżenie w pakiecie. Czy słusznie? Jest to aż taki temat tabu?

• Rok temu było słychać o tym jak jedna polka nazwała swoje dzieci kolejno: Kowid i Korona. Proponuję zmieniać nick do skutku, z biegiem czasu powstają kolejne szczepy patogenu, tak idealne na nowe planety wraz z rozwojem astrofizyki.

• Można się wygłupiać, ale pomysł na nazwę był nie tyle atencyjny, co słaby i mało oryginalny. Wyrok był arbitralny subiektywnie i na tej samej płaszczyźnie apelacja może zostać tak samo uznana jak i odrzucona. Osobiście nie mam pretensji o taką decyzję. To prywatne zdanie, bez względu na OWU.

Ogólnie prozaiczny problem.

• Dzień dobry

Takie luźne dywagacje.

Jak użyję innych popularnych obiegowych i znanych większej grupie społeczeństwa nazw :

np. Cyklon B, Kaligula,

to też wybiórczo będą kasowane( dawane ostrzeżenia ) bo z czymś się kojarzą.

A korzystając z innych mniej znanych "literek-nazw" już NIE, trochę to zalatuje hipokryzją.

P.S. Zaraz mi się przypomina larum które było podnesione po uzyciu słów :

"pożydzić" , "wycyganić", "oszwabić" użytych przez B.Dykiel,

czasem patrząc na te reakcję przewrażliwionych ludzi człek rozkłada szeroko ręce i przeciera oczy ze zdumienia,

w jakim kierunku zmierzamy szukając pseudo-problemów na siłę.

Pozdrawiam

• A propos. gówna

Zawsze mi się wtedy przypomina odc. Friends

Gdzie Phoebe zmieniła nazwisko na :

Księżna Konsuela Bananowy Hamak

i jakie to niosło ze sobą konsekwencje w przypadku zmiany nazwiska jej chłopaka.

Tyle tylko że tam to był przysłowiowy "real" a tu mam "odseparowana" wirtualną rzeczywistość.

Gdzie można być kim sie chce.

• Proponuję zacząć stosować nazwy z komediowego serialu animowanego Kapitan Bomba - tematyka kosmosu i planet pasuje, ciekawe tylko ile konto powisi? Tak na prawdę istotne jest tylko gdzie jest założone, bo na eng takie rzeczy przechodzą bez cienia wątpliwości z mojej strony.