Nie bardzo orientuję się w zasadach, ale można wysyłać np. jeden recykler dryfujący 2 dni tylko po to, żeby kogoś denerwować?
Chodzi mi o coś takiego: https://i.imgur.com/z332VWI.png
Nie bardzo orientuję się w zasadach, ale można wysyłać np. jeden recykler dryfujący 2 dni tylko po to, żeby kogoś denerwować?
Chodzi mi o coś takiego: https://i.imgur.com/z332VWI.png
Zgłoś sprawę do Supportu takie działanie może zostać uznane jako utrudnienie gry.
z tego co pamietam to dosc niejasna/dobrze napisalem?/ to zasada byla. ze jak taki atak mial do czegos prowadzic czytaj zjechania ci floty to bylo chyba dozwolone ale taki spam dla spamu to juz mogles zglaszac?
mi na jednym uni jak tylko u zdejme to gosc gsy na niszczenie tak wysyla bo chyba mysli ze ja nie moge urlopu wtedy wlaczyc jak leci mi niszczyc rogala
Pokazałem sąsiadowi temat i się dogadaliśmy, dzięki i do zamknięcia
orajcie tam oponenta z sasiadem w takim razie
z tego co pamietam to dosc niejasna/dobrze napisalem?/ to zasada byla.
Wszystko jest rozpisane:
QuoteDisplay MoreSpam lecącym atakiem
Spam szpieguj (misje szpieguj co kilka sekund na koordynaty obrońcy)
Wysyłanie dużej ilości misji szpieguj w celu wywołania lagu u obrońcy karane jest wg Zasad Gry. Liczą się misje wysyłane w czasie ataku jak i tuż po.
Ostateczną decyzję co do łamania Zasad Gry w ten sposób podejmuje Operator Gry.
Spam atakuj (kilkoma statkami) na mały procent
Wysyłanie długotrwałych "ataków", które mają na celu tylko i wyłącznie spam w podglądzie gry innej osoby, jest traktowane jako spam flotą i karane wg Zasad Gry. Za spam podglądu uważane są misje:
a) wszystkie powyżej 24h na uniwersum z prędkością floty x1. Dla speeduni czas ten jest proporcjonalnie krótszy (tj. dla uni z flotą x6 wynosi on 4h itd).
b) powyżej 8h jeżeli wynika z nich jednoznacznie, iż nie są elementem taktyki a tylko złośliwością ze strony agresora
(Elementem taktyki może być na przykład sytuacja, w której prawdziwy atak maskowany jest atakami fałszywymi.)
c) krótkie ataki których suma w ciągu 8h przekracza ten czas, a które nie kwalifikują się pod punkt a) i b)
Przykład: Gracz A wysyła ataki na 30min nakładające się na siebie na gracza B w wyniku czego w podglądzie gracza B widnieje czerwony trójkącik przez czas dłuższy niż 8h.
Dodatkowo Obsługa Gry może ukarać konta słabe, których nadal obowiązuje noobprotection, a które zakładane są tylko po to aby uprzykrzyć grę innym użytkownikom. Ocenie podlega każdy wysłany atak bez względu na jego długość i ilość. Karze może podlegać również osoba, która wspomagała takie konta w celu spamowania podglądu innym graczom.
Spam niszcz
Wysyłanie misji niszcz na czas dłuższy niż 12h jest zabroniony. Dla Universów o podwyższonej prędkości czas ten jest proporcjonalnie krótszy (tj. dla Universum z flotą x6 wynosi on 2h itd). Wszystkie misje niszcz, które wysyłane są w taki sposób aby maksymalnie wydłużyć ich czas karane są wg Zasad Gry.
UWAGA: Aby gracz został ukarany poszkodowany musi zgłosić się do Supportu i zamieścić pełen screen z gry (nie ucięty, nie modyfikowany) z widoczną lecącą flotą.
Dodam tylko że atak należy zgłosić dodając pełen screen. niezamazany.
No to akurat kwestia forum Ale kolega okazał się całkiem sympatyczny, po prostu nie znał zasad.