Event na antymaterie

• Witam,

Jestem na ogame można powiedzieć, że świeżak bo wróciłem po 15 latach. Chciałem się odnieść do hasła reklamowego: Znajduj częściej i więcej.

Pojmuję słowo więcej, widziałem na własne oczy. Natomiast mam problem ze zrozumieniem częściej. Zrobiłem od północy 42 ekspedycje i znalazlem 0 antymaterii. Takiej passy przed eventem nie miałem - pech, czy wał?

Pozdrawiam:)

• Generalnie to nie masz nigdzie napisane, że częściej. Czy ja nie widzę? :>

w każdym razie, takie realia znane od zawsze :)

i nie wmówi mi żaden GO czy inny mod, że to pech i loteria, bo zawsze jak jest event 9x więcej anty, to trafia się ją 9x rzadziej :P

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Reklama w grze mówi: Tylko przez krótki czas! Znajduj częściej i więcej antymaterii!!

:D

a to sorry jakoś nie zwracam uwagi na te reklamy :D

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• To "częściej" zostało ze starych czasów, kiedy faktycznie było częściej, teraz jest już tylko "więcej".

U mnie przy okazji zawsze jest też "rzadziej", ale takie po prostu moje szczęście.

• W sumie latam tylko na ekspedycje gdy jest ów event. Przez te dwa dni puściłem w sumie 40 ekspedycji (mogę max 5 na raz, więc 8 razy wysyłałem), ale do meritum:

Zrabowano: 3.573 Antymateria.
    Zrabowano: 12.591 Antymateria.
    Zrabowano: 5.112 Antymateria.
    Zrabowano: 2.862 Antymateria.
    Zrabowano: 3.276 Antymateria.
    Zrabowano: 2.934 Antymateria.
    Zrabowano: 12.122 Antymateria.
    Zrabowano: 5.049 Antymateria.

+ 1x Czarna dziura.

Klasa: zbieracz. Songo89 - bo w innej klasie: odkrywca - to pewnie jeszcze więcej im się trafiło.

Pozdrawiam

Cytat:

użytkownik: SPIN DOKTOR

"Przecież to ty i muniek jesteście głowni spamerzy hehe "

Napisał gość, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

(a nawet na nich nie grał). Jesteś mistrzem hipokryzji, palancie.

Pytanie: Dlaczego przestałeś im gratulować? :beaten:

/

u42, u66, Sirius, Taurus OFF

• Event:

126 ekspów we wtorek + 133 z środy + 120 z czwartku = 379

anty trafiona 26 razy (łącznie 88.155 jednostek)

379 / 26 = 14,58, czyli średnio co 14 i pół ekspedycji trafiała się antymateria

Globalnie:

49.584 ekspedycje / 3.607 trafień w antymaterię = 13,75, czyli dość blisko osiągniętego wyniku z eventu, choć jak widać mogło być troszkę lepiej :)

Odkrywca.

Top10 badań PL (na uni x1x8), top32 badań PL (wszystkie prędkości)

Badania stanowią 79,23 % wartości konta

• Zbieracz

dzień 1

56 ekspów - 1 trafienie

dzień 2

56 ekspów - 2 trafienia

Tu pojawił się syndrom polskiego Janusza i narzekanie...

dzień 3

56 ekspów - 15 trafień

Co dało sumarycznie w przybliżeniu 11%, zwykle na eventach wyciągałem od 8 do 12,5% tak więc wynik (mimo że po pierwszych dwóch dniach był tragiczny) mieści się w średniej ogólnej moich eventowych zdobyczy.

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• Ja wczoraj na ok 70 ekspów 3 x dostałem, za to jak sie event skonczył to zaraz 600 wpadła. Także tego, dzięki wielkie za konkretne odpowiedzi.

Jak widać mimo większej próby(po 60-70eksp dziennie) - jeden gracz dostanie max 3 x anty, a inny bedzie robil polowe a i tak wychodzi z x2.

• Zauważyłem też (ale to zapewne przypadek), że częściej wpada anty jak się leci tylko flotą transportową - ale to niepotwierdzone.

w 2 dni (w trakcie eventu) poleciałem ok 20 razy, co śmieszne, po 1MT :) zebrałem ok 9k anty na zbieraczu

• Zauważyłem też (ale to zapewne przypadek), że częściej wpada anty jak się leci tylko flotą transportową - ale to niepotwierdzone.

w 2 dni (w trakcie eventu) poleciałem ok 20 razy, co śmieszne, po 1MT :) zebrałem ok 9k anty na zbieraczu

to wcale nie śmieszne, lecz prawdziwe

jak lecisz samymi dtkami na ekspy to też więcej razy trafisz piratów niż latając z flotą bojową :lool:

pnZMuihsj

S. King

• Generalnie to nie masz nigdzie napisane, że częściej. Czy ja nie widzę? :>

w każdym razie, takie realia znane od zawsze :)

i nie wmówi mi żaden GO czy inny mod, że to pech i loteria, bo zawsze jak jest event 9x więcej anty, to trafia się ją 9x rzadziej :P

Może i nie wmówi , ale przykład z przedwczoraj. Kolega zebrał ponad 60k anty, a ja niecałe 2k. Wysyłaliśmy po tyle samo ekspów na różnych uni :)

• Ja też to ciągle powtarzam. Ja też zwykle trafiam rzadziej, ale ja już wiem, że to po prostu pech, bo niektórzy trafiają normalnie albo i więcej razy.

Przez ostatnie dwa lata podczas trwania tego wydarzenia tylko raz się zdarzyło, że trafiałem w antymaterię tak samo często jak normalnie. Raz, ale jednak.

• U mnie zazwyczaj antymateria wpadała gdy transportery bojowe wysyłałem po północy. Jeszcze przed resetem wracały z antymaterią.

A puszczacie na x godzin? Czy tylko na 1h. Bo ja nie zauważam różnicy kompletnie czy puszczam na jedną godzinę czy 10.

Cytat:

użytkownik: SPIN DOKTOR

"Przecież to ty i muniek jesteście głowni spamerzy hehe "

Napisał gość, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

(a nawet na nich nie grał). Jesteś mistrzem hipokryzji, palancie.

Pytanie: Dlaczego przestałeś im gratulować? :beaten:

/

u42, u66, Sirius, Taurus OFF

• U mnie zazwyczaj antymateria wpadała gdy transportery bojowe wysyłałem po północy. Jeszcze przed resetem wracały z antymaterią.

A puszczacie na x godzin? Czy tylko na 1h. Bo ja nie zauważam różnicy kompletnie czy puszczam na jedną godzinę czy 10.

Oprócz dłuższego opóźnienia nie widziałem różnicy.

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• Witam

Takie pytanie mam odnośnie 9x więcej anty, liczy się godzina w której została wysłana flota czy godzina otrzymania raportu? Wysłałem o godz. 23:50 to liczy się jeszcze liczy do eventu?