Chodzi o ruch ale nie tylko, jeszcze jedno ważne odkrycie dotyczące pola magnetycznego?
Nie chodzi tylko o kierunek.
Chodzi o ruch ale nie tylko, jeszcze jedno ważne odkrycie dotyczące pola magnetycznego?
Nie chodzi tylko o kierunek.
Pole słabnie.
Generalnie chodzi o intensywność i kierunek pola magnetycznego.
Ale myślę, że można uznać tą odpowiedź, ponieważ sens wypowiedzi została zachowana.
Także zadajesz
Podać w dowolnych jednostkach powierzchnię strefy międzyzwrotnikowej
To zrobiłem sobie taki szybki rysunek poglądowy:
Wklepałem sobie szybciutko dane:
Przy dokładniejszym pokazaniu wyniku wyszło ok. 203 334 807 km2.
Ujdzie?
Zgadza się!
To może analogiczna zabawa!
Ile wynosi wycinek powierzchni naszej planety ograniczony od północy równoleżnikiem przebiegającym przez najbardziej wysunięty na północ punkt Polski oraz ograniczony od południa równoleżnikiem przebiegającym przez najbardziej wysunięty na południe punkt Polski?
Mati prosił żeby przekazać, że Forumowy_As odpowiedział poprawnie i może zadawać
Dzięki za przekazanie wiadomości. Oto nowe pytanie:
Gdzie na powierzchni Ziemi jest miejsce charakteryzujące się najmniejszym przyspieszeniem grawitacyjnym i jaka jest tam wartość tego przyspieszenia?
szczyt góry Huascarán – 9,7639 m/s2
Tak
To ja też jakieś łatwiejsze.
Jedno z największych jezior zaporowych na świecie o powierzchni ponad 1700 km2 i wysokości zapory ponad 180 m oraz pojemności ponad 70 km3 o znaczeniu energetycznym. O jakim jeziorze mowa?
Chodzi może o zbiornik Williston w Kanadzie?
tak
Moje pytanie będzie następujące:
Na jednej z wysp pewnego archipelagu znajduje się jezioro. Na tymże jeziorze jest wyspa, na której jest kolejne jezioro posiadające również wyspę.
O jakiej wyspie mowa i do jakiego archipelagu należy?
Gdzieś o tym słyszałem... Wyspa Luzon na Filipinach... Więc chyba archipelag filipiński?
Państwo nieuznawane na międzynarodowej arenie. Mimo, że na jego terenie mieszka kilka razy mniej ludzi niż w Warszawie to zespół ze wspomnianego państwa dokonał niedawno bardzo pożądanego w Polsce sukcesy w dziedzinie piłki nożnej.
Naddniestrze.