Takie na szybko wymyślone .Który europejski piosenkarz, lub jak kto woli, wokalista, wystapił w filmie gdzie też grał Danny Trejo, Mickey Rourke, a żeby było łatwiej to i też Eva Mendes.O tytuł filmu nie pytam, ale jak ktos chce, to może podać.
Znani i lubiani ludzie
-
- Nauka
- Quiz
- SPIN DOKTOR
-
-
Enrique Iglesias, Desparado 2
-
Enrique Iglesias, Desparado 2
Tak, możesz zadawać
-
Francuska piosenkarka (jeszcze przed chwilą myślałem że kubańska). Znana głównie z wykonywania coveru bardzo znanej kubańskiej piosenki. Polską wersję tej samej piosenki śpiewał muzyk rockowy znany z piosenek o miastach w których się urodził i wychował, o tym w jakim kraju żyjemy lub nawiązującej do żony pewnego dyktatora.
-
Imany?
-
Nie, ale jak podasz kubańską piosenkę i pasującego polskiego wykonawcę, to zweryfikuję i najwyżej uznam
-
Nathalie Cardone? Śpiewała Hasta siempre, która w polskiej wersji List do Che była śpiewana przez Krzysztofa Grabowskiego. Śpiewał o swoim rodzinnym mieście w "Ezoterycznym Poznaniu", a o mieście, w którym się wychował w "Piła tango".
-
chyba jednak nie miałem racji;-)Teraz własnie słucham tej piosenki, dzięki Buleon,
-
Nathalie Cardone? Śpiewała Hasta siempre, która w polskiej wersji List do Che była śpiewana przez Krzysztofa Grabowskiego. Śpiewał o swoim rodzinnym mieście w "Ezoterycznym Poznaniu", a o mieście, w którym się wychował w "Piła tango".
Dokładnie, pozostałe piosenki które miałem na myśli to 'Żyję w kraju' i 'Raissa'
-
Jak muzyka, to muzyka Pod koniec II wojny światowej urodził się wybitny muzyk, instrumentalista i wokalista, którego najbardziej znanym utworem jest aranżacja ballady o trzech marynarzach, choć w swoim dorobku ma też pieśń o średniowiecznym królu oraz o królowej z czasów jeszcze dawniejszych. Jego matka pochodzi z Litwy.
Może tym razem będziecie mieć trochę więcej zabawy
-
To Polak?Było by trochę łatwiej
-
Alan Stivell?
-
Brawo Mati, pięknie Standardowo powiedz jak dotarłeś do odpowiedzi i zadaj swoją zagadkę
-
E, w nudny sposób. Powiedziałeś, że umarł pod koniec II wś. Wlazłem na wiki na stronę roku 1945, jest dział "zmarli w 1945" i przeszukałem stronę po "muzyk". Potem to samo po 1944 i nasz bohater był na samym początku bo z 6 stycznia. A na stronie szukałem informacji o matce z Litwy, potem sprawdziłem, że jego najsłynniejszy najprawdopodobniej utwór to Tri Martolod, pasowało
Uznany w swojej branży inżynier hydrotechnik żyjący w całości w XX wieku. Zmarł na innym kontynencie niż się urodził. Mimo zdobycia uznania w branży (o czym świadczy chociażby utworzenie nagrody jego imienia 15 lat po jego śmierci) jego ojciec bardzo krytycznie podchodził do wyboru przez syna kształcenia się na politechnice. Pewnie to jest normą, że ojcowie często są niezadowoleni z wyborów naukowych swoich dzieci, ale w tym wypadku nie był to zwykły śmiertelnik - no bo nie każdy ma ojca, który jest laureatem Nagrody Nobla Ingerencja jego ojca nie ograniczała się tylko do kariery naukowej - krytykował wybór przez syna pierwszej żony, próbował nawet zabronić im posiadania dzieci. Jak ojciec zareagowałby na jego drugą żonę nie było dane się dowiedzieć, gdyż zmarł trzy lata przed drugim małżeństwem bohatera naszej zagadki.
-
Jak muzyka, to muzyka Pod koniec II wojny światowej urodził się wybitny muzyk, instrumentalista i wokalista, którego najbardziej
To umarł czy się urodził pod koniec II wojny swiatowej.
E, w nudny sposób. Powiedziałeś, że umarł pod koniec II wś. Wlazłem na wiki na stronę roku 1945, jest dział "zmarli w 1945" i
Bo teraz to juz sam zgłupiałem...
-
Urodził, urodził... Moje przejęzyczenie.
Starość, moja branża, lata w teamie powodują, że mam trudności z myśleniem
A teraz nie spamować tylko próbować zgadywać tego pana Jak będzie za trudno to wymyślę jakieś podpowiedzi.
-
Hans Albert Einstein ?
-
Tak
-
Aktorka.
Od 1976 -2021 zagrała w 37 filmach i 20-stu różnych serialach.
Rok po jej urodzeniu nastąpiła premiera filmu o pewnym moście.
W dniu jej urodzin Prezydent Korei Południowej Yun Bo-seon ustąpił z urzędu.
Za łatwe ale dziś nic innego nie wymyślę bo za dużo pracy
-
Katarzyna Figura, a filmem był "Zerwany most", chociaż poszukałem sobie zarówno "Mostu na rzece Kwai", jak i "O jeden most za daleko"