Zmiana parametrów na naszym uniwersum

• chciałbym poruszyć temat zmiany parametrów naszego uniwersum, jak pewnie zauważyliście dzisiaj zmiana konfiguracji nastąpiła na uniwersum Virgo .

Fala związanych z tym tematów przelewa się przez dział DiD, więc postanowiłem ruszyć dyskusję również na naszym uniwersum.

Jakie parametry chciałbym zmienić?

• prędkość ekonomi do x8
    • prędkość badań do x16
    • flota pokojowa do x2 (misje transportuj, stacjonuj, kolonizuj oraz ekspedycja (tylko czas lotu, bez zatrzymania))

To tak na początek pod dyskusję, ankieta (jeśli zostanie utworzona) pewnie będzie zawierała konkretne informacje.

Wydaje się to być jakąś małą alternatywą do fuzji na którą wszyscy czekamy. Zapraszam do dyskusji!

Maniak87  Drakon  dr MD  bobro  pawelt71  Jiraya  SpawaczROG  BlackLatteCoffee  Marsic  dell1983  grzymek  Ichor  Robertuse_  Secik  Logitech  Zord  Fallen  icemen74

Oznaczyłem Was, bo wiem że gracie na tym uniwersum. Proszę dajcie znać pozostałym graczom chociażby w sojuszu

• W/g mnie ;)
    Eko x8 + Badania x16, bez znaczenia czy flociarz czy ekonom - warto by przygotować się do UF.

Prędkość floty (cywilna i bojowa) x2 - czemu nie, ALE:
    1. Dać każdej osobie po minimum 3 relokacje planet, co by można było tworzyć bezpieczne "porty" (przed "szybkim" atakiem GSów).

LUB
    2. Nie zwiększać prędkości GSów.

LUB

3. Spalanie dykty x2/x3 jeśli chodzi o flotę bojową.

Dajcie coś flociarzom i ekonomom - co by każdy był zadowolony ;)

"Myślał, że Dama będzie szczęśliwa, lecz nie wszystkie mosty można spalić,

a ogień zawsze niesie ofiary." - Elnar

• Pomysł dość ciekawy...

Eko jak dla mnie bym zostawił tak jak jest zaś badania bym podniósł do x16

co do floty prędkość bym zostawił ale za to bym (jak by była możliwość) zmniejszenia jeszcze bardziej zużycia paliwa w zupełności by wystarczyła a dla początkującym flociarzą by pomogło

co do ładowności ss zostawił bym tak jak jest.

Przydało by się zmniejszenie ilości galaktyk lub chociaż US ale z tego co pamiętam nie ma takiej możliwości (temat był poruszony przeze mnie na starym forum)

• Wszędzie zwiększają do x8/x16, więc i u nas by się przydało. W zasadzie jest to kosmetyczna zmiana, bo wiele nie wniesie.

Co do prędkości - jak komuś jest za wolno, to niech włączy urlop na 60 dni i z cmentarza niech idzie na Librę albo na inne szybkie uni :P

• Nie ma co za mocno rozkręcać się o zmniejszenie ilości ilości galaktyk, systemów oraz ładowności sond to mało realne. Oczywiście ekonomia do x8 i badania do x16 to oczywiste, ale może idąc śladem uni 68 spalanie deuteru ustawić na 0.5?

• co do spalania to ja z miłą chęcią bym to zobaczył...

ale x2 dla statków cywilnych to już jest lekka przesada, zwłaszcza że bez większych problemów można zamienić MT na pioniery, nie dość że są szybsze to jeszcze mają większą ładowność.

• A jest w ogóle taka opcja by zmniejszyć spalanie??

zawsze możemy podyskutować na ten temat. Co prawda temat był omawiany już rok temu, gracze zagłosowali na tak, ale za mało osób brało w niej udział. Dlatego, aby zmiany które tutaj omawiamy weszły w życie potrzebny jest rozgłos na uni

• Ankieta została rozesłana. Potrwa do 4 października do godziny 12:00 ;)

Wraz ze zmianą prędkości ekonomii zostanie podniesiona prędkość badań.

Przepraszam, ale nie dostałem żadnej ankiety w grze. Czy ona dopiero do mnie trafi.... ale słyszę tu i tam gdzie nie zapytam, że głos już oddali.

Więc?

Cytat:

użytkownik: SPIN DOKTOR

"Przecież to ty i muniek jesteście głowni spamerzy hehe "

Napisał gość, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

(a nawet na nich nie grał). Jesteś mistrzem hipokryzji, palancie.

Pytanie: Dlaczego przestałeś im gratulować? :beaten:

/

u42, u66, Sirius, Taurus OFF

• Ankieta została rozesłana. Potrwa do 4 października do godziny 12:00 ;)

Wraz ze zmianą prędkości ekonomii zostanie podniesiona prędkość badań.

Przepraszam, ale nie dostałem żadnej ankiety w grze. Czy ona dopiero do mnie trafi.... ale słyszę tu i tam gdzie nie zapytam, że głos już oddali.

Więc?

Link do ankiety znajduje się we wiadomościach w zakładce Ogame, tytuł wiadomości "Zmiana konfiguracji universum Taurus (120)"