Zmiana parametrów uni

• Witam,

Art , Ruda Czy byłaby możliwość stworzenia ankiety odnośnie zmiany parametrów na naszym Uni? Wydaje mi się, że dobrym pomysłem byłoby przywrócenie poprzedniej wartości parametru prędkości floty i podniesienie parametru ekonomii do x8 - x10.

Już we wrześniu wnioskowaliśmy o zmianę parametru ekonomii (https://board.pl.ogame.gamefor…%99dko%C5%9Bci-wydobycia/), ale wtedy nasza prośba została odrzucona - wszelkie zmiany były zablokowane do czasu zakończenia fuzji. Fuzja się zakończyła, więc prosimy o ponowne rozważanie stworzenia ankiety odnośnie zmiany parametrów naszego Uni.

Pozdrawiam

• A może by tak włączenie ładowności sond?

Za flotą x6 nie zagłosuję, 3 z 4 uniwersów połączonych miał x4 (jeśli się mylę, to przepraszam :P ) więc obecne x5 to jakiś kompromis.

• Prędkość flot x6 mieliśmy od początku stąd taki wniosek. Rozumiemy, że x5 to kompromis. Jeśli większość będzie za nie będziemy się przy tym upierać.

Jeśli chodzi o ładowność sond, nie mieliśmy. Nie wiem co moglibyśmy zyskać. Prędkość wydobycia x10 była by istotną zmianą na plus.

• Quasar było chyba specjalnym uni z tym wydobyciem x10, chociaż ja oczywiście bym bardzo chętnie zobaczył taką zmianę :) ale jakiekolwiek zwiększenie prędkości wydobycia byłoby super.

Z prędkością flot to tak jak poprzednicy mówili - dla wielu osób fuzja wiązała się ze zmianą z x4 na x5, więc osobiście nie chciałbym zmiany prędkości flot na x6.

No i oczywiście pozostaje jeszcze kwestia ładowności sond, o której zresztą Art już wie i którą obiecał się zająć po powrocie z urlopu.

lsNa649.jpg

Sygna by Madzia

Klub Finezyjnego Złomiarza - 10 pkt

Speed x1: 124 ST - 143847%

Speed x2: 42 ST - 155826%

uJupiter - top1 (off)

uXalynth - top20 (off)
    uJanice - top4 (fuzja)
    uHimalia - top?? (on)

• Predkosc ekonomi jak najbardziej

Predkosci flot to w wiekszosci spoleczenstwa starego Himalia traktuje jako kompromis

Ladownosc ss niech ta druga czesc spoleczenstwa potraktuje jako zbyteczne tez kopmpromis

Wyrownasc predkosc badan do ekonomi

• Nie chce tutaj ludzi dzielić per uni i oceniać kto stracił mniej, a kto więcej. Powiem krótko, jako gracz połączonego uni, nic mi nie pasuje.

Zwiększenie prędkości flot - im minus

Zabranie ładowności sond - im minus

Zwiększenie ilości galaktyk - im minus (co razem z połączeniem prędkości, całkowicie wybiło mi robienie bezpiecznych FS ;/ )

Rekompensata w postaci przeniesień - niby ok, ale i tak niewystarczająca do dotychczasowego planu rozmieszczenia planet.

Brak przeniesień idlaków - 4x więcej chętnych, a co za tym idzie, przy spokojnej grze, mniejszy wzrost.

• Jeśli chodzi o ładowność sond, nie mieliśmy. Nie wiem co moglibyśmy zyskać. Prędkość wydobycia x10 była by istotną zmianą na plus.

Kto tego nie miał ten nie zrozumie. Ja w ogóle dlatego zacząłem grać. Flot na x6 to nawet ja nie chcę, Himalia jest w znaczącej mniejszości więc powinno zostać x4 jak już; średnia wynosi 4,5 w końcu ^^.

Ogólnie idealnie byłoby wg mnie tak:

Ładowne sondy

Usunięcie 7 galaktyki a najlepiej i 6

80% złomu - to wbrew pozorom spora różnica w ilości zysku, ok 20%

Wszystkie idlaki z łączonych uni tutaj

No i niech będzie to eko 8x czy ile tam chcecie.

Ładowne sondy pomagają flociarzom polować, ale również pomagają ekonomom. Nie trzeba trzymać dexu na każdym moonie osobno, można szybko przesłać dex na lotkę. Sojusznik moze Ci szybko wysłać sure jeśli atakują ci moony a masz fsa. Możesz szybko zwieźć surkę więc nie musisz oprócz pełzaczy i satelit trzymać jeszcze DT na planetach. Możesz w 2 godziny wyfarmić idlaki na 1kkk surki.

• Jeśli chodzi o ładowność sond, nie mieliśmy. Nie wiem co moglibyśmy zyskać. Prędkość wydobycia x10 była by istotną zmianą na plus.

. Możesz w 2 godziny wyfarmić idlaki na 1kkk surki.

Tak bo na pewno tam cos bedzie do farmienia :P Do transportu sury to jeszcze obleci ale farmienie sondami odpada, będzie tak jak na innym uni gdzie na idlach jest po 500k sury bo jakiś typ obleci wszystko botem i reszta sie może pocałować

Jescze trzeba wprowadzić zakaz niszczenia moonów bo nie mam zamiaru odlądać dziennie 50 misji niszcz :beaten:

. Możesz w 2 godziny wyfarmić idlaki na 1kkk surki.

Tak bo na pewno tam cos bedzie do farmienia :P Do transportu sury to jeszcze obleci ale farmienie sondami odpada, będzie tak jak na innym uni gdzie na idlach jest po 500k sury bo jakiś typ obleci wszystko botem i reszta sie może pocałować

Jescze trzeba wprowadzić zakaz niszczenia moonów bo nie mam zamiaru odlądać dziennie 50 misji niszcz :beaten:

Idlaków mało, ale to tylko 1 z korzyści, ktoś tam pisał że skoro prędkosć x5 jest kompromisem to brak ładowności też jest kompromisem :beaten:

Rzecz w tym że x5 jest niejako po środku natomiast po środku ładowności sond nie jest ich brak - byłaby to opcja transportowania bez możliwości ataku

Jest jeszcze jedna korzyść - w przypadku zezłomowania DT na moonie możesz podebrać surę sondami, nie trzeba puszczać 5 fal farmingów i blokować sobie slotów

• Ładowność sond jak najbardziej. Niby szybkie uni, ale do transportu surowca się przydają. Poza tym jakieś idlaki też są, więc czemu nie farming sondami. Dużo nie wpadnie, ale zawsze to szybsza opcja. Boty i bez tego sobie poradzą, jeśli ktoś ma obawy, że nie będzie na co latać

• Ładowne sondy pomagają flociarzom polować, ale również pomagają ekonomom. Nie trzeba trzymać dexu na każdym moonie osobno, można szybko przesłać dex na lotkę. Sojusznik moze Ci szybko wysłać sure jeśli atakują ci moony a masz fsa. Możesz szybko zwieźć surkę więc nie musisz oprócz pełzaczy i satelit trzymać jeszcze DT na planetach. Możesz w 2 godziny wyfarmić idlaki na 1kkk surki.

Ładowność sond jak najbardziej. Niby szybkie uni, ale do transportu surowca się przydają. Poza tym jakieś idlaki też są, więc czemu nie farming sondami. Dużo nie wpadnie, ale zawsze to szybsza opcja. Boty i bez tego sobie poradzą, jeśli ktoś ma obawy, że nie będzie na co latać

Dzięki za obszerne wyjaśnienia. Myślę, ze wspólnie wypracujemy jakiś kompromis.

Warto poprawić parametry uni, którego jesteśmy współgospodarzami.

Jako Ekonomiści wnioskowaliśmy o podniesienie parametru wydobycia do x8 a co za tym idzie również prędkości badań.

Dodatkowo w czasie dyskusji doszedł temat ładowności sond i zmniejszenia liczby galaktyk.

Jeśli chodzi o prędkość flot, ta pozostała by bez zmian. Zagłosujmy w ankiecie.

Ruda jaka jest szansa na ankietę dla nowej Hima po łączeniu?