Odkrywca- ekspedycje

26.03.2026: Wersja 12.9.0
Uwaga! Zmiana prędkości Gwiazd Śmierci na misjach niszczenia księżyca!

• Hej,

mam pytanie do osób grających odkrywcą , czy inwestowanie w badania form życia głownie szósty zmysł i ulepszoną technologię sensorów wpływa na ilość przywożonych surowców z ekspedycji. U mnie wygląda to następująco-

Ulepszona Technologia Sensorów125,51% , odkrywca 35,45% od dłuzszego czasu ekspedycje są tak mizerne że odechciewa się latać, Przed dodaniem tych wszystkich komputerów ekspedycyjnych pamietam jak mijałem 80% skok w ekspedycjach był mega zauważalny teraz nawet z komputerem ekspedycyjnym nie jestem w stanie zbliżyc się do tych wyników, tak więc czy inwestowanie w odkrywcę ma jeszcze jakiś sens?

• Expy same w sobie jeszcze zanim dostalismy te wszystkie itemy boostujace byly bardzo nieregularne, byly lepsze i gorsze tygodnie/miesiace ale patrzac na dane z powiedzmy pol roku zakladajac ze przez pol roku trzymalismy te same poziomy badan, to gdzies tam mniej wiecej sie wszystko trzymalo sredniej. Teraz dostajemy pelno itemow do expow,czy to 40% czy to 20% plus komputer ekspedycyjny, nieraz nie ma ciaglosci tych itemow i nagle przez tydzien puszczamy gole expy (takie jakie generalnie powinny byc). Ciezko cokolwiek przy takich skokach wywnioskowac.
    Sens inwestowania pewnie jest zawsze, kwestia tylko ze ilosc surki zaczyna potem przerazac juz.

• czy inwestowanie w badania form życia głownie szósty zmysł i ulepszoną technologię sensorów wpływa na ilość przywożonych surowców z ekspedycji.

Tak.

czy inwestowanie w odkrywcę ma jeszcze jakiś sens?

To zależy. Zwykle wysyłam 3-2 fale dziennie (poza glownym kontem) a to podwaja wydobycie. Jak jest wieciej niz 25% bonusu zbieracza to niby już warto. Logować się i tak trzeba :trollface:

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis