Sezon odkryć - czarna dziura

• Mam takie pytanie retoryczne na podstawie cytatu:

Twoja ekspedycja została zniszczona przez czarną dziurę 1, 2 lub 3 razy, a dzięki ekspedycjom otrzymujesz od 1 do 3 darmowych Handlarzy.

W grze zamienili handalrzy na w sumie 10 czarnych dziur, jest też utrudnienie zadaniem ze zmiejszaniem utraty floty.

Zastanawiam się, czy ktoś liczył czy to się da zrobić?

Ostatnio z 3500 lotów miałem 4 dziury, poprzednio podobnie... Mam robić z 10k lotów, jak jest zadanie z 2,5k? Podziekuję i brawo GF :thumbdown:

Nie mówię już nawet o tym ustawieniu z +10 polami planety, co jest niepraktycznie i ma chyba tylko utrudnić ostatnie zadanie z 250polami. Poza tym uni niczym nie różni się od sezonu handlu. :thumbdown:

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• ja już w tym miesiącu miałem 15 na 4.5k lotów ciut ponad wiec... obstawiam ze może się dać :D

• obstawiam ze może się dać

Nie wiem czy grałeś na sezonowych ale tam się nie robi raczej wiecej niż 3k ekspów, chyba że planujesz tam grać.

Przyjmujac 0,15% na dziure (zliczyłem z kilku kont - ciekaweie wychodzi 1:666 :trollface:), trzeba co najmniej twoich 4.5k lotów, żeby 50% graczy to zaliczyło, 15k lotów - 90%, także słaby argument, zadanie powinno się łatwo wykonać dla każdego, a nie 50/50. Gdy były 3 dziury, to zadanie było realne dla każdego a nie dla szczęściarzy..

PS: Jest na to sposób - można przecież założyć na konta we wszyskich społecznościach i liczyć że na któryms się zaliczyć uda:trollface:

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

Edited once, last by Crysis ().

• Nie bez powodu na discord ogólnym, jeden z pracowników GF napisał, że gracze będą ich linczować za to że łut szczęścia będzie decydował o tym czy ktoś zrobi to osiągnięcie czy nie i to nawet przy ultra-intensywnym graniu. Ale też widnieje post, że mają być zmiany w osiągnięciach ( #5, #6, #15, gdzie #6 to właśnie ten wspomniany przez Ciebie). Także bardzo możliwe, że wrócą na dniach do pierwotnego planu.

• Coś wzrośnie, a coś innego spadnie xD Ale nikt nie wie co :saint:

Chcieliście to macie :D Te niezauważalne zmiany w backendzie :D

• Było wszystko jako tako jak zapowiadali ...

Znajdź 50 000, 75 000, 150 000, 300 000 i 500 000 statków podczas ekspedycji.
    Twoja ekspedycja została zniszczona przez czarną dziurę 1, 2 lub 3 razy, a dzięki ekspedycjom otrzymujesz od 1 do 3 darmowych Handlarzy.

Posiadaj 1, 2, 4, 8 i 10 planet z co najmniej 250 polami planety.

to pozamieniali bezmyślnie, nie wiadomo po co. 500k sataków na 100k. Czarne dzury - wszystko wyjaśnione, a co do 11 planet z 250 polami, jest to do zrobienia, bo zwykle dociera do 11 planet jak celuje się w grę do 25k punktów. To co stanowi kłopot to losowość dziur, w ogóle nie powinno być takiego zadania, a zamiast tego np. wygrane walki z piratami 1, 5, 10, 25,50 itp.