Zasady gry i zakres uprawnień supportu

• Mam wrażenie, że temat nie przejdzie mi przez moderację, ale co szkodzi spróbować. Chyba nic innego nie pozostało :)

O ile mi wiadomo Team to osoby wykonujące swoją pracę charytatywnie (zapłata w anty tego nie w żaden sposób nie zmienia) i w wolnym czasie. Jest to dosłownie kilka osób na ogame.pl, a ich praca nie jest w żaden sposób rozliczana i kontrolowana.

Prowadzi to do tego, że decyzja pojedynczego członka supportu jest niepodważalna, nawet jeśli jest sprzeczna z zasadami gry.

Nie ma żadnej możliwości odwołania się, ani żadnej instancji, do której można się w takiej sytuacji zwrócić.

Proszę o informację, czy mam rację.

W swoim przypadku po prostu nie dostaję odpowiedzi od nikogo z Teamu do kogo próbuję pisać, a na skargę na stronie supportu odpowiada mi... osoba której skarga dotyczy.

Czy tak to po prostu działa na ogame?

• Ogame to gra, w którą albo grasz, albo nie - na sprawiedliwość, czy jasne zasady nie licz. Kiedyś była tabela kar, lista zbanowanych była oficjalna z informacją za co dostał i do kiedy, teraz jest wolna amerykanka i widzimisię GO - czytaj - jak zbanowany buli na anty dużo to dostanie za duży przekręt dwa trzy dni, perma mogą dostać ziutki co nie bulą. Na pierwszym miejscu jest bulenie za anty, zasady obowiązują tych, którzy nie płacą.

• W swoim przypadku po prostu nie dostaję odpowiedzi od nikogo z Teamu do kogo próbuję pisać, a na skargę na stronie supportu odpowiada mi... osoba której skarga dotyczy.

Czy tak to po prostu działa na ogame?

tak to już było lata świetlne temu, lepiej nie będzie, ale nie wiem też czy może być jeszcze gorzej :trollface:

tam nawet art nie wie co robi, co czyta i do odpisuje :lool: pareę lat do tyłu pisałam ticketa, ze skasowało mi się konto, które było na cmentarzu od kilku miesięcy. Odpisał, że skasowało mi się w trakcje fuzji bo rzekomo nie było anty i dlatego się skasowało. wtedy było jakoś tak, że konta zaidlaczone poniżej 35 dni są kasowane a powyżej przenoszone na cmentarz a bez urlopu na docelowe uni (moje konto było zaurlopowane i zaidlaczone z zakupioną anty od 50 dni :beaten: ) , później, że ja kasację włączyłam, na koniec że po porostu minęło 35 dni i się skasowało po tych kilku dniach pobytu na cmentarzu ;( kij tam, że ja na to konto logowałam się dobre kilka miesięcy po fuzji i nawet mialam screeny, zrobione bo chcialam wiedzieć co tam jest (wtedy jeszcze można było sobie klikać po planetach i sprawdzać wszystko) i nic nie pomogło :lool:

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Ogame to gra, w którą albo grasz, albo nie - na sprawiedliwość, czy jasne zasady nie licz. Kiedyś była tabela kar, lista zbanowanych była oficjalna z informacją za co dostał i do kiedy, teraz jest wolna amerykanka i widzimisię GO - czytaj - jak zbanowany buli na anty dużo to dostanie za duży przekręt dwa trzy dni, perma mogą dostać ziutki co nie bulą. Na pierwszym miejscu jest bulenie za anty, zasady obowiązują tych, którzy nie płacą.

To mogliby jakiś cennik wywiesić, byłoby się łatwiej odnaleźć :)

pareę lat do tyłu pisałam ticketa, ze skasowało mi się konto, które było na cmentarzu od kilku miesięcy. Odpisał, że skasowało mi się w trakcje fuzji bo rzekomo nie było anty i dlatego się skasowało. wtedy było jakoś tak, że konta zaidlaczone poniżej 35 dni są kasowane a powyżej przenoszone na cmentarz a bez urlopu na docelowe uni (moje konto było zaurlopowane i zaidlaczone z zakupioną anty od 50 dni :beaten: ) , później, że ja kasację włączyłam, na koniec że po porostu minęło 35 dni i się skasowało po tych kilku dniach pobytu na cmentarzu ;( kij tam, że ja na to konto logowałam się dobre kilka miesięcy po fuzji i nawet mialam screeny, zrobione bo chcialam wiedzieć co tam jest (wtedy jeszcze można było sobie klikać po planetach i sprawdzać wszystko) i nic nie pomogło :lool:

Trochę przykro, że dzieją się takie rzeczy, biorąc pod uwagę ile czasu kosztuje ogame.

Przynajmniej w jasny sposób odpowiada to na moje wątpliwości.

• 99% zysku idzie w kieszeń firmy 1% na rozwój gry i serwery

to wszystko lezy na starym prehistorycznym patencie gdzie nie ma zasad i bana możesz dostać za nic i WIELKIE G zrobisz

gra nadal w roku 2002 jest

jak im sie przestanie opłacać to zamkną to i nawet bez slowa bo większość ludzi przestanie grac bo same boomerzy graja po 40stce bo młodzi to na zegarku na rękę mają bardziej innowacyjne gry niz obecne ogame

Cala ta firma jest zbudowana na złodziejskich zasadach i cwaniactwie pomyślcie chwile nad tym sie zastanowię ludzie

Zatrudniają pracowników którym sie nie płaci pensji za wykonywana prace w 2025 roku))

• same boomerzy graja po 40stce bo młodzi to na zegarku na rękę mają bardziej innowacyjne gry niz obecne ogame

Syn chciał wiedzieć "na czym siedze" tyle czasu na kompie.

Załozył konto, pograł 1 dzień i ..... śmiech w doma :)

:fa:

OFF - UNI 16 - Feniks - EKO

OFF - BELINDA - Silesia Team - EKO

ON - EARTH - UNI 68 - Silesia Team - EKO

ON - YIN - DELPHINUS - EKO