💬WLO - Dyskusje

• Do tej pory nie trafiło się tak, że wylosowany los był nieważny czy nie spełniał wymogów, więc to nie do końca tak że losowań było bez końca i "jak nam pasowało".

Konkurs ma na celu zabawę, a przy tym zmotywowanie userków do gry. :)

Nie odpalałbym się tu z jakaś spychologią, czy niechciejstwem z mojej strony. Wszystko co jest organizowane dla Was to chęć urozmaicenia i wprowadzenia jakieś rywalizacji (inne fora nie organizują takich konkursów, jest to nasza inicjatywa)
    Co do losów, po prostu uznałyśmy, że nie chcemy mieszać w losach, które są wstawione do gry by nie przesuwać ani nie zmieniać numerków. Nie wnoszono we wcześniejszej edycji żadnych zastrzeżeń więc zasady pozostały bez zmian. Skoro mamy głosy, że należy to zmienić - spoko. Dla mnie to nie jest problem. Myślałam o edycji wakacyjnej ale zobaczymy czy ma to sens,bo to okres dość martwy w grze.

• [...] Myślałam o edycji wakacyjnej ale zobaczymy czy ma to sens,bo to okres dość martwy w grze.

No, ja tam myślę że fajna byłaby edycja jeszcze pierwszomajowa, 16 maja na imieniny Fidola, potem z okazji Dnia Dziecka, początku lata, na powitanie wakacji, na pożegnanie wakacji i jeszcze ze dwie z okazji trzeciego czwartku miesiąca :-)

• Tak jak myślałem nic nie wygrałem, ale chyba najważniejsza jest zabawa, inicjatywa pierwsza klasa, żałuję że nie uczestniczyłem w kalendarzu adwentowym przed świętami zeszłego roku ale po pierwszym opisie uznałem że będzie to coś w stylu szukania mioteł czy dyń po forum jak to było na halloween.

Dziękuję wszystkim za wspólną zabawę!

Dziękuję Teamowi za organizację i czekam na kolejne edycje!

• Edited once, last by Zibi: Witam wszystkich. Nie rozumiem, o co to całe bicie piany. @kasai słusznie przytoczyła punkt piętnasty regulaminu konkursu: "W przypadku stwierdzenia złamania zasad regulaminu u zwycięzcy, osoba ta nie otrzyma nagrody. Losowanie odbywa się ponownie." Każdy z nas, decydując się brać udział w tym konkursie, automatycznie zgodził się na przestrzeganie regulaminu, czyli na ponowne losowanie w przypadku wylosowania nieważnego losu (posta). O żadnym kasowaniu postów (i skutkującej tym zmianie numeracji postów) w regulaminie nie ma mowy. Co do samej idei konkursów okolicznościowych: @Ruda, @kasai, dziękuję Was i podziwiam Was za to, że próbujecie ożywić forum takimi eventami, że Wam się chce i że macie fajne pomysły :) Z niecierpliwością będę oczekiwał kolejnej odsłony konkursu. A może właśnie edycja wakacyjna zmobilizuje graczy do aktywności latem na forum i w grze? ().

• Wrzucasz do bębna 50 kulek ponumerowanych od 1 - 49 ( taki niby totolotek ) . Ja dorzucam 5 dodatkowych z numerkiem 44. Ty masz to gdzieś , odpalasz losowanie. O ile mniejszą szansę masz bez zweryfikowania czy kulek w bębnie jest tyle ile powinno - na wygraną. No właśnie. Ja zwiększyłem swoją szansę o 5 dodatkowych kulek z numerem 44. Może głupi przykład

Liczy się szansa wygranej, a nie wylosowania numeru. Nawet gdyby 44 wypadło 100 razy z rzędu to przecież będzie odrzucone, a za 101 razem wypadnie coś innego, a ta szansa wygranej to będzie 1/48 a nie 1/54. Tak samo gdyby było 9 losów nieważnych a 1 ważny to szanasa wygraniej to nie 10% tylko 100% tak samo jak z robieniem moona do skutku, w końcu zawsze się udaje :trollface:

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Czy komuś z osób które wygrały kupony udało się je wykorzystać? Mi nie wyświetla się okno zrealizowania kuponu. Kontaktowałem się z supportem; i dostałem odpowiedź że:

Witaj Spik0l,

thank you for the information , we forwarded it now to our technical department. Unfortunately we can not say when the option will be available at the current time.

Best regards,

Ringkeeper

Gameforge Billing Support
  • A wyłączyłeś proxy i VPN? #pdk

• Z moich informacji wynika, że wszystkie osoby powinny mieć już swoje nagrody na kontach (zapewne już zauważyliście ;)).

Dodatkowo przed chwilą wszystkim zwycięzcom zostaly ustawione trofea na profil.

Widoczność pod avatarem ustawia sie w Settings > general.

Gratuluje 'farciarzom' ;)