Miejsce na dyskusje dotyczące konkursu.

💬WLO - Dyskusje
-
-
Prekursor olesniczanin proszę pamiętać o screenie.
Najprościej wrzucić obraz tutaj https://imgur.com/ i wkleić linka.
-
Aby uzyskać 2 losy należy wrzucić 2 różne posty czy wystarczy 2 raporty w jednym poście?
-
Aby uzyskać 2 losy należy wrzucić 2 różne posty czy wystarczy 2 raporty w jednym poście?
Losowany jest numer posta więc aby mieć dwa losy muszą to być dwa osobne wpisy.
-
dziękuję uprzejmie.
Pozdrawiam
-
Gdzie będzie transmisja losowania?
Na jakiejś platformie streamingowej? Czy może telewizja publiczna?
A tak na serio to jeśli chodzi o screen starcia to wystarczy Wam link czy konieczny jest fizyczny obrazek, bo widzę, że jedni robią tak, drudzy tak
Chyba, że ja źle widzę
-
Post musi zawierać zarówno API jak i obrazek.
Losowanie będzie wrzucone (filmik). Jeden los = jeden post = jedno rw.
-
Dzisiaj można zdobyć 2 losy.
I teraz zasadnicze pytanie - 2 na gracza czy 2 na każde Uni?
Jeśli mam jedno konto a gram na 2 czy 3 Uni (przy tych zadaniach sezonowych pewnie nie jestem wyjątkiem), to mogę zamieścić 2 ataki rakietowe czy po 2 z każdego Uni (czyli w sumie 4 lub 6)?
Czy założyć osobne konta na forum dla każdego Uni?
-
Dzisiaj można zdobyć 2 losy.
I teraz zasadnicze pytanie - 2 na gracza czy 2 na każde Uni?
2 na gracza.
Czy założyć osobne konta na forum dla każdego Uni?
"Należy pamiętać, że każdy użytkownik zobowiązany jest do korzystania tylko z jednego, swojego konta. Multikonta na forum są niedozwolone i mogą prowadzić do udzielenia bana na forum."
-
Poradnik jak wstawiamy obrazki na Forum -> Wstawianie obrazków na forum - najszybciej i najprościej.
-
czy w dniu dzisiejszym (raport z niszczenia księżyca) należy uwzględnić tylko raport udanej próby - zniszczonego księżyca, czy sama próba też będzie odpowiednim losem?
-
Próba
Księżyc nie musi zostać zniszczony.
-
Dzień dobry, niestety ale muszę złożyć PROTEST do szanownej komisji kontroli gier i zakładów ponieważ doszło do rażącego zaniedbania podczas losowania nagrody z Dnia 5. ( link z losowania : https://imgur.com/AxrHMs3 )
Mianowicie w losowaniu wzięły udział 43 losy z czego co najmniej KILKA z nich nie było do tego losowania uprawnione ponieważ były to podwójne zgłoszenia tych samych graczy a dnia 5 dozwolona liczba zgłoszeń wynosi : 1
W związku z powyższym uważam iż UCZCIWIE byłoby najpierw zdyskwalifikować ,, nielegalne ,, losy z udziału w zabawie a następnie przeprowadzić właściwe losowanie.
Ruda -
15. W przypadku stwierdzenia złamania zasad regulaminu u zwycięzcy, osoba ta nie otrzyma nagrody. Losowanie odbywa się ponownie.
Jezeli taka osoba z podwojnym losem zostalaby wylosowana to nie dostalaby nagrody, wlasnie przez dyskwalifikacje. Nie kasujemy postow, losow. Z tego wzgledu, ze ktos chcialby miec np dokladnie ten numer losu, a przez kasacje postow ten numer mu sie przesunie.
Dodatkowo kasowanie takich postow/sprawdzanie dozwolonej ilosci losow u kazdego gracza jest bezensownym marnotractwem czasu. To na graczu spoczywa obowiazek przeczytania zasad gry i stosowania sie do nich. A nie na prowadzacym konkursu czy wszystkie osoby sa "upowaznione" do brania udzialu w konkursie. W realnym zyciu jest podobnie w braniu udzialu w loteriach, to uzytkownik zaznacza ze ma np ukonczone 18 lat, a weryfikowane jest to dopiero w momencie wygranej.
-
W kwestii formalnej: myślę, że w przyszłości trzeba jednak losować tylko wśród "ważnych" zgłoszeń. Jeżeli mam jedno zgłoszenie, a inni zgłosili 9 plus 10 "nieważnych", to mam szansę na wygraną nie 1/10 tylko 1/20. Oczywiście, jak padnie na zgłoszenie "nieważne" to losuje się znów. Ale ponownie: zamiast 1/10 mam szanse 1/19.
Argument o "chciejstwie" danego numeru losu uważam za nietrafiony
Reasumując: wielkie brawa dla Teamu za zorganizowanie, prowadzenie i nagradzanie w takiej zabawie. Nikt się nie spina, bo to 4 fun i nikt nikomu w koszyczek nie zagląda, ale jak się doda zapis "zgłoszenia nieważne nie biorą udziału w losowaniu" to będzie OK.
-
15. W przypadku stwierdzenia złamania zasad regulaminu u zwycięzcy, osoba ta nie otrzyma nagrody. Losowanie odbywa się ponownie.
Jezeli taka osoba z podwojnym losem zostalaby wylosowana to nie dostalaby nagrody, wlasnie przez dyskwalifikacje. Nie kasujemy postow, losow. Z tego wzgledu, ze ktos chcialby miec np dokladnie ten numer losu, a przez kasacje postow ten numer mu sie przesunie.
Dodatkowo kasowanie takich postow/sprawdzanie dozwolonej ilosci losow u kazdego gracza jest bezensownym marnotractwem czasu. To na graczu spoczywa obowiazek przeczytania zasad gry i stosowania sie do nich. A nie na prowadzacym konkursu czy wszystkie osoby sa "upowaznione" do brania udzialu w konkursie. W realnym zyciu jest podobnie w braniu udzialu w loteriach, to uzytkownik zaznacza ze ma np ukonczone 18 lat, a weryfikowane jest to dopiero w momencie wygranej.
Głupoty gadasz. W realu to organizator odpowiada za rzetelność i uczciwość loterii a nie uczestnik. W geście organizatora jest zadbanie o to żeby konkurs / loteria / losowanie zwał jak zwał zostało przeprowadzone uczciwie i transparentnie bez zakłamania jego wyniku. I nie ma to nic wspólnego "z realnym życiem o którym mówisz". W tym przypadku to organizator powinien przed przystąpieniem do losowania dokonać weryfikacji poprawności i zgodności z zasadami zgłoszonych że tak to określę LOSÓW, czyli w tym przypadku postów graczy. W momencie wykrycia nieprawidłowych powinny one zostać usunięte i dopiero powinno się przystąpić do losowania zwycięzcy. W przeciwnym wypadku dochodzi do zakłamania wyniku bo w losowaniu biorą udział losy które nie powinny i powoduje to przekłamanie faktycznej puli z której wygrany jest losowany. Pula jest powiększona "o nielegalne wartości" w wyniku czego i w wyniku losowania z takiej puli szanse na zwycięstwo / wygraną przez graczy którzy losy opublikowali poprawnie -znacząco maleje. Taka sugestia na przyszłość.
Wrzucasz do bębna 50 kulek ponumerowanych od 1 - 49 ( taki niby totolotek ) . Ja dorzucam 5 dodatkowych z numerkiem 44. Ty masz to gdzieś , odpalasz losowanie. O ile mniejszą szansę masz bez zweryfikowania czy kulek w bębnie jest tyle ile powinno - na wygraną. No właśnie. Ja zwiększyłem swoją szansę o 5 dodatkowych kulek z numerem 44. Może głupi przykład, bo to tylko forum i zabawa z postami, ale dokładnie pokazuje całą sytuację.
A to co piszesz to polska - ogejmowa spychologia i próba zwalenia odpowiedzialności na graczy. A przypomnę tylko że to team - czy to forumowy czy ten w grze - odpowiada za transparentność , klarowność i uczciwość. To że robi to tylko na papierze od dekad pod pretekstem bezsensownych wymówek - czekając / zwalając odpowiedzialność za oszustwa w grze na graczy, bo bez ticketu to się tak panie Heńku nic nie da - to inna sprawa. Jak gracz nie wyśle ticketa to samowola budowlana. Jak gracz w konkursie walnie 50 losów a może tylko 2 to co tam , no ale dobra i tak losujemy.Tylko że gracz / uczestnik ma to głęboko w dupie, on chce wygrać, więc jeśli wie że nikt sie tym nie przejmie - będzie próbował w każdy sposób zwiększyć swoją szansę na wygraną.
-
-
W sumie te losowania to są zbędne i jest to robienie z człowieka debili.
Uznano, że uczciwość samych organizatorów i apeluję o podawanie samych zwycięskich bo broni przez losowanie do wykonania przez siebie wynik.
A teraz napisz to po polsku, tak co by każdy zrozumiał o czym seplenisz bo obecnie to kompletnie nie wiadomo o co ci chodzi.
Te konkursy są fajne, raz od czasu na jakieś święta są całkiem spoko co by chociaż na chwile się oderwać i zrobić "coś innego". To że ten nie wygrał a wygrał tamten - to jest loteria. Tyle tylko że wypadało by następnym razem trochę bardziej przypilnować "porządku" a nie obarczać tym uczestników / graczy.
-
Chyba translator się włączył do gry i zmieniał w losowy sposób to co pisałem. A teraz do brzegu, losowania są bez celowe w tym wydaniu. Nikt tak naprawdę nie wie ile razy losowanie się odbyło. A później pokazano nam wyniki które komuś pasowały.
-
Do tej pory nie trafiło się tak, że wylosowany los był nieważny czy nie spełniał wymogów, więc to nie do końca tak że losowań było bez końca i "jak nam pasowało".
Konkurs ma na celu zabawę, a przy tym zmotywowanie userków do gry.
Nie odpalałbym się tu z jakaś spychologią, czy niechciejstwem z mojej strony. Wszystko co jest organizowane dla Was to chęć urozmaicenia i wprowadzenia jakieś rywalizacji (inne fora nie organizują takich konkursów, jest to nasza inicjatywa)
Co do losów, po prostu uznałyśmy, że nie chcemy mieszać w losach, które są wstawione do gry by nie przesuwać ani nie zmieniać numerków. Nie wnoszono we wcześniejszej edycji żadnych zastrzeżeń więc zasady pozostały bez zmian. Skoro mamy głosy, że należy to zmienić - spoko. Dla mnie to nie jest problem. Myślałam o edycji wakacyjnej ale zobaczymy czy ma to sens,bo to okres dość martwy w grze.