💬WLO - Dyskusje

• Gdzie będzie transmisja losowania?

Na jakiejś platformie streamingowej? Czy może telewizja publiczna? 8o

A tak na serio to jeśli chodzi o screen starcia to wystarczy Wam link czy konieczny jest fizyczny obrazek, bo widzę, że jedni robią tak, drudzy tak :)

Chyba, że ja źle widzę :D

• Dzisiaj można zdobyć 2 losy.

I teraz zasadnicze pytanie - 2 na gracza czy 2 na każde Uni?

Jeśli mam jedno konto a gram na 2 czy 3 Uni (przy tych zadaniach sezonowych pewnie nie jestem wyjątkiem), to mogę zamieścić 2 ataki rakietowe czy po 2 z każdego Uni (czyli w sumie 4 lub 6)?

Czy założyć osobne konta na forum dla każdego Uni?

• Dzisiaj można zdobyć 2 losy.

I teraz zasadnicze pytanie - 2 na gracza czy 2 na każde Uni?

2 na gracza.

Czy założyć osobne konta na forum dla każdego Uni?

"Należy pamiętać, że każdy użytkownik zobowiązany jest do korzystania tylko z jednego, swojego konta. Multikonta na forum są niedozwolone i mogą prowadzić do udzielenia bana na forum."

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• czy w dniu dzisiejszym (raport z niszczenia księżyca) należy uwzględnić tylko raport udanej próby - zniszczonego księżyca, czy sama próba też będzie odpowiednim losem?

• Dzień dobry, niestety ale muszę złożyć PROTEST do szanownej komisji kontroli gier i zakładów ponieważ doszło do rażącego zaniedbania podczas losowania nagrody z Dnia 5. ( link z losowania : https://imgur.com/AxrHMs3 )

Mianowicie w losowaniu wzięły udział 43 losy z czego co najmniej KILKA z nich nie było do tego losowania uprawnione ponieważ były to podwójne zgłoszenia tych samych graczy a dnia 5 dozwolona liczba zgłoszeń wynosi : 1

W związku z powyższym uważam iż UCZCIWIE byłoby najpierw zdyskwalifikować ,, nielegalne ,, losy z udziału w zabawie a następnie przeprowadzić właściwe losowanie.
    Ruda

• Post by Fenrir ().

This post was deleted by kasai ().

15. W przypadku stwierdzenia złamania zasad regulaminu u zwycięzcy, osoba ta nie otrzyma nagrody. Losowanie odbywa się ponownie.

Jezeli taka osoba z podwojnym losem zostalaby wylosowana to nie dostalaby nagrody, wlasnie przez dyskwalifikacje. Nie kasujemy postow, losow. Z tego wzgledu, ze ktos chcialby miec np dokladnie ten numer losu, a przez kasacje postow ten numer mu sie przesunie.

Dodatkowo kasowanie takich postow/sprawdzanie dozwolonej ilosci losow u kazdego gracza jest bezensownym marnotractwem czasu. To na graczu spoczywa obowiazek przeczytania zasad gry i stosowania sie do nich. A nie na prowadzacym konkursu czy wszystkie osoby sa "upowaznione" do brania udzialu w konkursie. W realnym zyciu jest podobnie w braniu udzialu w loteriach, to uzytkownik zaznacza ze ma np ukonczone 18 lat, a weryfikowane jest to dopiero w momencie wygranej.

• W kwestii formalnej: myślę, że w przyszłości trzeba jednak losować tylko wśród "ważnych" zgłoszeń. Jeżeli mam jedno zgłoszenie, a inni zgłosili 9 plus 10 "nieważnych", to mam szansę na wygraną nie 1/10 tylko 1/20. Oczywiście, jak padnie na zgłoszenie "nieważne" to losuje się znów. Ale ponownie: zamiast 1/10 mam szanse 1/19.

Argument o "chciejstwie" danego numeru losu uważam za nietrafiony :-)

Reasumując: wielkie brawa dla Teamu za zorganizowanie, prowadzenie i nagradzanie w takiej zabawie. Nikt się nie spina, bo to 4 fun i nikt nikomu w koszyczek nie zagląda, ale jak się doda zapis "zgłoszenia nieważne nie biorą udziału w losowaniu" to będzie OK.

15. W przypadku stwierdzenia złamania zasad regulaminu u zwycięzcy, osoba ta nie otrzyma nagrody. Losowanie odbywa się ponownie.

Jezeli taka osoba z podwojnym losem zostalaby wylosowana to nie dostalaby nagrody, wlasnie przez dyskwalifikacje. Nie kasujemy postow, losow. Z tego wzgledu, ze ktos chcialby miec np dokladnie ten numer losu, a przez kasacje postow ten numer mu sie przesunie.

Dodatkowo kasowanie takich postow/sprawdzanie dozwolonej ilosci losow u kazdego gracza jest bezensownym marnotractwem czasu. To na graczu spoczywa obowiazek przeczytania zasad gry i stosowania sie do nich. A nie na prowadzacym konkursu czy wszystkie osoby sa "upowaznione" do brania udzialu w konkursie. W realnym zyciu jest podobnie w braniu udzialu w loteriach, to uzytkownik zaznacza ze ma np ukonczone 18 lat, a weryfikowane jest to dopiero w momencie wygranej.

Głupoty gadasz. W realu to organizator odpowiada za rzetelność i uczciwość loterii a nie uczestnik. W geście organizatora jest zadbanie o to żeby konkurs / loteria / losowanie zwał jak zwał zostało przeprowadzone uczciwie i transparentnie bez zakłamania jego wyniku. I nie ma to nic wspólnego "z realnym życiem o którym mówisz". W tym przypadku to organizator powinien przed przystąpieniem do losowania dokonać weryfikacji poprawności i zgodności z zasadami zgłoszonych że tak to określę LOSÓW, czyli w tym przypadku postów graczy. W momencie wykrycia nieprawidłowych powinny one zostać usunięte i dopiero powinno się przystąpić do losowania zwycięzcy. W przeciwnym wypadku dochodzi do zakłamania wyniku bo w losowaniu biorą udział losy które nie powinny i powoduje to przekłamanie faktycznej puli z której wygrany jest losowany. Pula jest powiększona "o nielegalne wartości" w wyniku czego i w wyniku losowania z takiej puli szanse na zwycięstwo / wygraną przez graczy którzy losy opublikowali poprawnie -znacząco maleje. Taka sugestia na przyszłość.

Wrzucasz do bębna 50 kulek ponumerowanych od 1 - 49 ( taki niby totolotek ) . Ja dorzucam 5 dodatkowych z numerkiem 44. Ty masz to gdzieś , odpalasz losowanie. O ile mniejszą szansę masz bez zweryfikowania czy kulek w bębnie jest tyle ile powinno - na wygraną. No właśnie. Ja zwiększyłem swoją szansę o 5 dodatkowych kulek z numerem 44. Może głupi przykład, bo to tylko forum i zabawa z postami, ale dokładnie pokazuje całą sytuację.

A to co piszesz to polska - ogejmowa spychologia i próba zwalenia odpowiedzialności na graczy. A przypomnę tylko że to team - czy to forumowy czy ten w grze - odpowiada za transparentność , klarowność i uczciwość. To że robi to tylko na papierze od dekad pod pretekstem bezsensownych wymówek - czekając / zwalając odpowiedzialność za oszustwa w grze na graczy, bo bez ticketu to się tak panie Heńku nic nie da - to inna sprawa. Jak gracz nie wyśle ticketa to samowola budowlana. Jak gracz w konkursie walnie 50 losów a może tylko 2 to co tam , no ale dobra i tak losujemy.

Tylko że gracz / uczestnik ma to głęboko w dupie, on chce wygrać, więc jeśli wie że nikt sie tym nie przejmie - będzie próbował w każdy sposób zwiększyć swoją szansę na wygraną.

• W sumie te losowania to są zbędne i jest to robienie z człowieka debili.

Uznano, że uczciwość samych organizatorów i apeluję o podawanie samych zwycięskich bo broni przez losowanie do wykonania przez siebie wynik.

A teraz napisz to po polsku, tak co by każdy zrozumiał o czym seplenisz bo obecnie to kompletnie nie wiadomo o co ci chodzi.

Te konkursy są fajne, raz od czasu na jakieś święta są całkiem spoko co by chociaż na chwile się oderwać i zrobić "coś innego". To że ten nie wygrał a wygrał tamten - to jest loteria. Tyle tylko że wypadało by następnym razem trochę bardziej przypilnować "porządku" a nie obarczać tym uczestników / graczy.

• Chyba translator się włączył do gry i zmieniał w losowy sposób to co pisałem. A teraz do brzegu, losowania są bez celowe w tym wydaniu. Nikt tak naprawdę nie wie ile razy losowanie się odbyło. A później pokazano nam wyniki które komuś pasowały.