brak możliwości wysłania floty na PZ

• Siemka Zadra tak w ogóle :P

8eacfb1d02a602ba622afbf69a73c2af.png?ex=67e5b533&is=67e463b3&hm=5460f14d3b6ec9906242909c6330a873e23a9f928feca4bb121292eea06cdf99&format=webp&quality=lossless3f89e21c144f6428b50ea353b70ee660.png?ex=67e54a56&is=67e3f8d6&hm=d5c36f17de7a338be4c693a165f71de62e1ae3f9f444c1e24227f1df9d8c17e1&=

Zapewne chodzi o ten (zgaduję :E )błąd, który występuje zarówno w backendzie jak i frontendzie :x Na pewno Zadra próbuje wysłać flotę na pz, które nie istnieje i to na dodatek bez wymaganego do zebrania tego pz (co najmniej jednego) recyklera albo po prostu pomylił koordy, bo przecież nie ogarnia, że tak się robi żeby na to pz nie dolecieć . . . :/=OxD

• Jeżeli jest tak jak na screenie wyżej czasami pomaga zostawienie odrobiny surowców na księżycu po 50 jednostek każdego surowca. Nie wiem czy to problem z zaokrąglaniem surowców czy inny czort. Nam pomaga właśnie zostawienie w/w surowców, czasami ludzie dosyłają dt z planety z sura na moona i dopiero udaje się wysłać flotę na pzta. Daj znać czy pomogło

• Ten błąd co pokazał Styrtasiepali to występuje na wszystkich misjach gdzie wrzuca się surowce do lecącej floty i to nie gra roli czy jest pod korek (wg gry zostaje 0 pustej ładowności) czy jest mln czy tam mld wolnej przestrzeni.

I było to już zgłoszone tutaj jakieś ~3 miesiące temu Nie można wysłać floty do tego celu. Błąd: za mało surowców , trochę standardowo zero reakcji Teamu PL, żeby nawet próbowali przekazać to dalej do weryfikacji :S

Błąd najprawdopodobniej wynika z niezliczenia bonusu FŻ do ładowności. Na discordzie (czy to może na forum sojuszu w grze, nie pamiętam) były porady, że trzeba wtedy "przelecieć" po wszystkich planetach będąc w zakładce Badania Form Życia aby gra "odświeżyła" sobie ponownie poziomy badań FŻ dla całego konta i poprawnie zliczyła jaka jest ładowność (nie kojarzę czy nie wystarczy kliknąć na zakładkę Imperium i odczekać parę sekund po jej załadowaniu).

A jak to nie pomaga to trzeba kombinować i odejmować surowce, tak jak sugeruje Stachu - tyle że raz pomaga odjęcie 1 sztuki metalu a czasami trzeba i odjąć więcej... (sam tak miałem, raz pomogło odjęcie 10 dexu, raz 10k metalu było za mało i chyba dopiero przy 100k wysłało).

• No mi odjęcie dexu nie pomogło ale jak już ściągnąłem te „końcówki” z metalu, kryształu i deuteru (kilkadziesiąt do kilkuset jednostek) flota wystartowała. Ale z „przeleceniem” się po planetach w zakładce badań form życia nie testowałem. Następnym razem sprawdzę.

• Team poleci pewnie wyłączyć AGR, ktoś sprawdzał? :trollface: Pytam akurat serio bo agr zlicza te bonusy i tu jest może pies pogrzebany bo przecież uprzystępnia zakłatkę flota, choć znając rzycie wątpię (te leniwych programistów).

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis