jak w temacie uni herkules
brak możliwości wysłania floty na PZ
-
- 12.0.21
- Zadra
-
-
No z tak szczegółowym opisaniem błędu to możemy sobie zgadywać. A na 99,99% albo pomyliłeś kordy, albo PZ nie istnieje, albo w wybranej flocie nie ma recyklera.
-
Siemka Zadra tak w ogóle
Zapewne chodzi o ten (zgaduję :E )błąd, który występuje zarówno w backendzie jak i frontendzie :x Na pewno Zadra próbuje wysłać flotę na pz, które nie istnieje i to na dodatek bez wymaganego do zebrania tego pz (co najmniej jednego) recyklera albo po prostu pomylił koordy, bo przecież nie ogarnia, że tak się robi żeby na to pz nie dolecieć . . .
-
Jeżeli jest tak jak na screenie wyżej czasami pomaga zostawienie odrobiny surowców na księżycu po 50 jednostek każdego surowca. Nie wiem czy to problem z zaokrąglaniem surowców czy inny czort. Nam pomaga właśnie zostawienie w/w surowców, czasami ludzie dosyłają dt z planety z sura na moona i dopiero udaje się wysłać flotę na pzta. Daj znać czy pomogło
-
-
Ten błąd co pokazał Styrtasiepali to występuje na wszystkich misjach gdzie wrzuca się surowce do lecącej floty i to nie gra roli czy jest pod korek (wg gry zostaje 0 pustej ładowności) czy jest mln czy tam mld wolnej przestrzeni.
I było to już zgłoszone tutaj jakieś ~3 miesiące temu Nie można wysłać floty do tego celu. Błąd: za mało surowców , trochę standardowo zero reakcji Teamu PL, żeby nawet próbowali przekazać to dalej do weryfikacji
Błąd najprawdopodobniej wynika z niezliczenia bonusu FŻ do ładowności. Na discordzie (czy to może na forum sojuszu w grze, nie pamiętam) były porady, że trzeba wtedy "przelecieć" po wszystkich planetach będąc w zakładce Badania Form Życia aby gra "odświeżyła" sobie ponownie poziomy badań FŻ dla całego konta i poprawnie zliczyła jaka jest ładowność (nie kojarzę czy nie wystarczy kliknąć na zakładkę Imperium i odczekać parę sekund po jej załadowaniu).
A jak to nie pomaga to trzeba kombinować i odejmować surowce, tak jak sugeruje Stachu - tyle że raz pomaga odjęcie 1 sztuki metalu a czasami trzeba i odjąć więcej... (sam tak miałem, raz pomogło odjęcie 10 dexu, raz 10k metalu było za mało i chyba dopiero przy 100k wysłało).
-
No mi odjęcie dexu nie pomogło ale jak już ściągnąłem te „końcówki” z metalu, kryształu i deuteru (kilkadziesiąt do kilkuset jednostek) flota wystartowała. Ale z „przeleceniem” się po planetach w zakładce badań form życia nie testowałem. Następnym razem sprawdzę.
-
Team poleci pewnie wyłączyć AGR, ktoś sprawdzał?
Pytam akurat serio bo agr zlicza te bonusy i tu jest może pies pogrzebany bo przecież uprzystępnia zakłatkę flota, choć znając rzycie wątpię (te leniwych programistów).