Anathema [FBoss] vs. TestieTygrysi [SAI]~ 157.121% Zamknięte Uni

• Tego oto pięknego poranka doszły mnie słuchy że pewien tygrysek vel Testie terroryzował znowu słabszych od siebie ale jego ofiara była czujna i wezwała mnie na zemste i oto przybyłem

Zezłomowałem

i

Testiemu Uni na nowo zamknąłem :*

A to Dla obrońcy bo lubi memy :

Screenshot_4.jpg?ex=67b595e5&is=67b44465&hm=b39d2ba52d8a635e6abf99ea85e2236c63c9e6ed17c26bb062003c43cf932550&

Dnia 18-02-2025 10:03:10 następujące floty spotkały się w walce:

Agresor Anathema [FBoss]

Lekki myśliwiec 10.031.883

Ciężki myśliwiec 2.174.560

Krążownik 2.504.935

Okręt wojenny 1.090.715

Bombowiec 211.448

Niszczyciel 502.514

Pancernik 2.018.150

Reaper 541.571

Pathfinder 413.270

Obrońca TestieTygrysi [SAI]

Satelita słoneczny 7.748

Gwiazda Śmierci 2.855

Crawler 1.854

Wyrzutnia rakiet 16.325

Lekkie działo laserowe 23.756

Wyrzutnia plazmy 644

Po bitwie...

Agresor Anathema [FBoss]

Lekki myśliwiec 9.916.268 ( -115.615 )

Ciężki myśliwiec 2.149.436 ( -25.124 )

Krążownik 2.475.861 ( -29.074 )

Okręt wojenny 1.078.198 ( -12.517 )

Bombowiec 209.081 ( -2.367 )

Niszczyciel 496.829 ( -5.685 )

Pancernik 1.995.196 ( -22.954 )

Reaper 535.273 ( -6.298 )

Pathfinder 408.530 ( -4.740 )

Obrońca TestieTygrysi [SAI]

Zniszczony!

agresor wygrał bitwę!

Agresor przejął:

0 Metalu, 0 Kryształu i 0 Deuteru

Agresor stracił łącznie 6.337.231.000 jednostek.

Obrońca stracił łącznie 28.742.522.000 jednostek.

At these space coordinates now float 7.939.062.900 metal, 6.176.548.350 crystal and 1.596.530.700 deuterium.

The defender gain a wreckage field of 3.025.000.000 metal, 2.420.000.000 crystal and 605.000.000.

Szansa na powstanie księżyca 20%.

Złom zebrany przez atakującego/atakujących.

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: 4.575.408.900

Kryształ: 3.890.089.350

Deuter: 909.412.700

agresor zyskał łącznie 9.374.910.950 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: -8.707.837.700

Kryształ: -7.004.432.550

Deuter: -1.742.871.100

obrońca stracił łącznie 17.455.141.350 jednostek.

Powered by Konwerter RW OGotcha 5.1.0

• Gratki, ładnie siadło.
    Ale z tym pogrzebem to spokojnie, bo z mojej perspektywy to Antek jeszcze strat za spalony dex na mnie nie odrobiłeś, a i gęsi tam poszło na moony też sporo :trollface:

9klrr8.jpg

Czy wyjdzie na plus? Zobaczymy w dalszej części 2025 :trollface:

• Dobrze że te bombowce wziąłeś bo trochę obrony było :) gratulacje upolowania wreszcie czegoś większego

Były gwiazdki, nie ma gwiazdek 🤷

Szo Testie ale może tym razem pospawaj w zamian jakąś flotę którą można szybciej latać :P

• Gratki, ładnie siadło.
    Ale z tym pogrzebem to spokojnie, bo z mojej perspektywy to Antek jeszcze strat za spalony dex na mnie nie odrobiłeś, a i gęsi tam poszło na moony też sporo :trollface:

9klrr8.jpg

Czy wyjdzie na plus? Zobaczymy w dalszej części 2025 :trollface:

z tym dexem i gwiazdami ogólnie to jestem stanowczo na plus po tym wlocie ;)

• Dobrze że te bombowce wziąłeś bo trochę obrony było :) gratulacje upolowania wreszcie czegoś większego

Były gwiazdki, nie ma gwiazdek 🤷

Szo Testie ale może tym razem pospawaj w zamian jakąś flotę którą można szybciej latać :P

no a jak trzeba pokazać sie całą flotą w końcu z tego jestem znany tak :trollface:

• Testie dex kupiony za pln się nie liczy nawet jeśli wydał na Ciebie 10000000000 Bilionów dexu na loty a zyskał 1 kryształ to jest na + bo surowce zakupione się nie liczą ;)

żebym ja jeszcze tyle wydał ile wam się wydaje to by było zrozumiałe ale jestem dużo na plus za te wszystkie loty :piwko:

• Antek...
    Kompletnie nie złośliwie. Ile już wydałeś PLN?
    Bo w sumie, ile byś nie był surówki do przodu, to złotówek Ci nie oddadzą. ;)
    No gratki za złapanie. Nie mniej:
    -postawić kolonie,
    -zrobić moona,
    -klepnąć teleport
    i to wszystko w najwyżej parę godzin. Szacun.

Testie, Szybkiej i konkretnej życzę. :)

PS

Antek, zapewniam Cię, że znany, to jesteś z czegoś innego. :)
    ...i jak zawsze, buziak :)

• Szczerze, nie chcialem sie tu wypowiadac, nawet ST dodawac, nie posiadam polskiej klawiatury, wydalem tez troche Zl na anty, na ekspy i komandora, wiec napewno dla kazdego grajka juz jestem na przegranej pozycji. Widze tylko smiechy, zagladanie w portfel, dobrze wiecie, odkad ogame wprowadzilo Anty za kase, ludzie kupuja, jeden mniej, drugi wiecej, po co gracie, jak wam Pyskliwy, dziececy grajek bez skila ale z portfelem utrudnia ta gre ( ja mam inne zdanie ). Zagrajcie w inna gre, sorry, wszedzie teraz tak jest.

Nasmiewacie sie co Top 1 wyrabia, ale z waszej strony tylko BFS, sciagnijcie moona, wyklikajcie na falandze stacjonuj, policz czas, moze policz czas Fsa z PZ, no ale rakiety jednak lepsze, troche obrony pojdzie albo pelzaczy, najlepiej, bezpieczniej.

Testie nie ruszam w grze, podziwiam Kulture wypowiedziach, smieszne ale nie obrazajace. Szybkiej odbudowy .

Anathema, policzyles czas, obojetnie czy z moonem czy bez, testie byl bez szans, ale jak pisalismy i jak w memie, zlotowki beda ich interesowac.

• Oj tam Glory...
    Wiesz doskonale, że co innego wydać 100zł a co innego kilka/kilkanaście tysięcy. Wyspawać z tego flotę x10 (średnio) większą niż reszta i zgrywać kozaka. Antkowi nikt nie ściągnie moona bo i po? I tak nie wlecisz. No chyba, że po to by mu trochę podokuczać. On przecież, tej sytuacji, nawet Fsa nie musi robić.
    Przytyki na forum to też część gry i dobrej zabawy. BO TO TYLKO ZABAWA. Jestem prawie przekonana, że gdybyśmy sie wszyscy spotkali life na piwie, to byłoby fajnie i nikt nikogo nie zaciukał by nożem.
    Ze mnie się śmieją, że to, że tamto. Już ci pisałam, jak miało to wyglądać i co się po drodze podziało.
    Tak więc... Jeszcze jeden buziak dla Antka, dla Ciebie, i dla wszystkich graczy, którzy posiadają większy dystans do gry od swojego portfela ;)

• Anathema - Gratulacje ubicia gęsinki , konkretne stadko padło. Życzeń całe 2.855 ;)
    Testie - Życzę szybkiej odbudowy ;)
    Adialasa - Te portfele Was za bardzo bolą , oczywiście że co innego jest wydać 100 zł a co innego kilkanaście tysięcy. Aczkolwiek co innego jest zarabiać najniższą krajową w PL , a co innego średnią krajową w cywilizowanym kraju UE ;) , dlatego też dla nie których wydać kilkanaście tysięcy może równać się z wydaniem dla drugiego 100zł. I w czym problem ? ? Jeden jeździ oplem corsą a drugi audi rs6.
    Dlatego też uważam że samo wspominanie o czyimś portfelu przejawia tzw. gula :D Oni mają a ja nie mam , Oni wydają a ja nie mogę.

Żeby nie było offtopu
    Jeszcze raz gratulacje:goodjob:

• Wiesz doskonale, że co innego wydać 100zł a co innego kilka/kilkanaście tysięcy.

Jestem prawie przekonana, że gdybyśmy sie wszyscy spotkali life na piwie, to byłoby fajnie i nikt nikogo nie zaciukał by nożem.

Co do pierwszego - to subiektywne - sto, tysiąc, dwadzieścia tysięcy - jest to kwestia skali i jestem przekonany, że dla wydającego 20k złotych nie jest to miesięczna pensja tylko ułamek dokładnie tak samo, jak dla wydającego sto ;) Jest taka a nie inna możliwość w grze, wchodząc w zabawę trzeba się z tym liczyć. W kasynie w otwartych stawkach nikt nie płacze, że nie stać go na pulę w pewnym momencie. Podobnie jak kilkoro poprzedników jestem zdecydowanym wrogiem zaglądania komukolwiek do portfela (i do sypialni na marginesie) ;) Czas pogodzić się, że nie ma dziś miejsca w topce Uni (żadnego) bez nakładów finansowych i zdecydować, czy potrafisz cieszyć się z grą na poziomie niżej i pod ciągłym zagrożeniem czy nie, w końcu to tylko gra ;)

Co do drugiego jest to sprawdzony pewnik ;) W październiku nie tylko przy piwie posiedzieliśmy dwie doby i ofiar nie było. Powtórka w maju - trzeba się tylko zebrać w sobie i przyjechać, zapraszamy ;)

Serdecznie pozdrawiam ;)

• o bosz, znowu to samo. Nie chodzi kto ile wydaje, tylko co kupuje za pieniądze i dlaczego. Mylicie przyczynę z celem a chodzi wam o cel, bo wydanie jakiejkolwiek ilości hajsu na grę jest akceptowalne, bo to zależy od portfela, proporcji wydatków do zarobków.

Cel jest tym czego ludzie nie lubią w tej sytuacji, czyli totalna nietykalność i omijanie zasad rozgrywki (paliwo, wybór pomiędzy rozwojem eko a floty, oczekiwanie na zakończenie budowy statków czy budynków itd). Nie portfelowania. Co dokładnie kupuje w takim razie kupujący? Pytanie pozostawiam bez odpowiedzi. To jego sprawa a to tylko gra :piwko:

Co do ST to SzO, eko masz to się jakoś podniesiesz. Polowanie też udane.

Czekamy na powrót memów 8oChociaż ta trumna też spoko, śmiechłem

• Kilka informacji:
    =================
    Cel Testiego ma około 82mln pkt w rankingu.
    Testie ma: 189.118.628, czyli około 2,3 raza więcej niż cel.
    Antek ma 1.648.383.104, czyli około 8,7 raza więcej niż Testie

Cytat:
    "Tego oto pięknego poranka doszły mnie słuchy że pewien tygrysek vel Testie terroryzował znowu słabszych od siebie ale jego ofiara była czujna i wezwała mnie na zemste i oto przybyłem"

=================
    Wyjaśnienie:
    =================
    Terroryzuje to Antek i tylko dlatego mu to siadło, bo przeklikał budowę teleportu za anty. Akcja, poza tym, że gość dał cynka Antkowi, jest wynikiem złotówek. Na starym ogame nawet by nie kwiknął.
    Tak wiem, gra na to pozwala, ble ble ble. OKey.
    Tylko niech ma jaja i napisze np. Dostałem cynk, postanowiłem kupić czas i utrzeć nosa Testiemu, nie mogło się nie udać.
    A nie tworzyć historię o bohaterze na białym koniu, który to broni słabszych. To jest śmieszne. Bo sam zlał Gościa 8,7 razy słabszego.

Little Sis Nora, chyba za bardzo rozpędzasz się w swoich domysłach...

"Te portfele Was za bardzo bolą..."
    "Dlatego też uważam że samo wspominanie o czyimś portfelu przejawia tzw. gula :D Oni mają a ja nie mam , Oni wydają a ja nie mogę."

Jak ktoś nie wydaje tysięcy w grze, to nie znaczy, że nie może ich wydać. ;)

=================
    Wyjaśnienie życiowe...
    =================

Średnia krajowa np. w Holandii - dość cywilizowana, wynosiła w 2024: +- 3520 euro.
    No powiem Ci szał. Krezus...
    Jeszcze jakbyś chciała utrzymać za to te wspomniane Audi, to okaże się, że żyjesz biedniej niż w Polsce z minimalną i Corsą.
    I jeszcze jedno spostrzeżenie na przyszłość. Pracując na etacie "spełniasz" czyjeś marzenia.
    Posiadając firmę, to ludzie "spełniają" Twoje marzenia. :S

Trokpol - Jasne, że tak. Tylko nazywajmy rzeczy po imieniu. Jestem ciach bo zapłaciłem. Pykło, bo zapłaciłem.
    Bo akurat ten strzał na Testiego, bez złotówek by wypalił.

=================
    Podsumowanie:
    =================
    Kupujcie ile chcecie. Tylko błagam, bez górnolotnych historii. Mamy jaja i mówimy wprost, a przynajmniej nie podkreślajmy swojej ciach kapitałem złotówkowym.

Zabawa, zabawa, zabawa. A że płatna. Ktoś musi utrzymać serwery i ktoś musi zarobić. Proste :)

Moderator wakat:
    ciachnięte wulgi

• Pozwoliłem Wam trochę znowu pogadać o ciągle modnym, wiadomym temacie. I cóż się nam tutaj urodziło, hmm? Ano zaczęło się obrażanie i argumenty ad personam

Od momentu, w którym zaczęło się obrazy - pociachałem.

Zaiste daleko idące wnioski wyciągacie na temat czyjegoś stanu psychicznego, zasobności portfela i celowości jego uszczuplania na Ogame, a nawet tego kto skąd pochodzi, i że to nie wychodzi, a nawet jakoś się tutaj burak zaplątał, tak jakby owo pożyteczne warzywo czegoś było winne - a wszystko to na podstawie postów na forum.

Na przyszłość proszę wyhamować z wzajemnym obrażaniem się.

• Oho cenzura komunalna sie odpaliła dobrze będziemy grzeczni ale jak to za komuny było każdego w czape po równo to jak już tak kasujemy posty to każdego po równo ;)