Witam !
Mam klasę zbieracz na uni Quasar (prędkość eko - 10X). Postanowiłem w obecnym evencie wziąć klasę odkrywcy. Czy opłacalne jest zmienianie klasy w moim przypadku(7kk pkt)? Przyczyną dlaczego chce zmienić klasę jest - antymateria. Obecnie nie za wiele jej zbieram(może jakieś 10-20k od początku gry) a pytanie czy na odkrywcy jej więcej siada? zależy mi na zmianie pozycji planet, więc przynajmniej ze 2 chciałbym zmienić ( na pierwszą mam już 116k uzbierane).
Gram aktywnie, więc tutaj problemu nie powinno być, ale jestem typem handlarza, więc zależy bym miał porównywalną ilość surowców + więcej anty. Planety mniej więcej rozwinięte równo - 34:30:33.
Czy warto zmieniać klasę ?
-
- Gra
- koza
-
-
Jeżeli masz możliwość wysyłania ekspedycji to odkrywca jest bardziej opłacalny.
PS.
34:30:33
Słabe te eko trochę. Za nisko masz metal
-
Przy Twoim aktualnym eko opłacalność klasy zbieracz jest niewielka.
Zazwyczaj zaczyna się od klasy odkrywcy bo daje największy "boost" na start a potem w zależności od preferencji zmienia się ją na zbieracza bądź generała w zależności od preferencji.
Czy zbierzesz jej więcej? Niekoniecznie, ale na na pewno rozwój Twojego konta przyśpieszy znacznie.
PS: Nie opłaca się w Twoim przypadku (dość świeżego konta) po prostu niechcianych planet usunąć i postawić od nowa? Zyski z latania na ekspedycje przyśpieszą cały proces.
-
Wiem że za nisko metal/kryształ - handluje deuterem więc to jest mój priorytet (wiedziałem, że zwrócicie na to uwagę, ale stwierdziłem, że a nóż nie :P), teraz będę podwyższał resztę, bo koszt deuteru jest zbyt wysoki, porównując do reszty.
-
Przy Twoim aktualnym eko opłacalność klasy zbieracz jest niewielka.
Zazwyczaj zaczyna się od klasy odkrywcy bo daje największy "boost" na start a potem w zależności od preferencji zmienia się ją na zbieracza bądź generała w zależności od preferencji.
Czy zbierzesz jej więcej? Niekoniecznie, ale na na pewno rozwój Twojego konta przyśpieszy znacznie.
PS: Nie opłaca się w Twoim przypadku (dość świeżego konta) po prostu niechcianych planet usunąć i postawić od nowa? Zyski z latania na ekspedycje przyśpieszą cały proces.
a jest szansa na dużą ilość pól(250 albo i więcej) na 15?
-
Niestety nawet z bonusem odkrywcy nie jest to możliwe. Rozumiem, że planowałeś wydobycie pod deuter. Może bonus dla metalu z 8 pozycji okaże się dla Ciebie bardziej zyskowny?
-
raczej nie - jestem handlarzem deuteru(wiem że można zamieniać metal na deuter u handlarza a potem go sprzedawać... tylko po co? - aktualnie mam wydobycie 2.5-2.7:1 m:d na 15 a na 8 -5:1(34 metal : 32 deuter :/) więc, zysku bym nie miał, do tego mam kompadre który metal sprzedaje, więc byśmy sam metal mieli :P)
-
Wszystko spoko, ale Twoje wydobycie deuteru wciąż nie jest imponujące ze względu na poziom rozbudowy ekstraktorów. Także, może warto polatać trochę na odkrywcy, podbuffować się, a dopiero później myśleć o zbieraczu?
-
a jest szansa na dużą ilość pól(250 albo i więcej) na 15?
Licząc na szybko to ze wszystkimi bonusami za odkrywcę oraz naukowca plus początkowy bonus do pól to max na Quasar na 15 pozycji wynosi coś około 240 pól... do tego w eventach rozdają na lewo i prawo dodatkowe złote pola... może więc warto się jednak zastanowić nad kolonizacją bezpośrednią?
-
jestem typem handlarza, więc zależy bym miał porównywalną ilość surowców + więcej anty.
Pisz do mnie prywatną. Dam Ci po maksie ile czego zapragniesz. Warunek jest tylko taki, żebyś miał kolejkowanie, nadążał z nanitami i msbn.
-
gdzie można uzyskać informację na temat maksymalnej ilości pól ? szukałem w kilku miejscach ale znaleźć nie mogę wiarygodnego źródła. Przekonaliście mnie na zmianę mojego początkowego podejścia - kolonizować od dnia dzisiejszego będę 15(jeśli to prawda co piszecie :P) i klasę na odkrywcę zmienię, a sojusz którego jestem panem jedynym, na naukowca ustawie(jeszcze nie ustawiałem więc na krótki czas(jakoś do 15planet) ustawię a potem się z niego po prostu wypiszę)
-
jestem handlarzem deuteru
Moim zdaniem w ogame nie ma czegoś takiego jak "handlarz" który by w magiczny sposób zmieniał proporcję między kopalniami.
Pytanie na co wydajesz surowce? Na eko czy na flotę?
gdzie można uzyskać informację na temat maksymalnej ilości pól ?
Dali Ci link wyżej > FAQ: Planety - Kolonizacja
-
Pisz do mnie prywatną. Dam Ci po maksie ile czego zapragniesz. Warunek jest tylko taki, żebyś miał kolejkowanie, nadążał z nanitami i msbn.
Co oznacza kolejkowanie ? Czemu wymagasz nadązania z nanitami i msbn ? Jeśli chodzi o to bym miał sztab to mam. Nanity = 5; msbn=5
-
eko, chcę mieć największe wydobycie deutere w uni droga długa, ale zabawna.
-
Jeżeli chcesz mieć największe wydobycie deuteru to już nie jest "jestem handlarzem" tylko "chce mieć śmieszny rekord". Handlarz również powinien iść pod odpowiednie proporcje eko.
(Tu wchodzimy też w etap czy może warto wydać na k. metalu żeby więcej go produkować i szybciej zrobić deuter)
-
Niestety (o ile) kolonizujesz 15 to ta droga może być zarówno długa jak i niemożliwa do wykonania.
-
Jeżeli chcesz mieć największe wydobycie deuteru to już nie jest "jestem handlarzem" tylko "chce mieć śmieszny rekord". Handlarz również powinien iść pod odpowiednie proporcje eko.
(Tu wchodzimy też w etap czy może warto wydać na k. metalu żeby więcej go produkować i szybciej zrobić deuter)
Wiem - też o tym pomyślałem, ale cały czas coś zmieniam, raz postanawiam wydobywać sam deuter(pierwsze stadium), teraz postanowiłem wydobywać bardziej deuter(stąd te śmieszne poziomy), a dzisiaj by rozwijać wszystko tylko najpierw w kolejce deuter, a później resztę... nie wytworzyłem sobie jeszcze po prostu poziomów jakie powinny być i tyle
-
więc na krótki czas(jakoś do 15planet)
;p
o co chodzi ? za mało czy za długo ? ogame to gra na lata więc rok to krótki czas
-
Jeśli chodzi o to bym miał sztab to mam. Nanity = 5; msbn=5
A jakie astro?
To też prawda. Dagmara wie o co mi chodzi. Nie chcę wysyłać slotów jeśli ktoś nie pociągnie konta poza granicą punktową noob protection.
-