Błędy w grze

• Zaobserwowałem 2 błędy, z których jeden powtarza się coraz częściej:

1) Coraz częściej podczas wysyłania floty proces zawiesza się na ostatnim etapie, gdzie jest widoczny przycisk "wyślij flotę". Błąd polega na niemożliwości wysłania floty, w prawym górnym rogu okna z koorynatami, surowcami i misjami (po prawej nad wyborem między planetą, księżycem i PZ) kręci się ikona wczytywania. Wówczas nie mogę zaznaczyć żadnego typu misji, a przycisk odpowiadający za wysłanie floty jest szary. Zaczyna mnie to już denerwować, ponieważ czasem muszę po kilka razy wysłać flotę, zanim będzie mogła faktycznie polecieć. Bez różnicy czy wysyłam atak z raportów szpiegowskich, czy bezpośrednio zz zakładki Flota. Pomaga jedynie przełączenie planety, ale przy kolejnej próbie wysłania floty znowu jest to samo.

2) Mam zapisany szablon floty ekspedycyjnej. Kiedy wysyłam flotę z tego szablonu za pomocą przeglądarki w telefonie, to przy kolejnym etapie koordynaty są już uzupełnione na 16 pole. Natomiast podczas wysyłania tej samej floty z tego samego szablonu na komputerze, koordynaty wskazują moją planetę i muszę wpisywać 16. Nie rozumiem dlaczego na telefonie w przeglądarce koordynaty uzupełniają się prawidłowo, a na PC już nie.

• 1. fakt jest to blad mi tez sie zdarza

2. najprawdopodobniej na telefonie masz dodatek typu Ogame Infiinity ktory wybiera za ciebie domyslna misje floty, ktora w tym przypadku jest ekspedycja

• Nie, nie mam niczego na telefonie. Zwykły Chrome, tak samo na PC.

Jeszcze mi się przypomniał inny błąd związany z budową obrony. Mianowicie klikam w obronę, buduję maksymalną ilość jakichkolwiek dział, zatwierdzam, następnie chcę wybudować maksymalną ilość innych dział, ale ciągle wyskakuje błąd "za mało surowców". Owszem, jest ich za mało. Ponieważ gra przelicza je sprzed ostatniego zlecenia budowy, nie odświeża się po każdorazowym dodaniu czegoś do kolejki. Do niedawna nie było z tym problemu, zawsze budowałem przykładowo 99999 wyrzutni plazmy, później 999999 lekkich laserów, na końcu 99999 wyrzutni rakiet. Wpisuję same dziewiątki, bo i tak do kolejki doda się maksymalna możliwa ilość, więc bez różnicy. Problem polega na tym, że stan surowców przestał się aktualizować po każdorazowym zleceniu budowy, a wcześniej nie było takich sytuacji.

• a nie masz agr czasami na kompie? bo ta funkcja nie współgra z agr :P

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King