Zaobserwowałem 2 błędy, z których jeden powtarza się coraz częściej:
1) Coraz częściej podczas wysyłania floty proces zawiesza się na ostatnim etapie, gdzie jest widoczny przycisk "wyślij flotę". Błąd polega na niemożliwości wysłania floty, w prawym górnym rogu okna z koorynatami, surowcami i misjami (po prawej nad wyborem między planetą, księżycem i PZ) kręci się ikona wczytywania. Wówczas nie mogę zaznaczyć żadnego typu misji, a przycisk odpowiadający za wysłanie floty jest szary. Zaczyna mnie to już denerwować, ponieważ czasem muszę po kilka razy wysłać flotę, zanim będzie mogła faktycznie polecieć. Bez różnicy czy wysyłam atak z raportów szpiegowskich, czy bezpośrednio zz zakładki Flota. Pomaga jedynie przełączenie planety, ale przy kolejnej próbie wysłania floty znowu jest to samo.
2) Mam zapisany szablon floty ekspedycyjnej. Kiedy wysyłam flotę z tego szablonu za pomocą przeglądarki w telefonie, to przy kolejnym etapie koordynaty są już uzupełnione na 16 pole. Natomiast podczas wysyłania tej samej floty z tego samego szablonu na komputerze, koordynaty wskazują moją planetę i muszę wpisywać 16. Nie rozumiem dlaczego na telefonie w przeglądarce koordynaty uzupełniają się prawidłowo, a na PC już nie.