Pytania o osiągnięcia

• Hej

Pewnie pytania nooba, ale co tam :)

1/ czy osiągnięcie #50 Chcę być najlepszy [wymagające odblokowania 18 slotu danej FŻ wg opisu] wymaga aby ten slot odblokować jako dana FŻ (czyli aby odblokować dla Ludzi trzeba wybudować odpowiednie budynki Ludzi, zebrać mieszkańców i jako Ludzie odblokować 18 slot)? (upewniam się, bo jako Rock jak próbowałem u siebie wybrać na 18 slocie badanie Ludzi/Mechów/Kalesonów to nawet podniesienie tego badania do 1, 2 poziomu nie "kończyło" achievementu, chyba że musi upłynąć ileś godzin aby to załapało :| )

2/ czy achivki idzie zdobywać w ramach jednego konta na innych społecznościach? Myślę o zrobieniu sobie drugiego konta pod choćby te osiągnięcie wyżej (bo nie chce sobie rozwalać na kilka tygodni/parę miesięcy jednej planety pod taką pierdołę a nową planetę to będę mieć pewnie za rok czasu :P ) i np. takie EN Yin gdzie jest eko x10 a floty wojenne x1 wydaje mi się dość fajnym setupem pod takie drugie konto (PL x10 ma np. Quasar ale tam jest x3 flota?) a raczej planuje grać zbieraczem przez brak czasu na grę odkrywcą

3/ czy achivki idzie zdobywać na serwerze testowym i "odblokowują" się na koncie głównym (raczej wątpię, ale nie mam żadnego szybkiego osiągnięcia do zdobycia to nie mam jak tego szybko zweryfikować sam, nawet ten 18 slot wymagać będzie dobre kilka tygodni gry na testowym przez to jak długo budują się budynki do maksymalnych wymaganych poziomów...)

Dzięki

PS Tak wiem, że obecnie to tylko walory wizualne ale może za 123 lata GF doda jakieś realne bonusy za osiągnięcia/avatary/skiny to wolę sobie na spokojnie przepykać z mojego punktu widzenia dziwne achievementy teraz (bo nie będę na drugim koncie cisnąć np. w 50 lvl kopalni metalu bo od tego mam moje główne konto :P )

PS2 Jakąś opcją mogą być uniwersa sezonowe ale to najpierw musi takie zostać otwarte żeby określić czy warto się w to bawić i czy będzie na nim wystarczająco dużo czasu aby takie rzeczy wykonać oraz czy "zwykłe" achievementy będą tam w ogóle do zdobycia na sezonowych uniwersach bo może sezonowe uni = tylko sezonowe osiągnięcia :)

• 1) Sam jestem ciekaw.
    2) Tak, o ile jest w tym samym lobby.
    3) Nie, PST jest w ogóle poza "systemem" Ogame, nie możesz dodać tego konta do lobby, więc nie odblokujesz na nim osiągnięć innych niż tylko w ramach PST.

• Podpinam sie do pytan w temacie, bo poprzednio zadalem je w ,,śmietniku,,

Wie ktoś lub sprawdzał sam czy osiagniecia mozna stracić?

Wiem że są one przypisywane do konta lobby, ale czy jak prześle dane konto do innego lobby to czy znikną ze starego lobby? Kolejne pytanie czy w nowym lobby odblokuje mi osiągniecia z transferowenego konta?

Niby głupie ale osiągnieca też są zryte jak np. te odblokowywanie form +100% do statków i tak mysle jak to ugryźć żeby nie stracić zębów :trollface:

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• 1) każdą klasa do slotu 18tego / są 4 zadania czwarte kiedy odblokujesz wszystkie klasy 18tki

2) oblokowuja na lobby to bez problemu

3) testowy jest oddzielnie

Co do punktu 1 to wydaje mi się że musisz mieć budynki z tej rasy i ostatnie badanie odblokowane.

Dlatego że mając mechy i wybierając wzmocnienie odkrywcy np u mnie dalej wisi żeby odblokować ostatni slot kalesonów.

Wszystkie zadania sa jasno opisane :trollface:

Nie wiem czeto tutaj można jeszcze szukać :D Ja tam tego w ogóle nie robię punkty same wskoczyły nie podnosze specjalnie żadnych budynków czy osiągnięć by zaliczać resztę

• Założyłem konto na innej społeczności żeby sprawdzić te rzeczy i tak:

1/ update będzie później, trochę mi zejdzie zanim dociągnę do 18 poziomu FŻ :) (ale sądzę, że będzie tak jak mi się wydaje i tak jak wspomniał wyżej Razer)

2/ działa. Odblokowanie czegoś w ramach jednego konta jest widoczne/odzwierciedlone na innym Uni (i tak oto mając 0 pkt w rankingu miałem 15 miejsce w osiągnięciach na innej społeczności). Co ciekawe = jak "odblokuje" coś co już mam odblokowane na drugim Uniwersum to i tak pojawia się wiadomość z informacją, że dane osiągnięcie zostało odblokowane.

3/ tego nie sprawdzałem, ale że jest to zupełnie inne konto (nie widać go w zwykłym lobby) to zakładam, że to co działa w 2/ nie zadziała na uniwersum testowym (tak jak wspomniał wyżej Fenrir).

• Ja nie wiem jak to jest z tymi osiągnięciami wspólnymi dla konta Lobby. Tylko osiągnięcia się łączą, np. awatary, skiny planet, czy podpisy? Bo najbardziej mi się rzuca w oczy osiągnięcie za wybranie konkretnej klasy. Mam kilka kont, na jednym gram odkrywcą, na innym zbieraczem. Więc we wszystkich kontach powinienem mieć odznaczone gwiazdki za wybranie obu tych klas, zgadza się? Bo tak to interpretuję, a to wcale tak nie działa, na każdym koncie mam tylko jedną gwiazdkę przy aktualnie wybranej klasie. I nie są to jakieś konta założone wczoraj jedynie dla wyboru klasy i zrobienia tego osiągnięcia, tylko gram na nich od lat. Z resztą są awatary w postaci ikony każdej, z tych klas. Więc powinienem je mieć odblokowane na wszystkich kontach lobby.

• Ja nie wiem jak to jest z tymi osiągnięciami wspólnymi dla konta Lobby. Tylko osiągnięcia się łączą, np. awatary, skiny planet, czy podpisy? Bo najbardziej mi się rzuca w oczy osiągnięcie za wybranie konkretnej klasy. Mam kilka kont, na jednym gram odkrywcą, na innym zbieraczem. Więc we wszystkich kontach powinienem mieć odznaczone gwiazdki za wybranie obu tych klas, zgadza się? Bo tak to interpretuję, a to wcale tak nie działa, na każdym koncie mam tylko jedną gwiazdkę przy aktualnie wybranej klasie. I nie są to jakieś konta założone wczoraj jedynie dla wyboru klasy i zrobienia tego osiągnięcia, tylko gram na nich od lat. Z resztą są awatary w postaci ikony każdej, z tych klas. Więc powinienem je mieć odblokowane na wszystkich kontach lobby.

U mnie to zadziałało, na samym początku założyłem szybko dodatkowe konta na losowych PL uniwersach tylko aby wybrać brakujące klasy i mam całe to osiągnięcie wykonane i awatary dostępne. I teraz jak utworzyłem konto na EN to od samego początku mam to osiągnięcie wykonane również tam (miałem wątpliwości czy osiągnięcia zadziałają w ramach innych społeczności).

Także coś w Twoim przypadku nie zadziałało poprawnie - wg mnie jest to temat do Supportu.