Hej
Pewnie pytania nooba, ale co tam
1/ czy osiągnięcie #50 Chcę być najlepszy [wymagające odblokowania 18 slotu danej FŻ wg opisu] wymaga aby ten slot odblokować jako dana FŻ (czyli aby odblokować dla Ludzi trzeba wybudować odpowiednie budynki Ludzi, zebrać mieszkańców i jako Ludzie odblokować 18 slot)? (upewniam się, bo jako Rock jak próbowałem u siebie wybrać na 18 slocie badanie Ludzi/Mechów/Kalesonów to nawet podniesienie tego badania do 1, 2 poziomu nie "kończyło" achievementu, chyba że musi upłynąć ileś godzin aby to załapało )
2/ czy achivki idzie zdobywać w ramach jednego konta na innych społecznościach? Myślę o zrobieniu sobie drugiego konta pod choćby te osiągnięcie wyżej (bo nie chce sobie rozwalać na kilka tygodni/parę miesięcy jednej planety pod taką pierdołę a nową planetę to będę mieć pewnie za rok czasu ) i np. takie EN Yin gdzie jest eko x10 a floty wojenne x1 wydaje mi się dość fajnym setupem pod takie drugie konto (PL x10 ma np. Quasar ale tam jest x3 flota?) a raczej planuje grać zbieraczem przez brak czasu na grę odkrywcą
3/ czy achivki idzie zdobywać na serwerze testowym i "odblokowują" się na koncie głównym (raczej wątpię, ale nie mam żadnego szybkiego osiągnięcia do zdobycia to nie mam jak tego szybko zweryfikować sam, nawet ten 18 slot wymagać będzie dobre kilka tygodni gry na testowym przez to jak długo budują się budynki do maksymalnych wymaganych poziomów...)
Dzięki
PS Tak wiem, że obecnie to tylko walory wizualne ale może za 123 lata GF doda jakieś realne bonusy za osiągnięcia/avatary/skiny to wolę sobie na spokojnie przepykać z mojego punktu widzenia dziwne achievementy teraz (bo nie będę na drugim koncie cisnąć np. w 50 lvl kopalni metalu bo od tego mam moje główne konto )
PS2 Jakąś opcją mogą być uniwersa sezonowe ale to najpierw musi takie zostać otwarte żeby określić czy warto się w to bawić i czy będzie na nim wystarczająco dużo czasu aby takie rzeczy wykonać oraz czy "zwykłe" achievementy będą tam w ogóle do zdobycia na sezonowych uniwersach bo może sezonowe uni = tylko sezonowe osiągnięcia