Nie no tego posta to się nie spodziewałem PORADNIK HAHA... Plazio poszkodowany :O weźcie chłopakowi życia nie niszczcie... tyle lat gra w te klikanie obrazków, budowanie floty, chłopak po przejściach, najpierw wałki z handlem, teraz jeszcze to? Support nie wstyd wam? Odpuściliście Bana permanentnego za wałki na handlu na którym skoksował się 12mld w kilka miesięcy to i teraz dajcie spokój, ta gra nie jest prosta jak niektórym się wydaje, gość po zbiorach na akord ogórków a wiecie, ogórki mają czasami takie malutkie kolce x 10000 ogórków... wiecie jakie ma pęcherze i odciski??? Na dodatek co 10 ogórek ze zbioru idzie na ogame to nie są takie łatwe sprawy co dla niektórych, ŻYCIE MU SIĘ ZAWALI!!! Chłopak nadal daje radę pomimo iż ciągle "wiatr w oczy mu wieje" a wierzcie mi w Holandii potrafi mocno wiać... pytanie co za kilka tygodni wyjdzie na jaw BTW jeszcze powinna być zmiana nazwy z Kerberos na Circus. Na miejscu Supportu powinni Cię Plazma przeprosić i jeszcze tą surkę co tam wołają jeszcze powinni Ci dosłać! HOTD to w ogóle jest najbardziej poszkodowany, siedzą co niektórzy cały dzień skanują, nawet skany lecą o 22, potem o 2 i o 5, i w dzień z 10x, "Strach" schodzić z urlopu normalnie, ale jak siedziałem na tym urlopie połączyłem kropki, ta gra niektórym tak mocno weszła w głowę i te cyferki żeby gonić top 1 że normalne życie zeszło na drugi plan. Tak się zastanawiałem nad tymi skanami i to chyba przez polucje te skany w nocy... a co do Ciebie Plazma wszystkiego dobrego nie poddawaj się na pocieszenie weź sobie 100k gęsi wyślij ulży Ci
Poradnik jak złomowac bez nakazu odsylki
-
-
Gracz ma prawo do przedstawiania swojej wersji wydarzeń, oczywiście przy tak obfitym ataku, można powiedzieć wszystko: że było legitnie, nie było ustawki. Ale społeczność OGame, szczególnie nasza, widziała już podobne przypadki ustawek, zaaranżowanych złomów, transferów surki, która została sklonowana, zakupiona itp. Wtedy to cała złość spada na zespół za brak reakcji.
Zespół ma prawo zakwestionować każde starcie, chociażby nie wiem jak mocno wypolerowane. Jeżeli mamy podstawy uważać, że doszło do naruszenia Zasad Gry, to przystępujemy do działania. Ale wszystko musi mieć punkt zaczepienia. Już z pewnością nie jest tak, że przychodzi gracz X z zarzutem, że gracz Y jest cziterem i mamy nałożyć bana tu i teraz. Jesteśmy świadomi ograniczonego pola działania i nie zawsze jesteśmy w stanie pozyskać wystarczających informacji o naruszeniu dokonanym przez gracza na dany moment. Czasem wymaga to dłuższej obserwacji.
Dlatego proszę Was, abyście wzięli pod uwagę, że nie każdą sprawę, którą do nas zgłaszacie, można na 100% uznać za pewną po naszej stronie, tak jak sobie tego życzycie.
Ostatecznie, można się z nami nie zgadzać, można wieszać na nas psy (w ramach regulaminu oczywiście), szczególnie przez zainteresowane strony, ale ostatecznie to my jako Zespół jesteśmy policjantem, sędzią i katem.
Jeszcze jedno: pomysły na spamowanie Supportu zgłoszeniami jak te podane w poście #7 do niczego nie doprowadzą, a tylko jeszcze bardziej utrudnią naszą pracę. Z góry zaznaczę, że na tego typu zapytania nie będziemy odpowiadać.
Każdy może mieć troche gorszy dzień. Mimo wszystko Art taka odpowiedź z Twojej strony jest nie na miejscu. Czasy komuny mineły lata temu i o ile cały team pod tobą robi za talon na k* i balon to Ty dostajesz za swoją pracę wypłatę. Zastanów się na spokojnie czy rzeczywiscie Twoja odpowiedz przystoi osobie na Twoim stanowisku. Podpowiem Ci. Nie przystoi nawet modowi z forum.