Monument skalny

• 18 monument skalny jeżeli chcesz kręcić wysoko formy zycia

Powyżej 2 mld pkt

Możesz pokazać wyliczenia?

Patrząc na to jak posty piszesz mam wątpliwości że to policzyłeś.

Chyba potrafisz liczyc ile kosztuja wszystkie budynki i budowalem monument skalny zaraz po mozliwosci budowy tego budynku po spelnieniu wymagan chyba kiedy robisz magme do 30tego syntezator do 20tego rafinerie krysztalu do 20tego a podstawowe budynki caly eko system kosztuje by miec tylko i wylacznie t3 zbadany ostatni slot 12.7 mld to chyba potrzebujesz kalkulacji na miarę swoją :trollface: Jak przed wprowadzeniem form exel który stworzyłaś xD :D Kuedy kalkulatory kosztów są dostępne aczkolwiek nie ma to znaczenia :trollface: wiec magma syntezator deuteru i krsztalu kosztuje 30/20/20 44mld sury potrzebujesz kalkulatora by obliczyc ze wydane 2.3 mld mety 1.6mld krisu 700kk dexu pomiedzy 10 a 18 lvlem minumentu to dobra inwestycja :trollface: tylko dla starych kont na nowym koncie mam monument skalny na 10lvlu :trollface: a konto ma ponad 200kk a kiedy na swoim glownym mam juz 14mld punktow to chyba roznica w pokryciu kosztow sama o sobie mowi :trollface: powodzenia z exelami i kalkulacjami :evil: "kto ma rozum niech przeliczy":bicz::beaten: :trollface:

18 monument skalny jeżeli chcesz kręcić wysoko formy zycia

Powyżej 2 mld pkt

Możesz pokazać wyliczenia?

Patrząc na to jak posty piszesz mam wątpliwości że to policzyłeś.

Po tym jak piszesz swoje posty mam watpiliwosci ze ty w ogole mnie rozumiesz :trollface: a cwaniakowac przednio ze wszystkim potrafisz jak cala b u r d 3 ľ reszta na forum :D magme staeiac moge do 33 pozimu rafinerie 24 26 chyba te budynki juz sa tansze jak budowa kopalni a na rowni efektywne jak formy zycia :trollface:ktore sie sumuja :D a i trzeba wziac pod uwage ze monument skalny rowniez sie staje tanszy o 18 procent [ciach]

Moderator Ruda:
    Nadmierna ilość emotek została usunięta + fragment który był prowokacyjny

• Po tym jak piszesz swoje posty mam watpiliwosci ze ty w ogole mnie rozumiesz

To chyba nie tylko problem ciap, jeżeli pragniesz aby dało się zrozumieć twoje posty polecam:

- stosowanie znaków interpunkcyjnych zamiast emotikonów,

- zastanowienie się co chcesz napisać, przed napisaniem, najlepiej trzymając się zasady jedna myśl - jedno zdanie,

- nie zmienianie wątku w połowie poprzedniego,

- jeśli masz wątpliwości co do jakości tego co napisałeś, poproszenie kogoś (człowieka lub modelu językowego) o recenzję.

A wracając do tematu, musisz zrozumieć, że nie każdy władował w swoje konto tysiące lub dziesiątki tysięcy złotych, więc dla niektórych monument 11-12 i magma 18-19 są po prostu optymalne. I tacy gracze patrzą na miliard surowców, jak na kilkanaście godzin gry, a nie jak na kilkanaście procent paczki.

• Chyba potrafisz liczyc ile kosztuja wszystkie budynki

Ja potrafię ale Ty chyba nie. Jeżeli liczysz koszt jednego (dwóch, trzech...) budynków i mówisz jak świetnie się opłaca. Oczywiście że się opłaca ale rozpoczęcie budowy od budynku który zmniejsza koszta (i kosztuje sporo) opóźnia czas w którym ruszamy z budową kopalni / badań które podnoszą eko. Można mieć dodatkowe eko przez 30 dni które pracuje na siebie i które da więcej niż za X lat zbudujemy coś co zmniejsza czegoś koszt.

Jesteś inną kategorią graczy - wydających kasę. Czyli dziś kupujesz paczki i masz X do wydania. Czy w tych rozumowaniach coś się zmienia? Nie. Nadal mając do wyboru:

a) mogę wybudować na szybko X kopalni
    b) mogę wybudować na szybko budynek który zmniejszy mi jakieś koszta

bardziej opłacalne może być budowanie kopalni (lub innych badań itd) co zwiększa eko.

To że ktoś kupuje surowce za realną kasę nie zmienia opłacalności budynków (opłacalność to koszt do wzrostu eko), nie zmienia to kolejności budowy.

Zrobiłam symulacje jakiegoś szablonowego eko (skan gracza z top100 z u68, 1 kolonia przeniesiona jakby wszystkie inne tak wyglądały), przez 10 lal budowałam najbardziej opłacalne budynki, badania jedyna różnica to budynek o którym mowa w temacie: pierwsza symulacja z 15 poziomem, druga symulacja 20 poziom.

Wynik będzie na wykresie jako różnica między 15 minus 20 gdzie:

* jeżeli wykres nad osią X - bardziej opłaca się 15 poziom

* jeżeli wykres pod osią X - bardziej opłaca się 20 poziom

0abf8d13f39b9.png

Wnioski:

Przez prawie cały okres bardziej opłaca się nie szaleć z tym poziomem.

Jak to wygląda w dłuższej perspektywie? Wykres dla 20.000 dni:

c0e1f7af397b0.png

Też jakoś nie widzę tej opłacalności 20 poziomu.

• Monument skalny dla mnie max 18 lvl magma 33 rafineria 24 i syntezator 23

A do czego tyczy się monument skalny jednego budynku czy całości ekonomi roctalow o to jest pytanie kiedy mam kopalnie 53 niebawem wszędzie 54 Kris 40 dex 49

To chyba nie będę stawiać monumentu na 10 lvl ponieważ jest to bardziej opłacalne w symulacji no dajcie spokój z pytaniami i pierdolametami :trollface:

https://proxyforgame.com/pl/ogame/calc/costs.php

odejmij 10 procen odejmij 18 zobaczysz co bardziej sie oplaca :D Ja juz w 2022 roku cyklem nanity przed emisja tego kalkulatora juz wywioskowalem to po isonoe jak dlugo budynki czy badania sie buduja i moge stwierdzic ze nie mylilem sie :D badań nie chcialem skracac przez krecenie labolatoriow poniewaz chcialem opancerzenienie pstryknac a artefakty zaraz po wprowadzeniu zaczynaly komplikowac cala sytuacje ale ok 8o