Vader [Republic] vs. TERR0R[CRIMINAL] ~ 4009.39%

• Z zasady nie wstawiam RW na forum ale że to pierwsze RW na UNI to zrobię wyjątek

Akcja prosta, flota stała, po 3 brak aktywności i wlot,

Pozdrawiam Balbooa :D Jak tam złom na lacarta który wam buchnąłem i oddałem? :D

Pamiętasz mnie jeszcze xd?

Dobrze że Cię nie ma na Tym UNI, bo w końcu się rozwinę i nikt celów mi nie będzie zabierał :D

Dnia 11-11-2024 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce:

Agresor Vader [Republic]

Pancernik 14.443

Obrońca TERR0R [CRIMINAL]

Mały transporter 1.265

Duży transporter 10.312

Lekki myśliwiec 2.522

Ciężki myśliwiec 418

Krążownik 298

Okręt wojenny 175

Recykler 4.001

Sonda szpiegowska 5.701

Bombowiec 8

Pancernik 1.732

Pathfinder 416

Po bitwie...

Agresor Vader [Republic]

Pancernik 14.441 ( -2 )

Obrońca TERR0R [CRIMINAL]

Zniszczony!

agresor wygrał bitwę!

Agresor przejął:

5.054.343 Metalu, 5.054.343 Kryształu i 5.054.343 Deuteru

64.885.811 Metalu, 43.298.886 Kryształu i 25.312.143 Deuteru

16.221.453 Metalu, 10.824.721 Kryształu i 6.328.035 Deuteru

4.055.363 Metalu, 2.706.180 Kryształu i 1.582.009 Deuteru

Agresor stracił łącznie 170.000 jednostek.

Obrońca stracił łącznie 400.769.000 jednostek.

At these space coordinates now float 110.441.400 metal, 107.288.400 crystal and 22.833.600 deuterium.

Agresor przejął łącznie 190.377.630 jednostek.

Szansa na powstanie księżyca 20%.

Złom zebrany przez atakującego/atakujących.

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: 200.598.370

Kryształ: 169.092.530

Deuter: 61.080.130

agresor zyskał łącznie 430.771.030 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: -274.225.970

Kryształ: -240.618.130

Deuter: -76.302.530

obrońca stracił łącznie 591.146.630 jednostek.

Powered by Konwerter RW OGotcha 5.0.0-beta

• Gratuluję pierwszego RW na forum i wsparcia twórców poprzez spory zakup antymaterii - jest się czym chwalić 🤣🤣🤣

Nie zaglądaj nigdy nikomu w jego budżet :). Najważniejsze że jest zabawa, a że przy okazji spotkały się dwa portwele to też bardzo cieszy oko.

Agresorowi graty, a obrońcy SzO nie = bo już urlop :)

• piękna flota na ten etap uni...przykład w sojuszu idzie z góry 💪

obrońca pewnie zapił w długi weekend bo trochę słabo władować kasę w grę przeglądarkową i nie zrobić fsa w trzecią nockę🤦

• Wraca człowiek po dlugiej przerwie od ogame, a tu antygracze są propsowani na forum ;)

Fajne czasy, ciekawe obyczaje nastały. Pozdrówki dla wszystkich wychowanaych w duchu zdrowej i równej rywalizacji

01

• Wraca człowiek po dlugiej przerwie od ogame, a tu antygracze są propsowani na forum ;)

Fajne czasy, ciekawe obyczaje nastały. Pozdrówki dla wszystkich wychowanaych w duchu zdrowej i równej rywalizacji

01

Mowisz o czasdch gdzie topka miala 20multi kont?

czy o czasach gdzie topka skupowała i sprzedawała surowce?

Czy o czasach gdzie był rynek i topka tak nim manipulowała?

Ta gra nigdy nie była nie jest i nie będzie zdrowa rywalizacja .

Po któreś tam z kolei,nie zaglądajcie nikomu do portfela,każdy robi że swoimi pieniędzmi co chce,skoro im to sprawia przyjemność niech sobie kupują antymaterie.

Pozdrawiam i gratuluje ST.

• Nie, mówię o czasach gdy był wyścig do pierwszego MT, o czasach gdy na pierwsze ST 1%-owe czekało się jak na gwiazdkę w wigilę, o czasach gdy się robiło wyliczanki, odbierało ludziom FSy, robiło podstawki, lustra, wyliczało PZ-ty, o czasach gdy każdy startował na równych zasadach,a miejsce w topce gwarantował tylko skill i setki nieprzespanych nocek, lub dobra taktyka. Można się spierać, ale to co teraz oferuje OGame to przyklask w stronę dzisiejszych czasów - wszystko łatwo, bez wysiłku, bez myślenia, bez większej refleksji. Kiedyś topowi gracze to byli swietni analitycy, tęgie głowy - dziś to obfite portfele :)

01

• Piękne chłopa zaorałeś :) Świeże uni a tu już st 4 k % kupione za hajsy I się jeszcze jara ;)

Obrońcy tutorialu ogame pt. Co to jest FS? :P

• Nie przesadzaj bo jestes bardzo nieuczciwy w stosunku do wielu graczy, ktorzy wciaz zarywaja noce, wyliczaja pz, zawrocone stacje, spadaki itdp. Ogame tak bardzo sie nie zmienil, jest teraz tylko masa parowek ktore maja fetysz z ciskania kamiemiami w tych co sobie w zyciu lepiej radza finansowo od nich i moga pozwolic na tromche anty.

A jak jestes ogrodnikiem z zawodu to przesadzaj dalej.

Gz pierwszego starcia ;)

• Anty w 2007 roku za 100 zł kosztowała tyle samo co dzisiaj :D Tu nie ma inflacji xD

w 2007 roku wydanie 100 zł na anty to jak wydać dzisiaj ok 800 zl :D

Wnioski sobie wyciągnijcie sami :D

Bo pierwszy komander wyszedł już w okolicach uni 9 bo juz były jak zaczynałem grać jako nowość.

I tak w wtedy nie było antymaterii ale pierwsza możliwość kupienia konta Komander była, potem doszli inni geolog itd,

Jak widzisz kolego nie Tylko Ty grałeś w starych czasach. Paczkomaty też jak ja :D

Anty anty ale do niektórych dalej nie może trafić że ludzie którzy kupują anty też mogą potrafić w to grać

a dwa

Ja przynajmniej uważam ze tylko kretyni ładują kasę w grę w którą by nie umieli grać :D

Bo nie wiem czy wiesz kupienie anty w dużych ilościach też wymaga dużego TWOJEGO SKILLA xD

Bo źle wydana anty dużo pkt Ci nie da a Ci do mają na start uni po 50kk pkt To uwierz mi wcale dużo nie wydają a umiejętnie rozporządzają wydatkiem by jak najwięcej zaoszczędzić jak najmniejszym kosztem any. Do tej pory śmieszą mnie ludzie bo i tacy się zdarzają że kupują ludzie anty po 1000 zł i ładują paczki na odkrywcy xD Jak np kolega z tego ST :D

Tutaj też trzeba planować, zakupić mała ilość anty na start nie od razu miliony xD

Dojść do expów

poczekać na HH na anty

kupić anty na HH

poczekać na event na paczki -30%

poczekać do cashbacku :D

poczekać na zniżki w sklepie by kupić dopalacze +40% do mety

poczekać na przyspieszacze za anty platynowe i złote by nie przepłacać za przyspieszanie budowania a mieć o wiele taniej

rozsądnie wydawać any :D

Jak widać jest dużo możliwości by jak naj mniej anty wydać a dużo pkt zrobić :)

• Nie nie, Ty nie 'grasz' ,tylko wydałeś kasę i wspierasz GF a piszesz o jakimś skillu 😂😂 to się nazywa po prostu kupowanie, nie oszukuj się tłumacząc się co jak i dlaczego.

Tragedia jak OG zeszło na psy.

Bawcie się portfelami 💪👍😎

Xalynth Off - 121 ST

Cygnus TOP1 Off - 147 ST

Dorado Off - 107 ST

Zenith Off - 38 ST

• tez mi sie wydaje ze ci mniej majetni, badz tez i tacy co im sie wydaje ze wszystko powinno byc za free

nie spostrzegli ze inne czasy nastaly, i niech sie wezma za jakies pasjanse, albo chinczyka a nie tu przylaza

marudzic :trollface:

Gratulacje ST, ale tych pkt malo jeszcze, nie mogles do 100-tki doklepac? Trzymam kciuki co by jak najdluzej

bylo co zlomowac ;)

• :)

Nie nie, Ty nie 'grasz' ,tylko wydałeś kasę i wspierasz GF a piszesz o jakimś skillu 😂😂 to się nazywa po prostu kupowanie, nie oszukuj się tłumacząc się co jak i dlaczego.

Tragedia jak OG zeszło na psy.

Bawcie się portfelami 💪👍😎

Płaczesz jak moi rodzice jak ich odwiedzam :D

Czyli:

Oj synek... za komuny to było o wiele lepiej...

Teraz to tylko te komputery.....

xD

• W pełni znany jest fakt, iż z upływem lat monetyzacja gier online wszelakich, w tym Ogame, postępuje chyżo i nieubłaganie, nie daje to równych szans wszystkim na start albowiem trzeba się wykazać odpowiednią zasobnością portfela oraz chęcią uszczknięcia z tegoż na potrzeby gry online, co nie każdy uznaje za stosowne, nawet jeśli rzeczoną zasobnością się wykazuje.

Jednakoż zwracam uwagę, iż wątek ten przewija się na forum od bardzo dawna i już wszystko w tym temacie powiedziano. Tutaj zaś mamy miejsce na komentowanie ST, nie zaś szacowanie wielkości wydanych pieniędzy, tudzież strategii ich wydawania albo bezsensowności ich wydawania na grę online. Prosiłbym więc zakończyć ten wątek albowiem robi się z tego offtop, w szczególności iż zaczynacie już urządzać sobie personalne przytyki.

• Cóż Wy macie z tą antymaterią?

"Gra" jaka jest od dawna widać.

Chłopak zainwestował. W trzy dni pobudował tyle co zajęłoby mi pewnie z pół roku.

Czy żal mi pupę ściska? Ależ skąd.

Gratulować?

Nie bardzo widzę powodu.