Ekspy - większa ilość przypadków utraty floty

• Czy zauważyliście, aby w ostatnich dniach więcej floty przepadało wam w ramach ekspedycji? Rozumiem, że to RNG, ale w ostatnich stracone 3 floty od wczorajszego południa to już trochę dużo. Czyżby GF znowu coś schrzaniło, co nie byłoby w sumie żadną nowością?

• Ludzie, podstawy statystyki i rachunek prawdopodobieństwa się kłaniają. Jak latałem na ekspy, to niemal pół roku nie miałem ani jednej dziury, żeby potem w tydzień dobre 8-10 odbębnić.

No ja nie wiem, ale "0" zdarzeń przez 20 tygodni, a potem wystąpienie 10 zdarzeń w tydzień trudno wytłumaczyć rozkładem prawdopodobieństwa ;-)

• Zainstaluj OGame tracker, on zapisze wyniki twoich exp i zrobi z nich ładna tabelkę procentową

I jak na 5k exp będziesz miał więcej niż 0,3% utraty floty (czarnej dziury) to można powiedzieć że to już lekka anomalia

• utraty floty nie, ale od ok godz 19 praktycznie same puste expy.. na 60 tylko 4 z czymś, reszta pusta ;(

jeżeli puszczasz dłuższy czas bez przerwy dzien po dniu w ten sam uklad expy to nie ma co się dziwić wystarczy wysłać całe dostępne ekspedycje na kolejne moony nawet nie warto wysyłać uklad obok będzie ta sama sytuacja zmiana moonow masz 13 expow dzielisz na 5 planet często możesz wysyłać z tych samych lokalizacji ale jeżeli z 50 slotów nie masz 200 milionów minimum to zmiana musi nastąpić gram odkrywca na kolejnym uni I zaczynam przygodę na nowo I nic się nie zmieniło pomiedzy 2021 rokiem a po wprowadzeniu form czy otwarciem isonoe kiedy testowałem formy :trollface: Więc wszystko jest po staremu tylko trzeba ruszyć glowa by się orientować w czym problem zawsze testowałem tą gre i błędy czy odstepstwa od reguły wszystko jak należy :D

Edit:

04:09.24

11:03

Ok po lekkim podrasowaniu bonusu znajdowaniu sury i podrasowaniu na pierwszej planecie klasy odkrywcy jest teraz minimum 300kk z 50 expow 😁 za kilka dni powinno być 400😜

• po aktualizacji straciłem już dwa razy flotę . A gadanie ze jak wysyłasz z jednego mona np 13 ekspedycji to bzdety rok temu zacząłem grać i nie było tego dopiero po fuzji zaczeło sie robić szambo które trwa do tej pory i nie idzie w dobra stronę tylko cofają sie . ostatni było dobrze a dziś po pracach konserwacyjnych znów szabo