Teleporter surowców na moonie.

• Witam ! Spotkaliście się na pewno z sytuacją, że staraliście się z wszystkich planet na jedną przetransportować surowce (taniej, niż wozić całą flotą surowce z planety na planetę). Wtedy trzeba sobie trochę poklikać - przenieś flotę na planete - potem na księżyc - potem na główną - i tak tyle razy ile mamy planet. O ile byłoby prościej, dla imperatorów, by na moonie istniał budynek który się tym zajmuje (co tam w ogóle w menu "surowce" robią ???). Taki budynek działałby podobnie jak teleport - transportuje tylko surowce (może i flotę też ale trzeba pomyśleć). Taki budynek rozwijałby się jak magazyn, albo 3xmagazyn. Koszt przetransportowania byłby taki jak w teleporcie = 0. Minusem(ale i plusem) byłoby to, że przetransportować można co 5min . Do tego można zrobić że wymagania są mniejsze niż przy tp ale do budowy tp wymagany jest 1 poziom takiego budynku.
    Pragnę zauważyć, że pomysł ten w żaden sposób nie psuje mechaniki gry - może nawet poprawi, bo gracze z 10 poziomem 'teleportu surowców' by o takiego moona bardziej dbali, więc by wystawiali lepszą ochronę.

• Tak, nie mamy dt, wroga flota zaraz wpada na moona, to sobie teleportujemy surowce zamiast bić rekord u licytatora. Onegdaj GF wstrzymało się z wprowadzeniem tego pomysłu, ciekawe dlaczego?

Nie zrozum mnie źle, ale za łatwo by było, mylę się?

• Nie przemyślałem tego w ten sposób ! Dzięki ! Zawsze jednak istnieje alternatywa - ilość transportowanych surowców może być zależna od ilości ładunku floty przesiadującej na moonie/planecie( jeśli na moonie to można na moona przetransportować, a jak na planecie to na planetę).

• Tak, nie mamy dt, wroga flota zaraz wpada na moona, to sobie teleportujemy surowce zamiast bić rekord u licytatora. Onegdaj GF wstrzymało się z wprowadzeniem tego pomysłu, ciekawe dlaczego?

Nie zrozum mnie źle, ale za łatwo by było, mylę się?

Zgadzam się w stu procentach . Ile razy było tak, że logujesz się po ataku i leci dofarmienie. Cyk! I surowców nie ma, a i tak już nadszarpnięty balans trafia szlag.