Toadie

• Aby tradycji stało się zadość, rocznicowy tysięczny post ląduje w Twoim CT :piwko:

• Z którym z parobków Housa mógłbyś pracować?
    • Uważasz, Kendall pogrąży swoją rodzinną firmę?
    • Które z rodzeństwa uważasz za najbardziej porąbane?

:fa:

• Aby tradycji stało się zadość, rocznicowy tysięczny post ląduje w Twoim CT :piwko: Gratki jubileuszowego posta 8)

• Z którym z parobków Housa mógłbyś pracować? Chase ewentualnie Trzynastka, Foremana nie lubię, Cameron za miękka, Taub i Kutner nudni, Masters jakoś nie, a te pomocnice z ostatniego sezonu to dramat.
    • Uważasz, Kendall pogrąży swoją rodzinną firmę? Wątpię, wtedy nie byłoby nic na kolejne sezony 8o
    • Które z rodzeństwa uważasz za najbardziej porąbane? Roman, zdecydowanie

:fa:

🙃

• Które z rodzeństwa uważasz za najbardziej porąbane? Roman, zdecydowanie Ostatni odcinek tylko udowodnił jak bardzo jest porąbany :fgrin:

Bez jakiego produktu w lodówce nie wyobrażasz sobie codziennego funkcjonowania?

Gdy byłeś mały lubiłeś ubierać choinkę?

Czy jest jakaś potrawa wigilijna, której nie znosisz?

:piwko:

• Które z rodzeństwa uważasz za najbardziej porąbane? Roman, zdecydowanie Ostatni odcinek tylko udowodnił jak bardzo jest porąbany :fgrin:

Bez jakiego produktu w lodówce nie wyobrażasz sobie codziennego funkcjonowania? Może nie tak zupełnie codziennego, ale chyba wybrałbym jajka.

Gdy byłeś mały lubiłeś ubierać choinkę? I to jak :D Ubierało się zawsze i u siebie i u dziadków. Chyba ubieranie choinki było najprzyjemniejsze z całych świąt.

Czy jest jakaś potrawa wigilijna, której nie znosisz? Nie wiem czy uznać to za potrawę, ale moi rodzice zawsze robią sobie w wigilię kompot z suszonych śliwek. Smakuje to strasznie, śmierdzi jeszcze gorzej, dlatego zawsze mnie zastanawia jak ktoś może z własnej nieprzymuszonej woli to pić, i jeszcze twierdzić, że lubi. Ja tego nie tykam :P

:piwko:

🙃🙃🙃

• Temat w sumie wiecznie aktualny, jedzenie:

Jak tosty to tylko z?

Miałeś kiedykolwiek sytuację, kiedy tak bardzo miałeś na coś ochotę do zjedzenia i podczas przygotowań np danie spaliłeś lub finalnie wyszło niedobre?

Którą zupę możesz jeść do końca życia (oprócz grochówki)?

• hej Ogrzasty :)

Kiedy reaktywujesz dla mnie kanał cebulowy? Chciałabym się trochę poznęcać nad Cezem i Tobą :D Mati jako jedyny się nie dawał :P

Robiłeś łańcuch z kolorowego papieru na choinkę? :)

Gdybyś miał możliwość pojeździłbyś jeszcze na sankach czy uważasz, że już jesteś na to za stary?

Łyżwy hokejowe czy figurówki?

Zostałeś kiedyś natarty śniegiem po twarzy? :P

• Temat w sumie wiecznie aktualny, jedzenie: xD

Jak tosty to tylko z? Ser, uwielbiam podpieczony ser :P

Miałeś kiedykolwiek sytuację, kiedy tak bardzo miałeś na coś ochotę do zjedzenia i podczas przygotowań np danie spaliłeś lub finalnie wyszło niedobre? Chyba sobie nie przypominam, więc możliwe że nie było to nigdy na tyle traumatyczne, żeby na zawsze zapadło w pamięc :P Bardziej zapadają mi sytuacje gdzie coś wydaje się, że będzie dobre, a tu jednak, cebula...

Którą zupę możesz jeść do końca życia (oprócz grochówki)? Grzybową z suszonych prawdziwków <3

• Gdybyś miał możliwość zamieszkać w dowolnym domu/mieszkaniu z serialu/filmu, to który byś wybrał?

Myślisz, że kolejny sezon Sukcesji może przynieść więcej zwrotów akcji?

Padła plotka, że Logan miał umrzeć w pierwszych odcinkach, myślisz że serial bez niego byłby lepszy?

Historię którego narco-bossa uważasz za godną uwagi, ciekawą? (o ile można ją tak nazwać).

ciao!8o

• Dobra, mamy kolejny serial na tapecie, więc popytamy coś 8o

Zaznaczam, że jestem w 4 sezonie, więc jeżeli możesz bazuj na tym przedziale czasu (1-4) by uniknąć spoilerów :fgrin:

• Który ze śledczych jest Twoim zdaniem lepszy, Kate czy Steve?
    • Wspominałeś, że brytyjski serial różni się od amerykańskich, czy Line of Duty jest zatem lepszy ze względu na swoją bezwzględność od typowo amerykańskich seriali o podobnej tematyce?
    • Która postać zginęła według Ciebie niesłusznie?

🐽

• Dobra, mamy kolejny serial na tapecie, więc popytamy coś 8o

Zaznaczam, że jestem w 4 sezonie, więc jeżeli możesz bazuj na tym przedziale czasu (1-4) by uniknąć spoilerów :fgrin: Nie ma sprawy, spojlerów nie będzie ;)

• Który ze śledczych jest Twoim zdaniem lepszy, Kate czy Steve? Steve, Kate mnie momentami irytuje :P
    • Wspominałeś, że brytyjski serial różni się od amerykańskich, czy Line of Duty jest zatem lepszy ze względu na swoją bezwzględność od typowo amerykańskich seriali o podobnej tematyce? Na pewno jest inny niż amerykańskie seriale. Nie wiem czy jest lepszy tylko z tego powodu, czy może dlatego, że to po prostu dobrze zrealizowany serial, wciągnął mnie bardzo :D
    • Która postać zginęła według Ciebie niesłusznie? Cały czas żałuję, że zginęła Georgia :|

🐽

• Czy Hastings jest dobrym szefem? Ma swoje minusy, ale myślę, że jest dobrym szefem. Potrafi wspierać swoich podwładnych.
    • Uważasz, że zakończenia są dość przewidywalne czy raczej byłeś zaskoczony finałem każdego sezonu? Ten serial potrafił nie raz zaskoczyć (czasem pozytywnie, czasem negatywnie, gdy np jakaś fajna postać ginęła), dlatego właśnie umiejętność zaskakiwania jest jednym z większych plusów tego serialu :) W zdecydowanej większości z zakończeń sezonów byłem zadowolony, ale zakończenie jednego sezonu mnie bardzo zawiodło, i nie chodzi o to, że np zbyt negatywne lub zbyt pozytywne, ale popsuło mi odbiór serialu.
    • Gdybyś miał wybrać 5 produkcji na maraton filmowy/serialowy to co byś wybrał? Pewnie wybierałbym z tytułów które oglądałem kilka razy i mi się nie nudzą. Na pewno byłby 'Matrix' (ale tylko pierwsza część), z lżejszych 'Shrek' lub 'Epoka Lodowcowa', z polskich filmów 'Chłopaki nie płaczą' lub 'Kiler'. Jeśli chodzi o seriale, z mniej poważnych najlepiej Allo Allo ewentualnie TBBT, szczególnie pierwsze 3 sezony. No i dorzucę jeszcze Dr House, zdecydowanie się nadaje na taki maraton.
  • cześć Ogrzasty :D

Chciałbyś dostać wafelka do lodów o którym Ci kiedyś pisałam?:P

Jakie lubisz lody? o smak pytam :P

Chodzisz w czapce czy uważasz że facet nie powinien w niej chodzić?

Pijesz w ogóle kawę? jeżeli tak jaką lubisz?

Dokończ zdania :

Moja ulubiona pogoda to....

Gdybym był dzikim zwierzęciem byłbym...

Gdyby reinkarnacja faktycznie istniała to w następnym wcieleniu chciałbym być....

Gdybym był aktorem i mógł zagrać w dowolnym filmie byłoby to film o....

• A dlaczego nie chcesz wafelka? wydawałeś się wielce zainteresowany :P

A wolisz lody z automatu, na patyku czy gałki po prostu?

A masz czapkę z pomponem czy bez?

Czyli wolisz herbatę? Jaką herbatę lubisz?

Dlaczego akurat pająk?:D

Gdybyś był sokołem to celowałbyś dla zabawy w ludzi jak np. gołębie? xD

Ten film o piłce nożnej to taki fabularny czy bardziej np. dokumentalny? Jeżeli dokumentalny to o którym piłkarzu?

Nie wiem czy pytałam... najlepszy piłkarz wg Ciebie to...?

Uważasz że kiedyś piłka nożna była lepsza niż teraz? (mówię o czasach typu Deyna etc)

A Ty grasz w piłkę? Na jakiej pozycji lubisz grać?

• Koniec marca, więc czas na zestaw pytań wróżbiarskich!

Grupa narodowa:

1) Kto zostanie mistrzem Polski w piłce kopanej obunóż w kategorii samców?

2) Kto (oprócz Wisły) spadnie z ekstraklasy? Dwa zespoły do wymienienia.

3) Kto zajmie miejsca kwalifikujące do gry w barażach o ekstraklasę?

4) Kto zostanie królem strzelców ekstraklasy?

5) Na którym miejscu ligę skończy warszawska Legia?

6) Kto zdobędzie puchar Polski?

Grupa poważna:

7) Kto w półfinałach LM?

8) Kto w półfinałach LE?

9) Kto w półfinałach LK?

10) Z jakiego kraju będzie zwycięzca LM?

11) Z jakiego kraju będzie zwycięzca LE?

12) Z jakiego kraju będzie zwycięzca LK?

Grupa piłki miłej dla oka:

13) Kto zostanie mistrzem Anglii?

14) Kto zajmie czwarte miejsce w Premier League?

15) Jakie dwie kluby poza Realem znajdą się na podium w Hiszpanii?

16) Kto zostanie mistrzem Włoch?

17) Kto poza Bayernem i BVB załapie się na podium w Bundeslidze?

18) Premier League, Serie A, La Liga - w której z tych lig król strzelców będzie miał najmniej goli? Jeśli będzie w więcej niż jednej lidze najmniej to jest po prostu więcej niż jedna poprawna odpowiedź ;)

Grupa Januszowa (czyli repra):

19) Jakie trzy drużyny awansują do MŚ z baraży strefy UEFA?

20) Jakie pięć drużyn awansuje do MŚ z finałów strefy afrykańskiej?

21) Kto zajmie czwarte miejsce w eliminacjach MŚ strefy CONMEBOL (i uzyska bezpośredni awans)?

22) Kto zajmie piąte miejsce w eliminacjach MŚ strefy CONMEBOL (i awansuje do baraży interkontynentalnych)?

23) Kto zajmie czwarte miejsce w eliminacjach MŚ strefy CONCACAF (i awansuje do baraży interkontynentalnych)?

24) Czy do końca czerwca zostaną rozegrane mecze barażowe reprezentacji Ukrainy?

Grupa finansowa:

25) Czy któryś z Polaków w letnich oknie transferowym zmieni klub za kwotę min. 10 milionów euro (wg danych Transfermarkt)? Nie wliczamy zawodników z już pewnym transferem, jak Milik i Kamiński.

26) Czy będą w letnim okienku min. 3 transfery na kwotę min. 100 milinów euro (wg danych Transfermarkt)?

27) Klub z której ligi dokona najwyższego transferu w najbliższym okienku (wg danych Transfermarkt)?

28) Jakie kluby 1 września 2022 będą reprezentowali odpowiednio: Erling Haaland, Kylian Mbappe, Mo Salah, Maciej Sadlok?

29) Ilu zawodników z Czech i Słowacji będzie w kadrze Wisły Kraków 1 września 2022 roku (wg danych Transfermarkt)?

30) Czy 1 sierpnia 2022 roku Jerzy Brzęczek będzie trenerem Wisły Kraków?

• Jako, że złe ludzie zamknęły mi CT :( to dodpisuję moje odpowiedzi i porównamy się początkiem września ;)