Fuzja serwerów - maj 2024

• Szanowni Gracze,

otrzymaliśmy potwierdzenie fuzji universów na OGame.pl, która rozpocznie się 7 maja o 10:00, a zakończy się w dniu 14 maja 10:00.

Oto przygotowany plan fuzji:

1. Universa Exodus
      • Earth (183), Gaspra (185), Isonoe (187), Juno (188), Lacerta (190), Mathilde (191), Narvi (192), Ozone (193), Perseus (194), Quandrantids (195), Rasalas (196), Saros (197), Thuban (198)
    2. Universa docelowe do wyboru:
      • Universum 68 (68), Quantum (117), Kalyke (163), Quasar (169), Rosalind (170), Kerberos (189)

Konfiguracje uniwersów docelowych:

Nazwa Data
    Nr Eco Prędkość floty woj. Prędkość floty pokoj. Prędkość floty obr. Prędkość badań PZ flota PZ obrona PZ deuter
    Współ. deu Ilość galaktyk SS Pola Pomijanie pustych
    układów
    Zakrzywienie układów i galaktyk
    Formy Życia
    u68 16/04/2012 68 8 1 1 1 16 40% 0.5 9 30 ✔️ ✔️
    Quantum 03/10/2012 117 8 5 5 5 16 70% ✔️ 0.5 10 30 ✔️ ✔️
    Kalyke 30/09/2019 163 8 1 1 1 16 70% 0.5 7 ✔️ 30 ✔️ ✔️
    Quasar 19/06/2020 169 10 3 3 3 20 70% 0.5 6 ✔️ 30 ✔️ ✔️
    Rosalind 31/07/2020 170 8 2 2 2 16 80% ✔️ 0.5 7 30 ✔️ ✔️
    Kerberos 04/11/2022 189 8 4 7 6 16 70% ✔️ 0.5 7 ✔️ 30 ✔️ ✔️

• Contents [Hide]

FAQ fuzji universów

Kiedy rozpoczyna się fuzja?

Fuzja Universów OGame.pl rozpocznie się 7 maja o 10:00 i potrwa do 14 maja 10:00.

Czy nadal można założyć nowe konto?

Możliwość utworzenia konta jest dostępna na Universach docelowych, ale na Universach exodus rejestracja została już zamknięta. Prosimy mieć na uwadze, że w przypadku posiadania konta na universum docelowym, nie będzie ono dostępne jako docelowe dla konta z universum exodus. Prosimy upewnić się, że nie zostało założone przypadkowo nowe konto na Universach docelowych.
    Jeśli jesteś zainteresowany stanem universum docelowego, możesz sprawdzić jego statystyki na stronie MMOrpg.

Gdzie mogę przenieść swoje konto?

Masz możliwość przeniesienia konta na dowolne universum docelowe w swojej grupie. Nie występują żadne obostrzenia (topka, surowce, wiek universum), które mogłyby wpływać na wybór. Jedynym ograniczeniem jest grupa.

Nie wyświetlają się wszystkie Universa docelowe! Co mogę zrobić?

• Wybierz jeden z dostępnych universów docelowych i przenieś konto tam
    • Nie wchodź w interakcję z universum "pomostowym" (czytaj: pozostań na urlopie i nic nie rób)
    • Potem wyślij nam zgłoszenie, które universum "pomostowe" wykorzystałeś i Twój wybór universum docelowego.
    • Daj znać naszemu Supportowi, abyśmy mogli przyśpieszyć rozwiązanie Twojej sprawy
      Powyższe kroki są wymagane, aby proces transfery został dokonany prawidłowo, z przyznaniem darmowych relokacji planet włącznie. Ręczne przeniesienie konta nie będzie gwarantowało relokacji, ani innych bonusów.

Dokonałem przeniesienia konta, ale widnieje ono jako zablokowane!

Jest to normalny objaw, który zapewnia pomyślne przeprowadzenie procesu przeniesienia. Pierwotne konto zostanie zablokowane i skasowane, nowe konto zostanie odblokowane tak szybko, jak dane zostaną skopiowane na nowy serwer.

Czy wszystkie moje planety będą w tym samym miejscu na universum docelowym?

Dopełnimy starań, aby wszystkie Twoje planety były najbliżej swoich pierwotnych koordynat jednak może nie być to możliwe. Tam, gdzie nie uda się tego zrobić, zostaną przyznane darmowe relokacje (jedna za każdą planetę ze zmienionymi koordynatami), które można wykorzystać w późniejszym terminie.

Czy gracze z kontami na Universach docelowych otrzymają darmowe relokacje planet?

Nie. Tylko gracze przybywający z Universów exodus będą uprawnieni do darmowych relokacji.

Co mogę zrobić, gdy mogę przenieść swoje konto tylko do universum docelowego, gdzie już mam założone konto?

Niestety nie ma możliwości połączenia dwóch kont w jedno oraz zgodnie z Zasadami można mieć tylko jedno konto na universum. W takiej sytuacji musisz ustawić urlop na jednym z kont i nie logować się na konto ponownie. Masz możliwość logowania się na takie konto raz na 30 dni, aby uchronić je przed kasacją. Dzięki temu będziesz mieć możliwość przekazania konta nowemu właścicielowi za pomocą tokenu przekazania konta.

Czy istnieje możliwość transferu konta do innej społeczności podczas tej fuzji?

Tylko po przeprowadzeniu wszystkich fuzji w każdej społeczności, będziemy mieć możliwość wyszukania universum docelowego w innej społeczności. Proszę mieć na uwadze, że jest to wyjątek zarezerwowany wyłącznie dla globalnych fuzji i tylko w przypadku braku możliwości wybrania celu w pierwotnej społeczności.

Czy można przenieść konto na universum docelowe znajdujące się w innej grupie?

Nie ma takiej możliwości. Można wybierać universa docelowe tylko w tej samej grupie.

Czy rejestracja kont jest zablokowana na universach docelowych?

Nie, możliwość rejestracji kont jest zablokowana tylko na universach exodus.

Czy zasada top20 ma zastosowanie podczas tej fuzji?

Nie. Jest to fuzja obowiązkowa, zatem można wybrać dowolne universum docelowe bez względu na pozycję rankingową.

Czy są plany aktywacji blokady ataków przed/w trakcie/po fuzji?

Tylko w przypadku nieprzewidzianych komplikacji aktywujemy blokadę ataków. Na chwilę obecną, nie ma planów na wprowadzenie blokady ataków.

Czy istnieje możliwość zmiany konfiguracji universum docelowego po przeprowadzeniu fuzji?

Gdy już emocje opadną po przeprowadzonej fuzji, będziemy mogli udostępnić ewentualne ankiety dotyczące zmiany konfiguracji universum, które mogą umożliwić na przykład zmianę prędkości flot bojowych czy pokojowych. Takie ankiety będą prowadzone w ramach standardowych zapytań o zmianę konfiguracji.

Jeśli dokonam transferu konta na universum docelowe w trakcie trwania eventu logowania, czy zebrane Trycjum też zostanie przeniesione?

Nie. Trycjum pozyskane w ramach eventu nie zostanie przeniesione na universum docelowe i stracisz cały postęp uzyskany na universum exodus, co oznacza, że zaczniesz event od nowa.

Co z kolejkami, buddylistą, czatami, polami zniszczeń, polami wrakowymi, itd.?

Oto krótki przegląd tego co będzie, a co nie zostanie przeniesione:

• Pola wrakowe zostaną przeniesione
    • Pola złomu nie zostaną przeniesione
    • Aktywne dopalacze i bonusy (Handlarz, lepszy bonus u złomiarza, itp.) będą przeniesione
    • Dzienny bonus z Import/Eksport zostanie przeniesiony
    • Wiadomości zostaną skasowane (z ulubionymi włącznie, notatki i RW)
    • Czaty zostaną skasowane
    • Trwające budowy/badania zostaną przeniesione i dostosowane do nowej prędkości na universum docelowym
    • Prosimy zauważyć, że użycie przedmiotów M.O.O.N.S nie będzie możliwe na 48h przed fuzją na universach exodus

Jako założyciel sojuszu zobowiązany do ponownego utworzenia go na universum docelowym, muszę odczekać 14 dni, zanim będę mógł wybrać klasę sojuszu?

Nie. Dla przeniesionych kont z universów exodus, 14-dniowe oczekiwanie zostanie dla nich zniesione, co pozwoli na natychmiastowy wybór klasy w nowym sojuszu. Po zakończeniu procesu fuzji czas oczekiwania zostanie przywrócony.

Co się stanie, gdy fuzja się zakończy, a ja nie wybiorę żadnego universum docelowego?

Jeśli masz aktywne kont, zostanie ono przeniesione losowo do jednego z universów docelowych w grupie.
    Jeśli masz floty w ruchu, lot ich zostanie ukończony bez żadnego zwrotu deuteru.

Co się stanie po zakończeniu fuzji z pozostałymi kontami z universum exodus?

Pozostałe konta zostaną przeniesione na jedno z universum docelowych:

• Aktywne konto bez urlopu: konto jest przenoszone na losowe universum docelowe i będzie miało aktywny urlop do pierwszego zalogowania
    • Aktywne konto z urlopem: konto jest przenoszone na losowe universum docelowe i będzie miało aktywny urlop
    • Nieaktywne konto (<35 dni): konto jest przenoszone na losowe universum docelowe (status urlopu jest przenoszony)
    • Nieaktywne konto (>35 dni, z płatną Antymaterią): konto jest przenoszone na losowe universum docelowe (status urlopu jest przenoszony)

FAQ aplikacji mobilnej

Czy muszę przenosić moje konto do innego universum?

Fuzja jest obowiązkowa dla każdego konta. Po jej zakończeniu, universum exodus przejdzie w tryb offline i zostanie usunięte.

Jak mogę dokonać wyboru nowego universum docelowego?

Po pierwsze, zapoznaj się z listą universów exodus oraz listą możliwych universów docelowych(pierwszy post w ogłoszeniu: Fuzja serwerów - maj 2024). Potem sprawdź, na które universum ma trafić Twoje konto.

Jak przenieść swoje konto?

Niestety nie jest to możliwe dokonanie tego w aplikacji, dlatego masz 2 opcje:

1. Jeśli chcesz wybrać universum docelowe:
      • potrzebujesz do tego przeglądarki, musisz zalogować się na swoje konto za pomocą adresu e-mail i hasła. Aby powiązać swój adres e-mail z kontem: kliknij ikonę w prawym górnym rogu lobby i wybierz ustawienia konta, potem skorzystaj z opcji 'uzupełnij dane konta'. Wprowadź swój adres e-mail i wybrane hasło, dzięki temu dokonasz konwersji swojego konta z mobilnego na zwykłe.
    2. Jeśli nie wybierzesz universum w wybranym czasie, twoje konto automatycznie zostanie przeniesione na losowe universum docelowe.

Przeniosłem konto / moje konto zostało przeniesione, ale nigdzie go nie widzę.

Odczekaj trochę, aż pojawi się Twoje konto. Wszystkie aktywne konta są przenoszone z aktywowanym urlopem, który wygasa w momencie kliknięcia guzika "Zagraj". Uwaga: tryb urlopu automatycznie wyłącza się po zalogowaniu na konto lub kliknięciu Zagraj. Jeśli chcesz mieć nadal aktywny urlop, ustaw go w ustawieniach.
    Może zająć trochę czasu, zanim konto pojawi się w aplikacji, po przeprowadzeniu synchronizacji wszystkich systemów.

Nie widzę możliwości przeniesienia konta

Jeśli nie masz żadnej możliwości przeniesienia swojego konta, odczekaj kilka minut. System musi zweryfikować, jakie masz możliwości wyboru universum docelowego. Jeśli posiadasz konta na wszystkich universach docelowych, możesz nie otrzymać żadnego wyboru. Możesz poczekać na automatyczne przeniesienie konta lub skontaktować się z naszym Supportem (https://ogame.support.gameforge.com)

System przeniósł moje konta, ale mam teraz 2 konta na tym samym universum

Grając w OGame, możesz mieć tylko jedno aktywne konto na universum, dlatego zalecamy kontakt z naszym Supportem (https://ogame.support.gameforge.com) w celu wyjaśnienia swojej sytuacji. Zostaniesz poinformowany o możliwych rozwiązaniach i jeśli zajdzie taka potrzeba, o ręcznym przeniesieniu Twojego konta.