Błędny opis statusu bandyty

• Po kilku akcjach i paru analizach stwierdziłem, że trzeba to zgłosić, wszak wprowadza to w duży błąd.

Gdy najeżdżamy kurosrem na ikonę bandyty w lewym górnym rogu ekranu pojawia się informacja:

Screenshot-20240131-130246-Chrome.jpg

Opis ten zawiera pewne istotne zakłamanie, które mnie zmyliło wielokrotnie przy planowaniu ataku.

Po pierwsze: walka z bandytą nie zawsze jest honorowa:!:

Kiedyś zwracałem uwagę na ten problem TUTAJ. Walka z bandytą okazała się nie honorowa.

Po drugie: bandyci się też wycofują.

Wygląda na to, że system rang bandyta/cesarz itd. nie jest w ogóle powiązany z systemem noobprotection. Bandyta poniżej 500k punktów może uciec, jeśli będą spełnione zasady taktycznego odwrotu. To czy walka z takim będzie honorowa lub nie też nie zależy od rangi bandyty, a podlega to pod zwykłe zasady walk honorowych.

Nawet w FAQ w schemacie dotyczącym taktycznego odwrotu nie ma nigdzie powiązania z ranga bandyty.

Konkluzja jest następująca. Należy:

1. Albo zmienić opis rangi bandyty i skasować informację o walce honorowej i odwrocie floty

2. Albo poprawić system noobprotection i dodać dodatkowy warunek powiązany z ranga bandyty.

• Wiesz nie grasz tu chyba za długo. Zgłaszanie nic nie da - honor / punkty honoru są spaprane już chyba - zaryzykuje - od kilku lat i dalej w morzu bugów, błedów i syfu - nie jest i pewnie długo nie będzie to dla nikogo priorytetem. Wolą pozwalać śmieciom na rozwalanie serwerów i łatać błędy aktualizacjami które tworzą kolejne błędy. Więc średnio - o ile wcale nie ma powodu zwracać uwagi na rangi / pkt honoru etc bo one potrafią się same od siebie po kilka razy dziennie zmieniać z jednej na drugą, z wyższej na niższa i na odwrót. Nawet piraci na expie potrafią tą rangę zmienić :D Tak gwoli ścisłości. I dla info.

• Z każdą kolejną aktualizacją dochodzą nowe błędy, jak z hydrą ucinasz łeb odrastają dwie nowe. Kliknij sobie statystyki sojuszy, pokazuje dzień w dzień, że sojusz na pozycji pierwszej spadł o jedną pozycję... Jedyne co może naprawią to jak ci się surowce będą w nieskończoność tworzyć a na takie głupoty jak ph to szkoda czasu i cholera wie co jeszcze przy tym zepsują.