Balboa[VIP] & kohan[VIP] & Miech Blumkulow[VIP] & LamEr[VIP] vs. TomasCOMPANY[Dominion] ~ 321.346%

• Czołem uni Thuban!

Jakiś czas temu jeszcze w 2023 roku doszło do małej sprzeczki na disc ogólnym z sojuszem CLE, gdzie to licytowali się czego to ze mną nie zrobią, gdzie mnie nie docisną i od której strony. Z racji, że gra sprawia mi ogromną przyjemność bardzo intensywnie zacząłem myśleć o skorzystaniu z zaproszenia. Tak też się stało, dostałem konto i zacząłem sobie bardzo spokojnie grać czekając na jakikolwiek ruch. Mijały dni, lotów trochę zrobione, dexu przepalone, ale no cóż.. Zupełnie inaczej sobie to wyobrażałem. W kuluarach zaczęto mówić o wojnie CLE vs VIP, więc szybkim krokiem wszedłem do VIP, ale i to nie skłoniło oponentów w sumie do niczego... W międzyczasie zacząłem myśleć o tym, że ciężko mi się gra nie złomując, więc przeszedłem do ofensywy. Uni x1 było dla mnie dość dużym wyzwaniem, bo jestem przyzwyczajony do gry na szybszych uniach. Ale prędkość to tylko cyfra...Ostatnie dni były dość aktywne, ale na ten temat nie ma co się rozpisywać, kto widzi, ten wie.

Pamiętajcie, że to tylko gra.

Niestety podczas tego starcia doświadczyliśmy błędu gry, który został zgłoszony, a wszystkie recki, które wysłaliśmy wróciły puste, nawet te na 01 po ataku. 2 godziny wcześniej robiliśmy identyczny atak i tam recki na 00 idealnie zebrały. Tutaj niestety błąd wziął górę.

Dnia 03-01-2024 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce:

Agresor Balboa [VIP]

Duży transporter 1

Lekki myśliwiec 6.631.230

Ciężki myśliwiec 45.585

Krążownik 1.253.909

Okręt wojenny 148.148

Pancernik 1.042.467

Reaper 120.873

Agresor kohan [VIP]

Mały transporter 275.446

Lekki myśliwiec 9.678.113

Ciężki myśliwiec 176.215

Krążownik 1.080.513

Okręt wojenny 123.883

Bombowiec 26.612

Niszczyciel 118.607

Pancernik 1.010.268

Reaper 65.904

Pathfinder 81.995

Agresor Miech Blumkulow [VIP]

Lekki myśliwiec 1.599.678

Ciężki myśliwiec 89.657

Krążownik 415.022

Okręt wojenny 100.350

Pancernik 230.538

Reaper 22.317

Pathfinder 51.712

Agresor LamEr [VIP]

Sonda szpiegowska 1

Obrońca TomasCOMPANY [Dominion]

Mały transporter 353.231

Duży transporter 77.769

Lekki myśliwiec 150.279

Ciężki myśliwiec 24.784

Krążownik 195.573

Okręt wojenny 51.218

Statek kolonizacyjny 2

Recykler 316.810

Sonda szpiegowska 515.754

Bombowiec 4.642

Satelita słoneczny 617

Niszczyciel 3.861

Gwiazda Śmierci 38

Pancernik 257.060

Crawler 50

Reaper 4.512

Pathfinder 18.743

Wyrzutnia rakiet 12

Lekkie działo laserowe 10

Ciężkie działo laserowe 43

Po bitwie...

Agresor Balboa [VIP]

Duży transporter 1 ( -0 )

Lekki myśliwiec 6.366.033 ( -265.197 )

Ciężki myśliwiec 44.674 ( -911 )

Krążownik 1.251.481 ( -2.428 )

Okręt wojenny 148.093 ( -55 )

Pancernik 1.042.015 ( -452 )

Reaper 120.835 ( -38 )

Agresor kohan [VIP]

Mały transporter 263.958 ( -11.488 )

Lekki myśliwiec 9.278.379 ( -399.734 )

Ciężki myśliwiec 172.270 ( -3.945 )

Krążownik 1.078.469 ( -2.044 )

Okręt wojenny 123.838 ( -45 )

Bombowiec 26.607 ( -5 )

Niszczyciel 118.577 ( -30 )

Pancernik 1.009.852 ( -416 )

Reaper 65.893 ( -11 )

Pathfinder 81.811 ( -184 )

Agresor Miech Blumkulow [VIP]

Lekki myśliwiec 1.532.915 ( -66.763 )

Ciężki myśliwiec 87.517 ( -2.140 )

Krążownik 414.081 ( -941 )

Okręt wojenny 100.285 ( -65 )

Pancernik 230.451 ( -87 )

Reaper 22.310 ( -7 )

Pathfinder 51.597 ( -115 )

Agresor LamEr [VIP]

Sonda szpiegowska 1 ( -0 )

Obrońca TomasCOMPANY [Dominion]

Zniszczony!

agresor wygrał bitwę!

Agresor przejął:

6.431.386 Metalu, 873.280 Kryształu i 105.642.094 Deuteru

Agresor stracił łącznie 3.313.169.000 jednostek.

Obrońca stracił łącznie 42.593.857.500 jednostek.

At these space coordinates now float 13.801.170.740 metal, 11.130.120.013 crystal and 3.265.125.602 deuterium.

Agresor przejął łącznie 112.946.760 jednostek.

Szansa na powstanie księżyca 20%.

combatreport.harvest.attacker.captured

612.794.551 metal, 494.195.531 crystal and 144.976.916 deuterium

1.123.746.523 metal, 906.258.889 crystal and 265.859.586 deuterium

191.099.536 metal, 154.114.517 crystal and 45.210.946 deuterium

532.825.436 metal, 532.825.436 crystal and 532.825.437 deuterium

8.839.852.142 metal, 8.839.852.143 crystal and 1.685.545.605 deuterium

combatreport.harvest.attacker.total

11.300.318.188 metal, 10.927.246.516 crystal and 2.674.418.490 deuterium

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: 8.893.178.574

Kryształ: 10.057.709.796

Deuter: 2.750.872.584

agresor zyskał łącznie 21.701.760.954 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: -20.062.859.386

Kryształ: -17.251.529.280

Deuter: -5.392.415.594

obrońca stracił łącznie 42.706.804.260 jednostek.

Powered by Konwerter RW OGotcha 5.0.0-beta

W każdym z nas walczą dwa wilki. Jeden jest zły, to gniew, zazdrość, chciwość, pazerność, kłamstwo, pogarda i ego. Drugi jest dobry, to radość, pokój, miłość, nadzieja, pokora, uprzejmość, empatia i prawda. Który wilk wygra? Ten, którego karmisz.

• Po prawie 3h klikania fali ręka mi odpada. Zwariowana i pełna niespodzianek noc. Tle floty chyba dawno na serwerze nie padło. Szkoda, że na koniec dnia lag serwera popsuł zabawę. Dzięki za lot w tak zacnym składzie paczkomatów i puszerów.

Obrońcy :szo:!

• Musiało to nadejsc. Zostala juz garstka flociarzy i musza wyzłomować sie nawzajem. Otwieram popcorn i grzecznie popatrze z boku na rozwój wydarzen. VIPy mocno wzmocnione, przyda sie bo CLE to mocni gracze. A co do starcie to gratuluje a obroncy żorskie tablice rejestracyne. (SZO)

• Gratulacje.

Cieszę się bardzo że nareszcie nie będę robił za sekretarkę i dodawał za każdego st:).

Co do Cl to osobiście się spodziewałam czegoś wielkiego .

Mieli niby dać wojnę ale nie dali więc Miech ich zaprosił w naszym imieniu do zabawny no ale czy podejmą rękawicę??? Czas pokaże i pamiętajcie wszyscy że to tylko gra i zabawa :).

Obrońcy życzę cudownej atmosfery w sojuszu i może wyregulujcie tą klimatyzacje bo kilka osób się w sojuszu dusi i traci kontakt z rzeczywistością :)

• Witam

aż się zalogowałem nie było mnie tu od lat. O akcji wiedziałem od rana, ale uważałem to za nie możliwe, żeby złapać kogoś na powrocie.

Panowie RESPEKT Szacun za akcję mogą pisać mówić gadać źle, ale taką akcję mogli wykonać tylko naprawdę czołowi gracze.

Jeszcze respekt !!! Bo parę lat gram parę uni zwiedziłem teraz gram bo gram, myślałem, że wiedzę mam. Jednak pokazaliście klasę.

• Gratulowałem już na disco napiszę jeszcze zbiorczo do starć pod tym postem.

Wieżę, że to nie tylko zwycięstwo dla was, ale także dla całego sojuszu.

Jesteście przykładem dla wszystkich, pokazując, że poświęcenie dla wspólnego celu przynosi zasłużone procenty bez kombinowania.

Wasza wytrwałość inspiruje nas wszystkich do osiągania jeszcze większych celów.

:brawo:

Sennik:

Czarny szczur – zdrada lub podstęp, którego można uniknąć, oznacza również osobę o złych intencjach.

Biały szczur - jest dobrą przepowiednią i może wróżyć otrzymanie pomocy od osoby od której byśmy w ogóle się tego nie spodziewali, może też oznaczać zawarcie przyjaźni z kimś nowym lub zawieszenie konfliktu z wrogiem.

Brązowy szczur jest symbolem trefnych i niepewnych interesów, więc jeśli masz w planach podobne przedsięwzięcia, nie działaj pochopnie.

FOX%2BRAT%2B01.gif

• No to i ja cos od siebie napisze.

Widzę ze wszyscy jak nigdy bez zbędnej szydery coś od siebie napisali poza oczywiście wodzem, no ale jak się mówi "człowiek ze wsi wyjdzie ale wieś z człowieka nigdy" wiec życzę ci większego dystansu i wykaż się w grze filozofie, zabierzcie go chłopaki na akcje.

Agresorom gratuluje ataku ale też wytrwałości i mam nadzieje ze cała akcja zajęła wam sporo czasu.:trollface:bo chociaż trochę chciałem was zmęczyć.

W noc poprzedzającą spałem jak nigdy do 7 bez przerwy :lool:, żadnego siku i ogame :) no i takie sa efekty ( 3 moony zdjęte o 5 rano)

W trakcie w głowie miałem różne scenariusze, nawet takie pozytywne :D ale wylądowanie w układzie kohana wyjaśniło sytuację:foch:

Moje 35k recków kręciło jak wściekłe i nie tylko wasze nie wpadły o czasie.

Chwilka urlopu i zobaczymy co dalej.

Pozdrawiam dzielnych sojuszników bo co nieco pomogli zamieszać żeby sprawa nie była taka oczywista :brawo:

• Co do szydery wsi itp....

To nie jest Szydera wydaje mi się że nie ograniasz wszystkiego.

Poskładaj sobie to jak klocki i może ci się to złoży w całość dlaczego teraz jesteś gdzie jesteś i twój Sojusz.

Może ogarnij swoich graczy którzy ubliżają innym i wypisują jakieś bzdury a potem wyskakuj mi z szyderą.

Tu nie chodzi tylko o mnie ale ogólnie ich zachowanie doprowadziło że Vipy się wami zainteresowały ( Są ciekawsze cele na uni)

A co do zabrania mnie na akcję....

Ja jestem a ciebie na chwilę obecną nie ma.

I Zycze ci SzO bez szydery...

• Cieszy mnie miejsce w którym jestem dzięki tobie :thumbup:

Miało być miło i przyjemnie ale będzie trochę mniej A to tylko dlatego że kantujecie wyliczacie każdy FS na pz nie ważne w którym zakątku gali jest. Robicie atak a w międzyczasie klikacie kogoś innego.
    to nie jest normalne to jest chore. Człowiek musi odpocząć a VIP nie bo oprogramowanie działa non stop.

• Fakt to nie jest normalne, to jest chore...ale my chyba lubimy tą chorobę :S

Mam wrażenie, że nadal nie do końca masz pojęcie co się dzisiaj stało i jak do tego doszło. A napewno nie masz pojęcia ile pracy i czasu kosztuje taka akcja..

Na tym UNI nazywali mnie juz paczkomatem, pusherem, ale kanciarzem korzystającym z oprogramowania, jeszcze nie..
    Dopisze sobie do listy skarg i zażaleń ludzi których woziłem w reckach, a nie sorki Ciebie nie woziłem...bo się gra popsuła <X

• Cieszy mnie miejsce w którym jestem dzięki tobie :thumbup:

Miało być miło i przyjemnie ale będzie trochę mniej A to tylko dlatego że kantujecie wyliczacie każdy FS na pz nie ważne w którym zakątku gali jest. Robicie atak a w międzyczasie klikacie kogoś innego.
    to nie jest normalne to jest chore. Człowiek musi odpocząć a VIP nie bo oprogramowanie działa non stop.

Cieszę się że mogłem pomóc.

Nie wiem czy kantujemy i jak to jest być wyliczonym na pz bo nigdy mnie tak nie zrobił .

Widzisz u was ta cudowna atmosfera o której twoi sojuszniczy pisali na zmianę po 50 razy dziennie .

A u nas ....Maszyny kalkulatory boty itp i siedzimy . Zarywamy noce i knujemy co zniszczyć kogo wkur...

.

• Kohan mam nadzieję że dużo czasu to was kosztowało bo tylko tak chciałem być spakowany w recki ale wiem też ile mnie to czasu kosztowało a brałem udział tylko w połowie bo resztę spalem.

więc napewno takie akcje nie dla mnie już.

Za dnia muszę funkcjonować w rodzinie a w nocy spać. Tak czy inaczej prędzej czy później to musiało się stać.

Takie odklejone od rzeczywistości komentarze filozofa ciągle o tym samym jaki mają cel? Człowieku odejdź czasem od komputera.

Co mnie obchodzi o czym i z kim piszesz czy ja żale się o czym pisałem z Asterixem czy miechem?

• Panowie bez sensu te przepychanki słowne,to tylko zabawa(nie licząc VIPÓW bo dla nich to całe życie 8o)

tomas ty się wydajesz jako jedyny wmiarę normalny ze swojego sojuszu pod względem zachowania,bo to jest racja że wypowiedziana wojna była sprowokowana głupimi wiadomościami do nas od waszego sojuszu.(jak chcesz to odezwij się do mnie an grze,to ci pokażę parę rozmów) :D

co do starcia to wiadomo że 80% roboty zrobiła moja pancer sonda,chłopaki te swoje śmieszne floty dali tylko po to aby to fajnie wyglądało :trollface:

no ale za organizacje i wykonanie akcji wielkie gratulacje :piwko:

tomas tobie Szo :beaten: i mam nadzieję że bedzie,bo już mało flot na uni zostało :(

• Ludzie. Jaka aktywność. A więc tutaj Balbo też się rozpycha.

Daj mu spokój:trollface:On innego życia już nie widzi, za pare chwil bedzie pakował sojuszników w recki;-)A później bedzie lamet, że on musiał, że został sprowokowany , że on stoi za prawem:trollface:normalnie ludzki dramat wymieszany z komedia i tragedią:DCo by nie było super akcja "koledzy":szo:obrońcy, widać że normalny gość, powodzenia życzę

• Miałem nie pisać ale nie mogę pozostać bierny wobec tego co się dzieje . Mam nadzieje ,że Panom już zdążyły emocje opaść i skończyliście sobie polerować po jakże cudownej akcji zdjęcia mojego kolegi z sojuszu . Oczywiście wszystkie przepychanki słowne od czegoś musiały się zaczaić i i tak to trwa do tej pory niestety a , nie powinno mieć miejsca ale jak są ludzie odklejenia od życia normalnego tak jak kolega wyżej wspomniał to już nie ma na to rady i tak już pozostanie . Możecie się szczycić i gratulować sobie jacy to Wy wielcy ale to My wygraliśmy pokazaliśmy mimo olbrzymiej przewagi jakim jesteśmy sojuszem i z każdemu z naszych dziękuje za to osobno , mimo ,że Tomas spadł to jesteśmy my wygranymi . Ale jak wy w wieku młodocianym zamiast zaglądać dziewczynkom pod sukienki woleliście oglądać pały to widać ,że wam już to tak zostało i cóż na to poradzić i możecie liczyć z PZ , moonów i używać botów i Bóg wie czego ale i tak niczego nie osiągnęliście . Miłego dnia wszystkim życzę i pozdrawiam operatorów gry , widać ,że się nic nie zmienia :)

I tak mamy super atmosferę .nawet w obliczu tego co się stało niestety. Jeden za wszystkich wszyscy za jednego jak to się mówi a na koniec przytoczę jedną Polska pieść

Tomas jesteś Wielki :)

"Nie rzucim ziemi skąd nasz ród Nie damy pogrześć mowy! Polski my naród,polski ród, Królewski szczep piastowy! Nie damy by nas gnębił wróg Tak nam dopomóż Bóg"

• Pragnę tylko poinformować na sam koniec mych odpowiedzi w tym temacie, że ja nikogo z Was słownie nie zaczepiałem, nie prowokowałem, nie ubliżałem.

Możesz nawet napisać, że jestem niemowlakiem, próbować wizualizować sobie moje życie prywatne, nawet to jak wyglądam i jak masz taką potrzebę to nawet możesz śnić o tej pale-droga wolna, ale faktów nie zmienisz. Wpisujesz się idealnie w schemat ludzi, którzy po prostu nie umieją pogodzić się z porażką i chwytają się rękoma i nogami wszystkiego, byle nie uznać wyższości. Mogę być pusherem, oszustem, bociarzem, multikonciarzem, jestem przekonany, że niczym mnie nie zaskoczysz. Fakt jest taki, że cały plan jest rozpisany tam gdzie powinien, realizacja wypełniona prawidłowo, a Wasz płacz niczego nie zmieni. Także dziękuję za gro komplementów.

A na marginesie-ACS w obronie-OK, BRONIMY, ale ACS w ataku? WZIĄŁ KOHANA BO SIĘ PRZESTRASZYŁ. Tok rozumowania pozwala mi wysunąć pewne wnioski, zapewne jak i Wam.

P.S. Nie opadły emocje, bo byliście jednymi z xxx takich ofiar i poza satysfakcją, że kolejny raz plan został zrealizowany to nie wywołaliście we mnie żadnych większych emocji.

W każdym z nas walczą dwa wilki. Jeden jest zły, to gniew, zazdrość, chciwość, pazerność, kłamstwo, pogarda i ego. Drugi jest dobry, to radość, pokój, miłość, nadzieja, pokora, uprzejmość, empatia i prawda. Który wilk wygra? Ten, którego karmisz.

• Ludzie. Jaka aktywność. A więc tutaj Balbo też się rozpycha.

Daj mu spokój:trollface:On innego życia już nie widzi, za pare chwil bedzie pakował sojuszników w recki;-)A później bedzie lamet, że on musiał, że został sprowokowany , że on stoi za prawem:trollface:normalnie ludzki dramat wymieszany z komedia i tragedią:DCo by nie było super akcja "koledzy":szo:obrońcy, widać że normalny gość, powodzenia życzę

I po tym komentarzu WODZU z ekipa robia spotkanie "rodzinne" co za typa wzięli do sojuszu :trollface: