VIP TEAM [VIP] 483 372% vs Dominion [Dominion] 0% ZAKOŃCZONA, WYGRANA VIP

• 1. Tag i pełna nazwa sojuszu wypowiadającego wojnę i sojuszu, któremu wojna jest wypowiadana:

VIP TEAM [VIP] vs Dominion [Dominion]

2. Tagi i pełna nazwa wszystkich sojuszy dołączających się w trakcie trwania wojny wraz z datą i stroną, po której się opowiadają:

3. Preferowany system liczenia:

b) system procentowy bez niszczenia księżycow

4. Warunki zakończenia wojny:

1 miesiąc od daty wypowiedzenia wojny (data wypowiedzenia: 30.12.2023, data planowanego zakończenia: 30.01.2024)

5. Minimalny próg raportów liczących się do wojny:

Minimalne RW = 1000%

6. Stosunek do RW z ACS:

Liczą się wszystkie walki, gdzie 50% + 1k wartości floty lub obrony (zarówno u agresorów jak i obrońców) należy do sojuszy biorących udział w wojnie.

7. Powody (nie są wymagane)

Nie możemy pozostać bierni w sytuacji kiedy NACZELNY WÓDZ jest obrażany. Jako sojusz jesteśmy bezwzględnie mu poddani, a on jest naszym PANEM.

Kradzież wszystkich klimatyzatorów przez co w VIP nie ma tak dobrej atmosfery i klimau jak w Dominion!

Oczywiście Wódz pozwolił nam się bawić pod warunkiem, że 50% zysków trafi do niego.

Zapraszam na rzeź. Niech stocznie zasypie złom niewiernych!

Powodzenia!

• A jak przegramy to oddamy wam Miecha bo to pijak:)

Spoko, dawaj go jak przeszkadza. U nas akurat bedzie sie dobrze bawil ;)

Za darmo to nic w życiu nie ma .

A najlepiej się że.wszystkich podlizuje więc dam mu ostatnią szanse .

Daj go , zabiorę go na balet do Krakowa , to będzie wiedział co dobry balet ;d albo delegacja ;d

• A jak przegramy to oddamy wam Miecha bo to pijak:)

Spoko, dawaj go jak przeszkadza. U nas akurat bedzie sie dobrze bawil ;)

Za darmo to nic w życiu nie ma .

A najlepiej się że.wszystkich podlizuje więc dam mu ostatnią szanse .

Daj go , zabiorę go na balet do Krakowa , to będzie wiedział co dobry balet ;d albo delegacja ;d

Na balet to my cię zabierzemy ale w OGame :)

• Jak dobry to zawszę chętny Wodzu najwyższy z najwyższych :)

• Luźna refleksja

Próba ataku Sojuszu VIP na znacznie słabszy Sojusz Dominion wywołała szerokie uśmiechy na twarzach obserwatorów. To było jakby ogromny słonik próbujący zmiażdżyć mrówkę, oczekując potem owacji na stojąco.

Sojusz VIP, wydawałoby się, postanowił udowodnić swoją siłę, atakując przeciwnika, który był znacznie słabszy. Kosmos jest świadkiem tego dziwnego widowiska, gdzie mocarstwo próbowało zatriumfować nad skromnym sojuszem, jakby to miało sprawić, że staną się legendą.

Ale cóż, atak na znacznie słabszego przeciwnika nie jest bohaterski ani godny uwagi. To jak próba podniesienia własnego ego poprzez pokonanie małego dziecka w wyścigu. Sojusz VIP mógł się cieszyć z triumfu jedynie na papierze, ale w rzeczywistości stanie się obiektem pośmiewiska.

Chwała i szacunek nie przychodzą z pokonania słabszych, ale z odwagi i godności pokonywania godnych przeciwników. Sojusz VIP może się cieszyć , ale prawdziwa siła i szacunek rodzą się z konfrontacji z równorzędnymi rywalami, a nie z tłamszenia tych znacznie słabszych.

to tyle :trollface: poszczególne starcia postaram się komentować na bieżąco. Jak to mówią niech wygra lepszy ;);):DxD

• A Ty farmo dalej się nie pozbierałeś psychicznie po złomku?

• Dobra napiszę wam coś ...

Polityka Sojuszu VIP jest dość prosta....

Sami lotnicy każdy kto jest po za sojuszem jest na czerwono i jest celem do zezłomowania .

Wypowiedzenie wojny sojuszowi Dominion nic tak naprawdę nie zmienia....

Byli skanowani/ zlomowani i będą tak samo jak przed wojną.

Jakiś jest procent ustawiony 1% czy 1000%?

Spodziewaliśmy się takiej reakcji z waszej strony.

Zerknicjie sobie na st bo są nowe raporty i lądują kolejni w reckach ( sojusz brak sojuszu) .. to nie ważne.

A co do wypowiedzenia wojny równym sobie... Podajcie mi sojusz na Thuban który jest równy z nami...( To nie arogancja)

Glory?- gracze eko

Precious?-eko

Cl?-Mieli nam dać wojnę ale coś chyba zapomnieli ...

Każdemu życzę miłej zabawy bo to tylko gra nie realne życie.

A i przypominam Jesteście wszyscy na liście...:)

• :goodposting:

A odezwę się, ponieważ pomimo różnic widzę, że nadal tutaj pełna kultura

Wodzu, Miechu, nie znamy się, zacząłem grę na u28, potem troszkę przerwy i znowu jakieś epizody. Swoje zęby na tym zjadłem, swoje ugrałem na kilku uni, pod różnymi kontami na forum i w grze. Szanuje was i moich ziomków z sojuszu, znając tą debilną grę od lat i specyfikę forum wiem, że niezależnie od cyferek jakie będą po obu stronach, już w wielu oczach przegraliście tą wojnę 😀. I pewnie tak, spakujecie nas po kolei w recki, ale co z tego ? 🤣 uni się skończy, wypalicie się, pójdziecie na kolejne i nikt tej wojny wspominać nie będzie, a my w Dominion dalej będziemy na discordzie, w dobrej atmosferze jak to napisaliście, wirtualnie sączyć whiskey z lodem 😂

Ps. Większość naszych na urlopie na Sylwestra więc pewnie będę pierwszy 😃

MaximusDecMeridius

• [...]

już w wielu oczach przegraliście tą wojnę 😀. I pewnie tak, spakujecie nas po kolei w recki, ale co z tego ? 🤣 uni się skończy, wypalicie się, pójdziecie na kolejne i nikt tej wojny wspominać nie będzie, a my w Dominion dalej będziemy na discordzie, w dobrej atmosferze jak to napisaliście, wirtualnie sączyć whiskey z lodem 😂

Pozwolisz drogi kolego, że nie będę pisać gdzie to mamy, właśnie z uwagi na wysoki poziom kultury, który sobą reprezentuję. :beaten:

• nie wiem co tutaj ma do powiedzenia siła sojuszu w ilości pkt.
    sojusz dominin ma się za lotników,więc mają świetną okazję aby to udowodnić,sam jakoś nie mam niewiadomo ile floty,a skanuję wszystko,czy to silniejszy/czy słabszy.
    spokojnie mogli by mnie zapakować w recki bo bez problemu mają na tyle floty.
    można jeszcze dodać że uni nam powoli umiera i to chyba najbardziej aktywny sojusz z jakim można by prowadzić wojnę

I na koniec chciał bym dodać to tylko zabawa(zwykła gra) kto wygra,kto przegra mało znaczące,po to tu jesteśmy aby zabić wolny czas i sie dobrze pobawić

• a o tej waszej atmosferze to już słuchać nie mogę,płyta wam się zacięła z tym tekstem? xDxD

• Dokładnie Lamerku, Wodzu wojna nic nie zmienia eliminuje tylko ewentualny efekt zaskoczenia, a tak wszyscy przynajmniej nie maja wątpliwości ze jesteśmy celem :)

No bo co za różnica czy mam codziennie 1 czy 5 stron skanów :D ( hmm.. chociaż 5 stron to mam od samego Asterixa codziennie :P ) jeśli do tej pory latałem na tym uni z takimi tuzami Ogame bez złoma to nie ma źle :P. ( a przerwę od gry miałem naprawdę długą )

Uni się wyludnia i chyba każdy to doświadcza a tak mamy świeży dreszczyk emocji :) czujemy się docenieni :piwko:

Nie doceni tego tylko moja druga połówka :lool:

Mam nadzieje że te negatywne emocje się rozejdą i zostanie sama przyjemność z gry.

Pozdrawiam I życzę wszystkim Wszystkiego dobrego w Nowym Roku.

ps. Asterix nie rób mi tyle pz ba ja akurat na to nie latam :P

• aStErIxXx(VIP) vs. MaximusDecMeridius(Dominion) ~ 55.897%

nia 02-01-2024 22:39:24 następujące floty spotkały się w walce:

Agresor aStErIxXx [VIP]

Pancernik 350.000

Obrońca MaximusDecMeridius [Dominion]

Mały transporter 71.361

Duży transporter 18.097

Lekki myśliwiec 375.621

Ciężki myśliwiec 45.171

Krążownik 17.365

Okręt wojenny 14.870

Recykler 20.134

Sonda szpiegowska 378.189

Bombowiec 1.401

Niszczyciel 466

Gwiazda Śmierci 45

Pancernik 2.196

Reaper 6.608

Pathfinder 26.734

Po bitwie...

Agresor aStErIxXx [VIP]

Pancernik 341.939 ( -8.061 )

Obrońca MaximusDecMeridius [Dominion]

Zniszczony!

agresor wygrał bitwę!

Agresor przejął:

247.619.286 Metalu, 38.496.373 Kryształu i 130.125.320 Deuteru

Agresor stracił łącznie 685.185.000 jednostek.

Obrońca stracił łącznie
    7.300.222.000 jednostek.

At these space coordinates now float
    2.991.278.500 metal, 2.144.983.400 crystal and 453.523.000 deuterium.

Agresor przejął łącznie
    416.240.979 jednostek.

Szansa na powstanie księżyca 20%.

Złom zebrany przez atakującego/atakujących.

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal:
    2.997.067.786

Kryształ:
    1.861.039.773

Deuter:
    462.733.320

agresor zyskał łącznie
    5.320.840.879 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: