S&D - wątek dyskusyjny

• Dlatego Arts możemy zawsze sami się dogadać ze latamy na metal +1 z RW przynajmniej.

A tak serio staram się zawsze z zyskiem te 400% zrobić no chyba że człowiek ma zaległe rachunki i tu o zysk nie chodzi.

• wakat skoro jest tyle składowych, obarczonych tak dużą niepewnością, a nie jesteście w stanie tego rzetelnie zweryfikować to może po prostu takich rzeczy nie organizujcie. Ewentualnie, skoro już takie zabawy są potrzebne aby ożywić dane uniwersum (bo fakt jest taki, że w czasie S&D sporo więcej się dzieje niż normalnie) to może włączcie z powrotem Rynek?

Założę się, że wtedy żaden eko-gracz nie będzie miał większych obiekcji co tego projektu zwanego S&D, niż obecnie.

Ja przykładowo mam klasę Odkrywcy, na każdej z kolonii miałem pełzacze, jeszcze z czasów jak na uEuropa działał Rynek. Nie pamiętam już dokładnie kiedy został wyłączony, ale jest to kilka ładnych miesięcy. Pełzacze, a nawet satelity słoneczne były sobie tam do momentu, aż na uGalatea rozpoczęła się zabawa w S&D. No i co? A no to, że pełzaczy już na Odkrywcy nie odbuduję, bez zmiany klasy za antymaterię. Nie mam zamiaru płacić kasy na zmianę żeby je odbudować i potem znowu zapłacić za zmianę powrotną - bo klasa którą mam najbardziej mi odpowiada.

Proszę nie odbierać tego, jako użalanie się nad garstką pełzaczy, bo nie o to mi chodzi. Chodzi o mechanizm, jaki zmusza graczy do wydawania pieniędzy mimo iż tego nie chcą robić. Skoro ktoś pozyskał coś w sposób absolutnie legalny i darmowy wynikający z możliwości gry, a z powodu innej opcji w grze ten ktoś został tego pozbawiony i pozostawiony bez możliwości odrobienia tych strat, to raczej w moim odczuciu jest to słaba zachęta do dalszej gry.

Za dnia szeregowy pracownik supermarketu, a nocą trener Borussii Dortmund i galaktyczny kłusownik!

"Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na kije i kamienie." - Albert Einstein

• S&D jest od unii bodajże nr 1 cyferkowe myślę ze parę osób kojarzy taka historie. Wiec ma być dla tzn. tradycji i zabawy na uniach.

Ps. Każdy gracz rozumie pełzacze i stratę nad nimi na klasie innej niż zbieracz.

• Ps. Każdy gracz rozumie pełzacze i stratę nad nimi na klasie innej niż zbieracz

Trzeba zastosować coś, żeby na same satki i pełzacze nie opłacało się lecieć w celu nabijania %, może ilość straconych jednostek miała by tu zastosowanie, trzeba sprawdzić, bo zysku nie jest w stanie nikt policzyć.

• Trzeba mieć na uwadze, że prowadzenie rozgrywek S&D przez opiekunów jest mocno dla nich obciążające czasowo.

Tak jak pisałam wyżej, brak nam osób, które mogłyby się temu poświęcić. :fsmile:

Może to tak nie wygląda ze strony gracza, ale sama prowadząc S&D od 2015 roku zdaję sobie sprawę, że jest to mocny pochłaniacz czasu i dodatkowe zajęcie w ciągu dnia.

Zielony team jako obsługa forum nie ma projektu S&D w swoich obowiązkach, więc został on zepchnięty na dalszy plan przy obecnym stanie kadrowym i zadaniach poszczególnych teamowców.