Czy to jest błąd gry czy faktycznie trzeba odkryć badania?

• Do wczoraj działało odkrywanie form życia i zdobywanie artefaktów. Dzisiaj cały dzień pojawia się komunikat "Nie udało ci się jeszcze odblokować wymaganych badań, by odkryć nowe formy życia."

Czy są jakieś badania, które trzeba odkryć czy jest to błąd gry?

• Pewnie nie masz na żadnej planecie ludzi:

Funkcja:

Ludzie są formą życia o bardzo zróżnicowanych talentach. Jako jedyna forma życia potrafią wykrywać inne formy życia. Ich produkcja pożywienia i wzrost ludności są zrównoważone, a ponadto zwiększają produkcję surowców na wszystkich planetach. Nie wzmacniają żadnego bonusu klasy.

albo masz limit ekspedycji

• Do tego nie jest wymagana rasa ludzi a jedynie ich badanie "międzygalaktyczni posłańcy".

Ale pierwszą rasą są ludzie, i żeby mieć inne rasy trzeba je odkryć.Jak nie odkryjesz rasy ludzi, skoro tylko oni maja te badanie, to jak chcesz znaleźć inne rasy?

Międzygalaktyczni posłańcy zostają wysłani w kosmos w poszukiwaniu inteligentnego życia pozaziemskiego. Przechodzą długie szkolenie, by sprostać wielkim niebezpieczeństwom oraz stawić czoło wyzwaniom swojej misji. W ramach przygotowań do swoich długich podróży szkoleni są w dziedzinie technologii, religii, polityki oraz astrobiologii. Jednak do ich najważniejszych zadań należy komunikacja międzygatunkowa – ta dziedzina nauki jest niezbędna do podjęcia pierwszego kontaktu z inną formą życia.

Funkcja:

Ludzie są formą życia o bardzo zróżnicowanych talentach. Jako jedyna forma życia potrafią wykrywać inne formy życia. Ich produkcja pożywienia i wzrost ludności są zrównoważone, a ponadto zwiększają produkcję surowców na wszystkich planetach. Nie wzmacniają żadnego bonusu klasy.

• dzięki za odpowiedź. Ludzi mam wybranych na 9 planetach, więc może to jest jednak jakiś limit...

Masz na 100% wybranie badanie?
    Międzygalaktyczni posłańcy są w stanie wytropić pozaziemskie cywilizacje. Ponadto wraz z każdym poziomem skracają czas trwania lotów rozpoznawczych, by odkryć inne formy życia w galaktyce. Jednak od czasu do czasu statki giną, ponieważ takie loty rozpoznawcze są niebezpieczne.

• No ale kolega pisze, że wczoraj już wysyłał te expedycje więc założyłem, że ma już tę rasę i lata. Prawdopodobnie zmienił rasę z ludzi i nie odkrył badania. Taka jest moja teoria.
    Miłego ;)