MAGIA_i_MIECZ[MMM] vs. Amica & Kapitan Tsubasa[B-B] & WyluzowanY[B-B] & UliczniWojownicy1908[B-B] ~ 801.861% TOP 1 ACS

• Witamy ponownie po dość krótkiej przerwie.

Po ostatniej bardzo spektakularnej akcji, która w dziejach OGame zdarzała się naprawdę rzadko, nabraliśmy wiatru w żagle i postanowiliśmy wdrożyć w życie kolejny plan. W tym miejscu muszę wspomnieć, że bardzo się cieszę, że na mej drodze stanął wyluzzzowany , ponieważ nasz tok myślenia i rozumowania jest bardzo zbliżony, przez co poddajemy jeszcze większej analizie wiele czynników.

Plan został rozpisany chwilkę po ostatnim starciu, a przez kolejne godziny dogrywaliśmy wszystkie szczegóły. Wczorajszego wieczoru każdy już wiedział co ma robić i zaczęliśmy realizacje. Dzisiejszego ranka informacje, które zaczęły spływać w żadnym stopniu nikogo nie zaskoczyły, a upewniły nas jedynie w tym, że dziś możemy pójść za ciosem. Czas przedpołudniowy zmusił nas do wdrożenia planu B, ale role zostały odegrane znakomicie i pozostało nam się jedynie modlić, by agresor nie zawiódł.

Kiedy nasze floty sobie spokojnie leciały, naszym oczom ukazał się długo wyczekiwany czerwony trójkącik. Pozostało odliczanie do 0, a potem jeszcze chwilkę na wygenerowanie raportu. Po kilku chwilach wiedzieliśmy, że zabezpieczyliśmy cały złom, co jeszcze bardziej nas ucieszyło.

Ludzie, którzy mnie znają wiedzą, że gram w OGame właśnie dla takich akcji jak ta oraz poprzednia. To kwintesencja tej gry.

Pomimo dysproporcji sił na serwerze, bo sam Magia miał większą flotę niż nasza trójka razem wzięta, a do tego dochodzi jeszcze kilka kont, z którymi Magia współpracuje, nie poddaliśmy się, nie złożyliśmy broni, nie odpuściliśmy. Pokazaliśmy, że świetne zgranie oraz nietuzinkowe pomysły pozwalają walczyć.

Te starcie jest dla mnie dość wyjątkowe, bo konto agresora było tym, które przeklikało GSy kilka sek przed moim dolotem. Tak jak pisałem wyżej nasza trójka nie miała tyle pkt floty, co sam Magia, a jednak udało się zrewanżować i utrzeć nosa. Zrobić to w moim ulubionym stylu, czyli planowaniem, sprytem i finezją. Z tego miejsca poruszę jeszcze raz pewien temat. Oczywiście gra daje możliwość kupowania paczek, skracaczy, ulepszaczy. Oczywiście jest to legalne, więc i tak można złomować. Nigdy tego nie negowałem. Ale całą swoją historię rozgrywki inspirowałem się KFZ(Klub Finezyjnego Złomiarza) i moją ambicją było zrealizowanie jak największej ilości punktów, a także coś ponad to. Na tym polega ta gra dla mnie i żadne paczki i skracacze za nas tego nie zrobią. Żadna ilośc antymaterii nie doda finezyjności starciom.

Paczki można kupić, konto można kupić, ale skilla się nie kupi.

ADG , Pieniądze to nie wszystko, nie jesteś w niczym lepszy mając ich więcej od innych. Przestań patrzeć z góry na ludzi.

Obraz

Pozdrawiam wszystkich swoich znajomych, z którymi utrzymuję kontakt. Cieszę się, że Was mam!

Dnia 23-11-2023 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce:

Agresor MAGIA_i_MIECZ [MMM]

Reaper 516.824

Obrońca Amica

Mały transporter 40.891

Lekki myśliwiec 5.235

Ciężki myśliwiec 301

Krążownik 1.000

Okręt wojenny 62

Statek kolonizacyjny 1

Recykler 2.306

Sonda szpiegowska 495

Bombowiec 53

Satelita słoneczny 1.098

Niszczyciel 39

Pancernik 638

Reaper 34

Pathfinder 110

Wyrzutnia rakiet 69.240

Działo Gaussa 4

Wyrzutnia plazmy 343

Mała powłoka ochronna 1

Duża powłoka ochronna 1

Obrońca Kapitan Tsubasa [B-B]

Statek kolonizacyjny 1

Niszczyciel 500.000

Pancernik 517.899

Reaper 300.000

Obrońca WyluzowanY [B-B]

Lekki myśliwiec 48.179

Ciężki myśliwiec 19.928

Krążownik 171.766

Okręt wojenny 10.714

Pancernik 333.333

Reaper 111.111

Obrońca UliczniWojownicy1908 [B-B]

Pancernik 659.161

Reaper 74.861

Po bitwie...

Agresor MAGIA_i_MIECZ [MMM]

Zniszczony!

Obrońca Amica

Mały transporter 30.183 ( -10.708 )

Lekki myśliwiec 3.846 ( -1.389 )

Ciężki myśliwiec 210 ( -91 )

Krążownik 746 ( -254 )

Okręt wojenny 55 ( -7 )

Statek kolonizacyjny 0 ( -1 )

Recykler 1.670 ( -636 )

Sonda szpiegowska 373 ( -122 )

Bombowiec 46 ( -7 )

Satelita słoneczny 796 ( -302 )

Niszczyciel 39 ( -0 )

Pancernik 573 ( -65 )

Reaper 34 ( -0 )

Pathfinder 78 ( -32 )

Wyrzutnia rakiet 51.010 ( -18.230 )

Działo Gaussa 3 ( -1 )

Wyrzutnia plazmy 336 ( -7 )

Mała powłoka ochronna 0 ( -1 )

Duża powłoka ochronna 1 ( -0 )

Obrońca Kapitan Tsubasa [B-B]

Statek kolonizacyjny 1 ( -0 )

Niszczyciel 490.780 ( -9.220 )

Pancernik 461.679 ( -56.220 )

Reaper 297.129 ( -2.871 )

Obrońca WyluzowanY [B-B]

Lekki myśliwiec 35.485 ( -12.694 )

Ciężki myśliwiec 14.682 ( -5.246 )

Krążownik 127.189 ( -44.577 )

Okręt wojenny 9.395 ( -1.319 )

Pancernik 298.517 ( -34.816 )

Reaper 110.152 ( -959 )

Obrońca UliczniWojownicy1908 [B-B]

Pancernik 584.877 ( -74.284 )

Reaper 73.788 ( -1.073 )

obrońca wygrał bitwę!

Agresor stracił łącznie 82.691.840.000 jednostek.

Obrońca stracił łącznie 17.578.312.000 jednostek.

At these space coordinates now float 36.383.727.611 metal, 25.842.165.810 crystal and 9.392.419.587 deuterium.

Szansa na powstanie księżyca 22%.Olbrzymie ilości metalu i kryształu łączą się.

Księżyc o powierzchni 8.944 km został uformowany.

combatreport.harvest.defender.captured

6.113.064.939 metal, 6.113.064.939 crystal and 6.113.064.939 deuterium

11.780.479.197 metal, 11.780.479.198 crystal and 2.449.413.314 deuterium

979.295.007 metal, 695.561.054 crystal and 252.803.937 deuterium

656.004.611 metal, 465.938.513 crystal and 169.346.874 deuterium

2.717.068.898 metal, 1.929.844.729 crystal and 701.408.371 deuterium

17.660.242.142 metal, 7.118.703.339 crystal and 0 deuterium

combatreport.harvest.defender.total

39.906.154.794 metal, 28.103.591.772 crystal and 9.686.037.435 deuterium

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: -43.930.040.000

Kryształ: -28.425.320.000

Deuter: -10.336.480.000

agresor stracił łącznie 82.691.840.000 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: 32.878.856.794

Kryształ: 20.361.380.772

Deuter: 6.877.234.435

obrońca zyskał łącznie 60.117.472.001 jednostek.

Powered by Konwerter RW OGotcha 5.0.0-beta

W każdym z nas walczą dwa wilki. Jeden jest zły, to gniew, zazdrość, chciwość, pazerność, kłamstwo, pogarda i ego. Drugi jest dobry, to radość, pokój, miłość, nadzieja, pokora, uprzejmość, empatia i prawda. Który wilk wygra? Ten, którego karmisz.

• Po ST na Pablo myślałem że nie prędko uda się pobić % ale sytuacja nadążyła się dosyć szybko po krótkiej analizie przypadkowego strzały z falangi miałem już zalążki planu w glowie, szybka konsultacja z Balboa i stwierdziliśmy że warto spróbować. Pierwsza próba rano niestety nie wypaliła, druga przyniosła oczekiwany efekt, choć faktycznie nie spodziewałem się że aż tyle puści na to co zobaczył u Amica.

Specjalne podziękowania dla gracza który pragnie pozostać anonimowy za kilka cennych wskazówek jak jemu udało się sprowokować Magie.

Agresorowi odbudowy nie ma co życzyć bo ta część floty lo ledwo to kropla w morzu

ST z dedykacja dla mojego serdecznego przyjaciela DOMESTOS który po złomie od Lukosa zakomczyl tu przygodę, a bez niego nie był bym tu gdzie jestem teraz.

• Gratulacje serdeczne super % widać Balboa kosisz więcej niż jedno uni :) Najbardziej jednak cieszę się że wyluzowany znalazł motywacje do gry i fan na nowo !!!!!!!!!!!

Obrońcy kurtuazyjne SZO jak zawsze.

:saint::saint::saint::saint:Gdybym mówił językami ludzi i Aniołów a floty bym nie miał nic bym nie znaczył:evil::evil::evil:

• Panowie moje uznanie, akcja naprawdę pierwsza klasa. Wiedziałem, że to podpucha ale spodziewałem się zawróconej stacji lub przeklikania obrony stąd 500k rozpruwaczy a nie 50k. Amica chyba obaj od rana mieliśmy ubaw udając :beaten::beaten::beaten: i absolutnie nie mam urazy za te wszystkie wyzwiska :lool: wiedziałem ze mnie podpuszczasz.

Dałem się złapać jak mały leszczyk. :piwko:

• Łooo Pany... Już to uni zaczęło powoli cichnąć, a tu najpierw Pablo, teraz Magia :D
    Aż strach pytać, kto następny.
    Gratulacje procentu, liczby i floty robią wrażenie i sądząc po reakcjach na Pablu i teraz na Magii, nie wątpię, że liczy się skill :)
    Przetapiajcie, bo jak kiedyś dojdzie do unifusion, to trzeba mieć dobry start w nowym świecie ;)
    Obrońcy życzę SzO. Tyle rozpruwaczy to nie byle co.

TOPka zaktualizowana i chyba długo to starcie zostanie na szczycie :D

• Balboa , przypomina mi się pewna akcja po której stwierdziłem ze jesteś cham jakich mało !!

Akcja pt ,, rano widziałem flotę kapitan hak czy jak on tam miał ,,

wszystko zrobione abym poleciał na wracającą flotę w czasie gdzie twój dupo lizak leciał na obronę i spadaka chciał robić , a ty udawałeś jak to do lekarza jedziesz i wysyłałeś zdjęcia , a wszystko to było kiedy byłem ,, niby twoim sojusznikiem ,, jakże to było chamskie i niskie !!

gdyby nie prawdziwy sojusznik - Seba - pozdrawiam Cię serdecznie Seba to plan by się udał .

taki to spadak był tu zagrany ... atakujący nie sądził ze coś mu grozi tak jak ja nie sądziłem a tu proszę takie floty do obrony poszły . Udało ci się tu, tam nie . To nie skill twój tylko choroba , widać że masz coś z deklem na punkcie tej gry i dla jakiś cyferek gotów jesteś zrobić wszystko ( oszukiwać , wydawać kasę na paczki , mottać i kręcić , sprzedawać znajomych i wiele innych nie czystych zagrań ) nie wiem czemu zatem stosujesz nazwy takie jak honor , godnosc , itp skoro zachowujesz się i grasz jak największy oszust/

Mogę się założyć ze poza garstką dupo lizaków masz samych wrogów i znajdzie się ktoś taki co i ciebie dorwie i nauczy szacunku i pokory !!

SZO dla atakującego

Spokój do kłamstwo, jest tylko pasja.

Dzięki pasji, osiągam siłę.

Dzięki sile, osiągam potęgę.

Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo.

• Dziekuje za wspanialy wpis, na jak zwykle najwyzszym poziomie zazdrosci i zawisci. No nic Lord, mozesz pisac co chcesz, klawiatura i papier przyjmie wszystko, ale po prostu kazdy kto Cie poznal doskonale wie, ze jestes zwyklym prymitywnym egoistą, ktory na drugie imie powinien miec hipokryzja.

Ale w jednym masz racje, popelnilismy blad, agresor powinien wiedziec, ze leci na spadaka. Bede pamiętał następnym razem.

P. S. Znam kogos kto wzial rozwod z zona dla OGame, a co tam paczki przy tym.

Ze Tobie nie jest wstyd pisac takie herezje, ze Ty naprawde wierzysz w to, ze ktos lyknie ten stek bzdur

W każdym z nas walczą dwa wilki. Jeden jest zły, to gniew, zazdrość, chciwość, pazerność, kłamstwo, pogarda i ego. Drugi jest dobry, to radość, pokój, miłość, nadzieja, pokora, uprzejmość, empatia i prawda. Który wilk wygra? Ten, którego karmisz.

• Balboa , ty już nie wiesz chłopie jak łgać , również twoja klawiatura przyjmie wszystko, banów też nie dostajesz przecież !! , a na unde znowu ban , i ty nazywasz siebie uczciwym graczem ? wszędzie jesteś banowany , wszędzie oszukujesz , wszędzie kręcisz , i to ty właśnie pokazujesz jaki jesteś .. zatem myślisz ze ktoś uwierzy w twój stek bzdur ?

każdy kto cię poznał wie jaki jesteś oszust i matacz

czy mi ktoś musi wierzyć ? nie musi ale ty sam wiesz doskonale co robisz , jak oszukujesz , do czego się posuniesz . , widać trzeba mieć paskudny charakter aby z siebie robić krople łzy a innych oskarżać .

na rok gry 3 serwery nie dostałem nigdzie bana .. wiec o czym to świadczy !!

zazdrościć mam tobie czegoś ? niby czego ?? mylisz się jak zawsze , nie mam czego ci zazdrościć , raczej mogę współczuć jak ciężko żyć z taką osobowością jaka ty masz !!

Spokój do kłamstwo, jest tylko pasja.

Dzięki pasji, osiągam siłę.

Dzięki sile, osiągam potęgę.

Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo.

• Tyle miesięcy byłeś w sojuszu z nami byle tylko zloma nie dostać, wiec wierze ze masz sporo dowodów na pokrycie swych slow. Bo ja mam wciąż dostęp do discorda ba którym byłeś i Twoje wszystkie wiadomości na nim są. Nie wiem właśnie dlaczego próbujesz zmienić bieg historii, dlaczego teraz gadasz zupełnie co innego niż przez kilka miesięcy w sojuszu. Dlatego właśnie Ci napisałem, ze klawiatura przyjmie wszystko, możesz pisac co chcesz sobie tu na forum i mnie oczerniać, fakty są faktami. Jesteś zwykła chorągiewka, na szczescie każdy sojusznik widział co piszesz przez te kilka miesięcy i jakie bzdury wypisujesz teraz.

P.S. Na Saros nie miałem bana, na Quadrantis nie miałem bana, na czeskim nie miałem bana. Bardzo słabo Ci idzie analiza gracza, ale za to swietnie plucie jadem z zazdrości.

• Mimo, że skończyłem obecnie grę zaglądam tu systematycznie, żeby zobaczyć co u Was słychać:rebels:

Najlepsze w tej grze dla mnie są/były emocje i bicie serca przed odczytaniem raportu wojennego oraz planowanie, ale przede wszystkim to że spotkałem tu kilka nieziemskich osób z którymi można konie kraść:)

wyluzzzowany bardzo dziękuję za dedykację, niby drobna rzecz a wiele dla mnie znaczy:) Jesteś fantastyczną, szczerą i uczciwą osobą. Życzę wszystkim takich znajomych.

Dzisiaj rano przed pracą wlazłem na forum i wylałem sobie kawę na jajka jak zobaczyłem co tu się odwaliło:) i będę tak musiał chodzić do końca dnia także jak ktoś zobaczy posikanego gościa to będę ja:)

Gratuluję starcia, na pewno wymagało ono dużego zaangażowania bo @Magia jak napisał Balboa punktowo miał duuuużą przewagę i jest ogarniętym graczem..

Dla takich chwil się żyje w Ogame-owym wszechświecie.

Atakujący stracił potężną flotę, ale dalej dysponuje najmocniejszą obecnie punktowo flotą na serwerze także przyklepane SzO to raczej nie w tym wypadku.

Dalej masz mocne bicepsy i tricepsy także zapowiada się ciekawa rywalizacja tak to już jest, raz chłostasz raz jesteś chłostany :bicz::)

Na forum atakujący zachował się godnie także wszyscy powinni to docenić!

I ostatnia sprawa bo nie daje mi to spokoju:

Do wszystkich osób które, w niegrzeczny sposób zaczepiają innych i próbują umniejszyć ich Ogamowy sukces oraz robią sobie wycieczki personalne SKOŃCZCIE Z HEJTEM:closed2: to nie piaskownica.

Dajcie się cieszyć zasłużonej wygranej bo jest ona tego warta. Nie ważne czy kogoś lubisz cze nie. Jak nie lubisz nie musisz się kolegować. To takie proste8o

Przywróćmy trochę normalności:spam:

Jeszcze raz graty za TOP1 ACS brawo!

• Gratulacje kolejnego robiacego wrażenie raportu :)

Sadząc po ilości uczestników w RW, były emocje, było planowanie, było sporo zabawy i przede wszystkim było pewnie sporo satysfakcji :)

Wiekszość raportów, które tu widziałem przebiegały według schematu Duża flota dużego gracza vs mała zapomniana flotka małego gracza, a tu proszę. Raport naprawdę godny podziwu.

Fakt, że zorganizowaliście akcje na gracza od was wielokrotnie silniejszego wiele o was mówi i tym bardziej zasługujecie na sypiące się w tym wątku wyrazy szacunku i uznania.

Oby wiecej takich akcji i mam nadzieję, że powyższy raport przypomni mniejszym graczom na tym uni, że można a nawet trzeba zacząć się organizować by móc sobie z mocniejszymi graczami radzić !!

Obie strony pozdrawiam i lecę po popkorn w oczekiwaniu na odpowiedź poszkodowanego xD

• Co tak szybko pobiliście rekord, jeszcze się nie nacieszyłem Pablo 8o

:6stars::6stars::6stars:

Wielki szacun za akcję, pokazaliście klasę...bo naprawdę jest się czym pochwalić...:brawo::brawo::brawo:

Podwójne graty za utarcie nosa paczkomatom...:graty::graty:... oczywiście tym po ciemnej stronie mocy :evil:

Cholera wie komu teraz dał pograć Blues? Chociaż ostatniego zasiadacza lubiłem :thumbup:  [mniam] :bicz:

Ten to jest jakiś słabego sortu... należy złożyć zażalenie do wielkiego szefa xDxDxD

:closed1:

Moderator kasai:
    Upominam za slownictwo.