[ALE]JAJA vs. [PANDORA]Blues ~ 666.964% + 322.463% TOP 1 SOLO

• Blues (lub ktoś komu dał konto) buduje dzisiaj w nocy kilkaset kkk floty, przed chwilą Balboa rozwala mu 100kkk z tego swoimi dwoma kontami na których bez konsekwencji gra równocześnie :lool:

całej floty by nie dał rady więc trafił akurat tylko tyle ile mógł rozwalić :trollface:

za chwilę pewnie doda nowy temat i będzie się chwalił. Już mnie to śmieszy xD

Tak, specjalnie kazaliśmy mu doklikac tyle floty żebyśmy się przez nią nie przebili. I specjalnie mu zdjęliśmy moona żeby wracało szpieguj, i specjalnie go zrobiliśmy w wała żeby zdjąć mu tylko to co doklikal zamiast całość, której nie zdjęliśmy bo doklikal za dużo. To ma więcej sensu niż fakt że chłop jest po prostu debilem. Zdecydowanie. Myślisz Ty czasem coś? xD

no to podsumujmy fakty:

- blues 2 tyg jest na banie, schodzi z niego i parę godz później ląduje u ciebie reckach,

- parę dni później klepie statki całą noc, ma ich już więcej niż Babloa i JAJA razem wzięci po czym robi debilnego fs-a. Ale tylko z częsci floty. Ty wiesz doskonale gdzie go zrobił i rozwalasz mu to bez problemu, on nawet nie obronił tego, mimo że całościowo miał flotę większą od top2 i 3.

więc faktycznie są dwie możliwości

1) jest debilem, który wrzuca kasę tylko po to żeby potem robić banalnie proste fs-y i nie umieć ich obronić

2) to konto teraz jest pushówka. Ma kilka razy lepsze eko niż reszta Twoich kont więc tam paczkujesz. Te fs-y, budowanie większej floty (zapewne za chwilę ona też padnie) i ściąganie moona jest tylko po to żeby przed GO wyglądało sensowniej. Używasz innych IP na kontach, dlatego nie widać ze to jedna osoba. Mutlikonto nie jest to dla ciebie nowością bo wrzucasz st-ki dla konta Balboa i JAJA pisząc w 1 osobie więc masz co najmniej 2 konta.

Teraz napiszesz że nikt nie ma dowodów na to że 2 jest prawdziwe. W pełni się zgadzam, niby skąd?

Będziesz tego posta komentował z różnych kont na forum (boruwa, balboa i tak dalej) pisząc jak to 2 jest bezsensowne. Pytanie czy reszta, która to przeczyta też uznaje, że opcja 1 jest bardziej prawdopodobna niż 2. GO nic nie zrobią, nie mają podstaw - wszystko jest czysto zrobione. Reszta graczy oczywiście też nie może nic zrobić. Możemy tylko skomentować i wyciągnąć wnioski, tyle zostaje.

• Ojoj byl na urlopie a po nim w reckach no to dowod jak nic ;)

Chcesz poznac kulisy starcia zeby bajek nie wymyslac to podaj swoj nick z gry i disco. Jesli masz jakies wyniki a nie jesteś jakimś randomem z top500 dla którego każdy kto ma więcej punktów jest oszustem to się podzielimy faktami.

Albo idź się popłakać do supportu ;)

Sami amatorzy od ekspow tu kozaczą;)

no to podsumujmy fakty:

- blues 2 tyg jest na banie, schodzi z niego i parę godz później ląduje u ciebie reckach,

- parę dni później klepie statki całą noc, ma ich już więcej niż Babloa i JAJA razem wzięci po czym robi debilnego fs-a. Ale tylko z częsci floty. Ty wiesz doskonale gdzie go zrobił i rozwalasz mu to bez problemu, on nawet nie obronił tego, mimo że całościowo miał flotę większą od top2 i 3.

1. To się nazywa obserwacja. Naprawdę, Blues trafia w nasze recki na każdym uni regularnie od paru lat. Oczywiście za każdym razem akurat wtedy "akurat tuż przed złomem oddałem konto i to nie on". Znamy jego nawyki, zwyczaje, styl gry. Nawet lotki wstawia w identyczny sposób (nawet ostatnio o 15, dwie godziny przed złomem, a konto niby o 14 oddał)
    2. Jakiej części floty? xD Masz ty pojęcie co się dzieje w tej grze w ogóle? Chłop wysłał całość (na szpieguj jak zawsze, zawsze na początku uni klika i myśli że jest niezniszczalny), dostał moonkilla (głównie dlatego że po ostatnim gongu zbudował na nim stocznie 12 i wrzucił w opór gsów żeby je w razie czego przeklikać prosto na ryj (tak, tu też nie wiemy tego dzięki czarodziejskiej kuli, takie rzeczy naprawdę widzimy znając niebieskiego tyle lat). Zobaczył że jest na minus, zwłaszcza że złom byłby pod naszą kontrolą, to zesrany zaczął klikać (tak jak zawsze od lat). Wiesz chociaż, kiedy mu ta flota wracała a kiedy było starcie? I w jaki sposób padło tyle ile padło? xD

Czekamy tylko jak na Rasalasie urlop zdejmie i będzie spokój xD

Mutlikonto nie jest to dla ciebie nowością bo wrzucasz st-ki dla konta Balboa i JAJA pisząc w 1 osobie więc masz co najmniej 2 konta.

Wy tak bardzo nie wiecie co się wokół was dzieje że to aż śmieszne xD Większość uni x4-x6 od mniej więcej 5 lat jest dominowane przez przez jedną ekipę. Wy nawet nie wiecie kto tu gra, za tydzień znowu zmienimy nicki (bo możemy) i będziemy się śmiać jak wam się mózgi gotują próbując rozkminić kto jest kim xD

reszta, która to przeczyta też uznaje

Zdanie reszty mało nas obchodzi, bo koniec końców i tak wszyscy traficie w nasze recki :)

• bardzo merytoryczna odpowiedz: zaatakować kogoś bo "może jest randomem i wysyła expy", akurat gram od 4 uni i sporo już widziałem, więc nie trafiłeś. Jeśli naprawdę uważasz że opcja pushu nie wygląda na b. prawdopodobną to chyba jesteś nastolatkiem zapatrzonym w Balbusia.

nawet nie zrozumiałeś fragmentu gdzie napisałem że "GO nic nie zrobią, nie mają podstaw - wszystko jest czysto zrobione.". Niby co GO zobaczy jeśli facet gra z różnego IP? zakładam że nie jesteście debilami żeby robić takie przekręty z tego samego IP.

Proszę bardzo, podzielcie się na forum szczegółami akcji i reszta wyrobi sobie opinię. Może też Blues potwierdzi waszą wersję?

• nawet nie wiesz pod jakimi nickami grałem i na których uni więc obelgi o randomach tylko świadczą o niskim poziomie twojej kultury.

dla nas normalnych graczy jesteście zakompleksionymi dziećmi, którym się wydaje że klikanie po nocach w grę i wydawanie kasy świadczy o wspaniałości. No właśnie nie znaczy, zapytaj kogokolwiek poza kolegami z ogame ;)

"metalem i kryształem" ... no daj spokój, serio? TO JEST GRA PRZEGLĄDARKOWA... Wchodzę sobie czasem kliknąć tu dla zabawy, dawno wyrosłem z traktowania tej gry serio. A ty mi tu piszesz jakbyś był wielkim guru, bo z koleżkami podobnymi do siebie zrobiliście sobie z tej gry sens życia xD. Tak więc oszczędźcie sobie tych obelg odnoszących sie do ilości cyferek w grze bo to bardzo żałosne.

• A jak rozpoznać normalnego gracza?

W każdym z nas walczą dwa wilki. Jeden jest zły, to gniew, zazdrość, chciwość, pazerność, kłamstwo, pogarda i ego. Drugi jest dobry, to radość, pokój, miłość, nadzieja, pokora, uprzejmość, empatia i prawda. Który wilk wygra? Ten, którego karmisz.

• Jakbyś grał w to nieco dłużej niż od 4 uni, to byś wiedział skąd pochodzi cytat o metalu i krysztale :)

• Gratki Balboa , ladny push polecial :trollface::trollface::trollface:

Blues niby konto opchal a po 2h w reckach ale piekny ten BFS , graty miazga i nawet TOP1 SOLO masz powinienes byc z siebie dumny , to za ile kupiles xDxD?

Ci amatorzy to przynajmniej graja uczciwie i na tyle ile im czas pozwala a w Waszym przypadku to jak wyglada?

24/7 i zapewne zasiadanie kont lub palenie sobie akt , bo tak bylo na Saros:D

Moderator Qnick:
    Double-posting poprawiony

• Jakbyś grał w to nieco dłużej niż od 4 uni, to byś wiedział skąd pochodzi cytat o metalu i krysztale :)

rozumiem że gra od uni numer 4 (z przerwami) to jest krótko... widzę że tu niektórzy zaczynali na pierwszych niemieckich serwerach i dlatego mój staż jest za mały aby się wypowiedzieć. Bo jestem "amatorem i randomem".

Śmieszy mnie to poczucie wyższości ze względu na to ile się ma pktów i ile się floty rozwaliło. Mam lepsze pomysły na życie niż wyścigi na cyferki z wami i walkę o top5, to już od wielu lat mnie nie interesuje.

Gram od dawna i gram jak chcę, czasem flotą czasem nie, twoje obelgi nic znaczą. Założyłeś klubik miłośników ogame i się z kolegami tym jaracie, bo "dominujecie serwery"? Litości... Na szacunek to się pracuje w realnym życiu, tutaj jesteś tylko napinaczem, który obraża innych... Niezależnie czy umiesz klikać w przeglądarkę czy nie.

Przykre jest to, że przez ludzi takich jak ty, którzy nie potrafią się zachowywać kulturalnie, ta gra tak wiele traci.

• W nomenklaturze ogejmowej numery uniwersów są po słowie "uni" -> a więc jak napisałeś, że grasz od 4 uni to interpretacja tego jest taka, że grasz od 4 (słownie, CZTERECH) uni, a nie od uni 4 (uni CZTERY). To jak już się tak czepiamy słówek.

Mam lepsze pomysły na życie niż wyścigi na cyferki z wami i walkę o top5, to już od wielu lat mnie nie interesuje.

No i super. A czy ktoś krytykuje twoje pomysły na życie? Ktoś się odnosi do tego jaką jesteś osobą "prywatnie"? Nie. Jeden lubi samochody, drugi zbiera znaczki, Czesiek jak wypije wody to dostaje sraczki, cytując wieszcza.

Ja np słabo maluję. Jakby mi ktoś powiedział, że nie umiem malować, to się nie będę rzucał i mówił że brak kultury i chamstwo xD Ani że inni używają nielegalnych farb do malowania i w ogóle plagiaty robią. Pewnie większość tutaj to bardzo mili ludzie (poza Bluesem, bo to parówa) co nie zmienia faktu że w gierkę to tak średnio wam wszystkim idzie :) A że nie umiecie się z tym pogodzić, to wyciągacie jakieś historie o tym, że tak naprawdę to sami sobie zaplanowaliśmy to że Blues (czy ktokolwiek tam niby teraz siedzi) zacznie klikać flotę jak szalony, żeby uratować to co mu wracało. A, i super dowód w postaci tego że Balbik wstawia ST na forum jako dwie osoby xD A my mamy jeszcze Ci opisywać wszystkie patenty które zastosowaliśmy bo jak wiadomo, jesteś na tyle ważną personą, że wszyscy ci się będą spowiadać. Najwyższa Izba Kontroli normalnie.

Psy szczekają, karawana jedzie dalej.

• co nie zmienia faktu że w gierkę to tak średnio wam wszystkim idzie :) A że nie umiecie się z tym pogodzić, to wyciągacie jakieś historie o tym, że tak naprawdę to sami sobie zaplanowaliśmy to że Blues (czy ktokolwiek tam niby teraz siedzi) zacznie klikać flotę jak szalony, żeby uratować to co mu wracało. A, i super dowód w postaci tego że Balbik wstawia ST na forum jako dwie osoby xD A my mamy jeszcze Ci opisywać wszystkie patenty które zastosowaliśmy bo jak wiadomo, jesteś na tyle ważną personą, że wszyscy ci się będą spowiadać. Najwyższa Izba Kontroli normalnie.

ok pójdę twoim/waszym tokiem rozumowania i od razu dopiszę co trzeba:

"wszystkim" nam idzie słabo, tylko tobie/wam idzie dobrze, bo tylko wy umiecie grać w grę a reszta nie. Co więcej, "wszyscy" wam zazdroszczą i dlatego nie wierzą, że graliście czysto. Trzeba pokazać 20rw i wtedy można się wypowiedzieć, inaczej jest się amatorem. Jak coś się tobie/wam nie uda to znaczy że "GO się sprzedał i zawiesił floty". Bany też dostawaliście za nic.

Nie, nie interesują mnie te "patenty". Widziałem przy kilku innych okazjach jak atakowali top2 i top3: nie był to szczyt wyrafinowania ale raczej pomoc anty. Pewnie umie/umieją to zrobić bardziej honorowo, co nie zmienia faktu, że prymitywne metody pay-to-win też stosują.

I od razu napiszę: tak, nie ma to znaczenia, że wam nie wierzę. Ale ludzie będą czytać moje posty i innych, część z nich zrozumie że te niektóre st-ki to ściema. I ogame będzie przez to lepszy :saint:. Za 2 miesiące i tak was już nie będzie i gra będzie przyjemniejsza

• Póki co to właśnie tylko piszesz, nic więcej. Zero konkretów, a brzmisz trochę jak taki niedzielny Janusz komentujący skoki narciarskie, dodając na końcu, że pewnie i tak zrobiłbyś to lepiej.

Każdy z nas zna swoją wartość, jeśli wiesz co to oznacza. Wiemy ile potrafimy, jakie akcje tworzymy i stąd przypuszczenie, że i tak tego nie zrozumiesz, a pisząc, że to tylko Pay to win po prostu udowadniasz, że masz blade pojęcie na temat gry flotą i jej aspektów.

Dobierasz swoje słowa tak, by zawsze wyszło na Twoje, na to co chcesz przekazać światu, ale na ten moment swojej OPINI nie poparłeś żadnym FAKTEM.

Podpowiem Ci, że są narzędzia DARMOWE i LEGALNE w internecie, które pozwalają po części sprawdzać każdego gracza, co już by Ci trochę pomogło, ale OBAWIAM się, że tego co masz zakodowane w głowie to nawet prześwietlenie mojego konta by nie zmieniło.

Tak jak Ty oceniasz mnie/nas i piszesz posty, tak ja też śmiało stwierdzam, że przez Ciebie przemawia najzwyklejsza w świecie zazdrość. Troszkę za mocno Ci ta gra weszła i chyba zapominasz, że to tylko gra.

W każdym z nas walczą dwa wilki. Jeden jest zły, to gniew, zazdrość, chciwość, pazerność, kłamstwo, pogarda i ego. Drugi jest dobry, to radość, pokój, miłość, nadzieja, pokora, uprzejmość, empatia i prawda. Który wilk wygra? Ten, którego karmisz.

• Póki co to właśnie tylko piszesz, nic więcej. Zero konkretów, a brzmisz trochę jak taki niedzielny Janusz komentujący skoki narciarskie, dodając na końcu, że pewnie i tak zrobiłbyś to lepiej.

Każdy z nas zna swoją wartość, jeśli wiesz co to oznacza. Wiemy ile potrafimy, jakie akcje tworzymy i stąd przypuszczenie, że i tak tego nie zrozumiesz, a pisząc, że to tylko Pay to win po prostu udowadniasz, że masz blade pojęcie na temat gry flotą i jej aspektów.

Dobierasz swoje słowa tak, by zawsze wyszło na Twoje, na to co chcesz przekazać światu, ale na ten moment swojej OPINI nie poparłeś żadnym FAKTEM.

Podpowiem Ci, że są narzędzia DARMOWE i LEGALNE w internecie, które pozwalają po części sprawdzać każdego gracza, co już by Ci trochę pomogło, ale OBAWIAM się, że tego co masz zakodowane w głowie to nawet prześwietlenie mojego konta by nie zmieniło.

Tak jak Ty oceniasz mnie/nas i piszesz posty, tak ja też śmiało stwierdzam, że przez Ciebie przemawia najzwyklejsza w świecie zazdrość. Troszkę za mocno Ci ta gra weszła i chyba zapominasz, że to tylko gra.

Po pierwsze musisz czytać ze zrozumieniem: nie napisałem, że TYLKO pay-to-win, tylko że takie techniki RÓWNIEŻ stosujecie. Konkretny przykład: postawienie lotki z telepkiem w pół godziny i szybki atak. Regulamin to dopuszcza, ale nie jest to zbyt finezyjne i oparte na posiadaniu anty. Czy to była pomyłka w czytaniu czy chęć manipulacji moją wypowiedzią?

Druga sprawa: od razu napisałem że DOWODÓW nie mam i nie będę miał. Wyraziłem opinię, że okoliczności wskazują, że nie było to czyste starcie. Ty nie udowodnisz, że starcie czyste (chyba że blues to przyzna), a ja nie udowodnię że trefne. Pozostaje to tylko do interpretacji czytających. Nic nie jest pewne, dopuszczam małe prawdopodobieństwo, że mówisz prawdę, niestety jest ono zbyt małe.

Pokaż mi narzędzie internetowe, które udowodni, że nie kupiłeś tego konkretnego starcia, to odwołam wszystko co napisałem.

Otóż jak wiele razy napisałem, nawet w topce nie jestem i nie mam takich ambicji, nie zazdroszczę ci. Aczkolwiek tak, jak ja uważam cię za oszusta tak ty masz prawo uważać mnie za zakompleksionego zazdrośnika, to też twoja opinia nie poparta faktami.

• Hahaha. W końcu oszuści dostają bana. Szkoda tylko że nie na stałe. Każdy wie że obsługa w tym Ruda ma profity. Więc bronią swoich. Precz z pusherami. Balabaosiut. Bo w sumie nie można cię inaczej nazywać. Żegnam.