symulator walki z LF

• Cześć wszystkim

Po dłuższym rozstaniu chciałem zobaczyć co słychać na ogame i zastałem mnóstwo zmian, których szczerze mówiąc nie ogarniam do końca. Life forms wprowadziły bardzo duże zmiany w mechanike gry i starsze symulatory tego nie uwzględniają. Czy są jakies nowe symulatory które by uwzgledniały LF przeciwnika? Bez takiego kalkulatora bitwa z udziałem większych flot z różnym poziomami LF jest jak na ta chwilę dla mnie nie do przewidzenia a więc cały sens latania flotą znika bo przecież na kartce tego nie bedę liczył nawet nie wiem czy by sie to dało policzyc. Jakieś podpowiedzi i wskazówki mile widziane :)

• Obawiam się, że się mylisz. LF tak zmieniły parametry statków, że krążowniki bez trudu niszczą GS-a(kiedyś było to niemożliwe, bo różnica poziomów w badaniach wojennych musiała być absurdalnie wysoka) teraz bez trudu "pare" krążowników rozwala GS-a. Tak samo z obroną. Latałem na niewielkie bunkry, przyjmowałem nawet +3 do rzeczywistych poziomów przeciwnika i simowałem. Wyniki nie zgadzały się zupełnie z tym co symulator wyliczył, straty były znaaacznie większe po mojej stronie. Jak tu latać, kiedy nie mogę przewidzieć wyniku bitwy. Jak Wy sobie z tym radzicie?

• bałabym się korzystać z symulatora walk stworzonego przez gf :lool:

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Dzieki holon za linka. Pomysł świetny z tym symulatorem, ale z wykonaniem lipa, skoro tyle czasu upłyneło i nic sie nie wydarzyło w tym temacie. Czyli nie ma nadzieii:thumbdown:

Ja na stworzenie takiego programu jestem za cienki w uszach. Skoro nie ma symulatora uwzglednijacego LF to jak powstaje tyle ST? Ludzie opierają się na symulatrach typu trashsim i speedsim? W przypadku bardziej zblizonych flot można sie mocno zdziwić przynajmniej tak mi się wydaje. Bez sensu taka gra skoro nie jest się pewnym wyniku przy określonym skladzie floty