RespectTeam [Extream] vs. Koza [B-B] ~ 329181.83% Top 1 SOLO

• Ty to jesteś koza-k. Gratki, funfle bluesa na pz zawsze cieszą :trollface:

Miej troche szacunku i daruj sobie taki sposob wyslawiania sie.

chłopie jak mogę mieć szacunek do gracza, który publicznie pisze, ze floty nie postawił za paczki i lata tylko na expówki oraz jest kolega bluesa 😆 zostaw te drobne cele dla innych i miej jaja atakować silniejszych

Jesteś zabawny to co piszesz , bo nie gram na tym uni od samego poczatku lecz przejąlem konto po Hefim kiedy mialo 4kk pkt i w rankingu bylo bodajze top 6-7?

Po pierwsze popatrz ranking pkt zniszczonych , do dzialu starc ilosc zrobionych ST i policz sobie srednia z zysku. Nie kupilem zadnej paczki na tym uni bo nie ma to dla mnie sensu i przyjemnosci paczkowac , wole wydac pieniadze na cos bardziej wazniejszego i przydatnego niz OGame.Oczywiscie komandorzy oraz detroidy byly zakupione ale nie byly to ilosci spore.

Jesli mialbys popatrzec na gracza Koze tzn jego historie konta m.in pierwszy nick Zly wilk ( urlop) , konto przejmuje gracz Balboa ktory w przeciagu 2-3dni wbija 40kk pkt we flocie - oczywiscie paczkujac wiec to jest moze fair ?

Balboa robi pare starc i konczy przygode na koncie , nastepnie przejmuje konto koza aczkolwiek z tym oddaniem konta to wielkie klamstwo bo pewnie gra tam Szeryf ze spolka , nie interesuje mnie to ale nie rozumiem toku myslenia ludzi ktorzy uwazaja ze gracz ktory jest top 2-3 to musi odrazu paczkowac , przepraszam nie uwazam sie za Pro gracza ale Ludzie miejmy troche szacunku w tej grze a nie tylko pisac bezumyslne hejty. A co do bluesa to gram zawsze z nim i bede gral , poniewaz dla mnie jest jedyna osoba ktorej ufam w tej grze.

Pogratulowalem kozie i jeszcze raz pogratuluje , dla mnie uni stalo sie juz wymarle.

Co do samego ataku na koze hmmm tak niestety bylem chciwy i rzucilem sie na te KR i pionki co wracaly ,nie bylem pewny do ataku , bo ten powrot floty smierdzial na kilometr.Niestety moglem koze pierw sprawdzic gdzie flota stoi , bo wstawienie szybkiej lotki kiedy spalem bylo juz dla mnie podejrzane.

Gdyby blues polecial ze mna to by byla inna bajka ale nie ma co tu gdybac , wydarzylo sie i koniec.

OGame to gra strategiczna , na kogo latam a na kogo nie to moja decyzja , tak wiec kto wpadl mi w cel to probowalem go ubic , czasem sie udawalo czasem nie , no niestety taka jest gra.

A co do tego ze trafilem na gruba rybe byc moze tak sie mialo stac , czy zaluje decyzji ataku - NIE

Mam nauczke , czlowiek uczy sie na bledach jak to w zyciu.

w koncu dostal na co zasluzyl, latanie po duzo slabyszch to kazdy umie, a z zrownym sobie to juz sztuka cos ugrac

czekam na lizusa sugardady na jakies pochlebne slowka :trollface:

/edti nie znam szczegolow spotkania, ale obstawiam, ze to nie jest wiedza o grze obroncy tylko bardziej nie wiedza agresora i lekcewazenie wroga, a rewanz pewnie po urlopie ...jesli wroci xD

A ty za kogo robisz przyzwoitke w tej grze?

byc moze dostalem lekcje od kozy , ale nikogo w grze nie lekcewazylem bo czasem zdazaja sie niespodzianki.

Latanie po slabszych hmmm to na kogo mam leciec skoro bylem top 1 we flocie?

• Zostałem wywołany do tablicy, więc dopiszę parę słów od siebie.

RespectTeam troszkę zagalopowałeś się z teorią spiskową, bo pewnie to nie na pewno. Masz świętą rację, że człowiek uczy się na błędach, czasem trzeba je popełnić, żeby zrozumieć i na drugi raz wyciągnąć wnioski. Tylko pyszałki myślą, że jak raz kogoś na coś złapali to zrobią to drugi raz z przekonaniem, że ktoś nie analizuje swych wtop.

Każdy lata na to co jest, to nie hurtownia, by sobie wybierać, więc za aktywność ogromny ukłon.

Starcie piękne, ktokolwiek by w nim nie uczestniczył, po którejkolwiek stronie, przyjemnie się ogląda takie RW.

Z mojego doświadczenia-nie tłumacz się, graj, bo prawda jest taka, że każdy ładuje kasę, no 90%, by zaraz ktoś mnie za słówka nie łapał. Jedni wydają na skracacze, inni na paczki, inni na sloty, a inni na wszystko. Nie ma tu nikogo, kto mógłby dawać sobie prawo gdzie jest moralna granica wydanych pieniędzy w grze. Dla jednego 100 jest ok, a dla innego 1000.

Nie wiem też dlaczego wtrąciłeś mnie i to jeszcze w formie nie-fair, coś na zasadzie JAK JA JESTEM ZŁY TO NIECH KTOŚ TEŻ BĘDZIE. Ty dostałeś konto od Hefiego, ja od kogoś innego, oboje wykorzystaliśmy potencjał, więc dlaczego coś nazywasz nie-fair? Oboje nie zaczęliśmy od 0 i na tym powinna się ta rozkminka zakończyć.

Pamiętajcie, że OGame jest grą strategiczną, a nie przygodową. Każdy ma swoją taktykę, podejście i styl. Dużo kwasu się wylewa, ale tak jest, było i prawdopodobnie będzie nadal.

Konto, które było na U pojawiło się w grze i lekko namieszało na U, cieszmy się z tego, a nie szukajmy igły w stogu siana.

W każdym z nas walczą dwa wilki. Jeden jest zły, to gniew, zazdrość, chciwość, pazerność, kłamstwo, pogarda i ego. Drugi jest dobry, to radość, pokój, miłość, nadzieja, pokora, uprzejmość, empatia i prawda. Który wilk wygra? Ten, którego karmisz.

• Nie chodzi mi o to ze paczkowales , ale postrzeganie mnie za paczkomata gdzie w tym wszystkim to sie nie zgadza.

Dla mnie jest obojetne czy ktos paczkuje czy uzywa detroidow czy innych dodatkow , ale chyba gra polega na tym zeby atakowac slabszych i lepszych?

Przeciez nie bede slal 24/h same ekspy?

Zamiast wiekszosc z Was napisac ,, Gratki super ST , ladny zysk '' to zauwazylem ze wiekszosc ludzi obserwuje , widzi dane ST ale odczuwa moze zazdrosc , nienawisc?

Szanujmy sie nawzajemnie bo to tylko gra :thumbup:

• Ciekawe jak jeden z drugim by grał jakby niebyło dopalaczy, paczek i innych dodatków.
    Wtedy by się okazało jak kto "potrafi" grać, ale niestety GF chce zarabiać i jest jak jest.

Bawimy sie dalej 8)

na Urlopie się nie da.

Koza gratki za ST.

Gdyby nie bylo paczek to kwitnalby czarny handel surowcami :P same paczki bez tego skracania budynkow badan itd moze nie bylyby az takie tragiczne :D co za tym idzie.... wolniej eko, itd wtedy nie daloby sie przeklikac metalu pod paczki specjalnie

• Marudzicie na paczki, ale gdyby nie one i ludzie którzy je kupują to ekspy właśnie wbijały by na na poziom 75% tego, co macie już od dwóch tygodni mniej więcej. Ktoś za swoje pieniądze robi Wam dobrze, a Wam jeszcze źle :P A Co do ST, fajnie że jest w nim jakaś historia a nie tylko %. Gratki.

• Marudzicie na paczki, ale gdyby nie one i ludzie którzy je kupują to ekspy właśnie wbijały by na na poziom 75% tego, co macie już od dwóch tygodni mniej więcej. Ktoś za swoje pieniądze robi Wam dobrze, a Wam jeszcze źle :P A Co do ST, fajnie że jest w nim jakaś historia a nie tylko %. Gratki.

To fakt co piszesz, ale moze ktos chcialby sobie pograc inna klasa niz odkrywca, a przez to, ze ten prog pkt jest tak szybko osiagany jest to zwyczajnie nieoplacalne :P a druga sprawa rozwijajac w 2-3dni to co 95% graczy zajmuje miesiac wycinaja wszystkie potencjalne cele dla generala :P no i konkurowania z typami, ktorzy maja 40mln floty po miesiacu a Ty 5-10mln to samo przez siebie mowi :P

tutaj w sumie taka opcja juz jest w grze 5:1 bez sztabu 3:1 ze sztabem, wystarczyloby tylko limit 500.000pkt zdjac i po sprawie, ewentualnie ustawic 7:1 / 5:1 ale to juz by sobie tam policzyli sami, wtedy masz realna szanse sciagnac mu ta flote w 2-3 osoby jak nie bd ostrozny8)

To fakt co piszesz, ale moze ktos chcialby sobie pograc inna klasa niz odkrywca, a przez to, ze ten prog pkt jest tak szybko osiagany jest to zwyczajnie nieoplacalne :P a druga sprawa rozwijajac w 2-3dni to co 95% graczy zajmuje miesiac wycinaja wszystkie potencjalne cele dla generala :P no i konkurowania z typami, ktorzy maja 40mln floty po miesiacu a Ty 5-10mln to samo przez siebie mowi :P

100% racji

Ogame to gra P2W a inny by chcieli pograć i poczuć dreszczyk emocji w równym konkurowaniu i ściganiu się tak jak np. na Czeskim uni, serwer powstał w tym samym czasie co u nas i top 1 ma ~20kk pkt. a nie 200kk i tak można grać.

1-5 graczy właduje kasę w grę by być top a potem nie mają na kogo latać i psują grę innym którzy mogli by walczyć na swoim poziomie.

Może protekcja powinna być inna że np. top 1-10 może atakowac max do top 50 i by się paczki ograniczyły bo cele by się skończył.