ANKIETA na temat ładowności sond

• Po tym że farming ze sondami jest o wiele szybszy, jest dostepny dla wiekszej ilosci graczy (np tych którzy mają malutko czasu) i moze występowac nawet "w przerwie na kawę". Do tego każdy gracz zwiększy zasięg farmingu idlów. Tym samym idlaki będą częściej strzyżone.

• Można dodać również, że taka zmiana przechyli zyski z grania odkrywcą w kierunku zbieracza. Bonus do łupu z niekatywnych przestanie mieć większe znaczenie, przez co jedyną bonifikatą staną się zyski z ekspedycji.

Farming stanie się bardziej przystępny dla ludzi, jednak czy zwiększy to znacząco liczbe osób które bedą to robić? Początkowo pewnie tak, a po jakimś czasie liczba farmerów spadnie do takiej samej wartości jaką mamy teraz na uni (nie potwierdzone żadnymi statystykami, moje czyste przypuszczenie).
    Bardziej się obawiam, że boty staną się bardziej popularne i bez odpowiedniego pilnowania problemu ze strony administracji wystarczy ze kilka kont będzie z takiego bota korzystać aby idlaki były permamentnie wyczyszczone do zera.

• Można dodać również, że taka zmiana przechyli zyski z grania odkrywcą w kierunku zbieracza. Bonus do łupu z niekatywnych przestanie mieć większe znaczenie, przez co jedyną bonifikatą staną się zyski z ekspedycji.

Farming stanie się bardziej przystępny dla ludzi, jednak czy zwiększy to znacząco liczbe osób które bedą to robić? Początkowo pewnie tak, a po jakimś czasie liczba farmerów spadnie do takiej samej wartości jaką mamy teraz na uni (nie potwierdzone żadnymi statystykami, moje czyste przypuszczenie).
    Bardziej się obawiam, że boty staną się bardziej popularne i bez odpowiedniego pilnowania problemu ze strony administracji wystarczy ze kilka kont będzie z takiego bota korzystać aby idlaki były permamentnie wyczyszczone do zera.

Z tego, co mi wiadomo, odkąd zmieniło sie logowanie na konto to problem z botami został wyeliminowany. Także ten argument w tej sytuacji raczej nie ma zastosowania.

Moim zdaniem, jeśli ogólna liczba farmiących sie zwiększy, oznacza to, że jest to zmiana atrakcyjna, a co za tym idzie grywalna. A na tym nam graczom powinno zależeć

• Przy ladownosci sond boty beda czyscic idlaki do zera w 2-3h. Jedyna istotna zmiana bedzie to ze flociarze beda stali w kupie i zostanie im jeden fs /brak fsa a dex sondami przerzuca na moona i wio zlomowanko. Transport z planet sury jest nie oplacalny. Wiec ... tylko jeden plus dla flociarzy.

Co do problemu bociarzy -problem mieli chwile a teraz proceder kwitnie az milo. Wlacznie z obsluga kilku kont jednoczesnie:)

• Przy ladownosci sond boty beda czyscic idlaki do zera w 2-3h. Jedyna istotna zmiana bedzie to ze flociarze beda stali w kupie i zostanie im jeden fs /brak fsa a dex sondami przerzuca na moona i wio zlomowanko. Transport z planet sury jest nie oplacalny. Wiec ... tylko jeden plus dla flociarzy.

Co do problemu bociarzy -problem mieli chwile a teraz proceder kwitnie az milo. Wlacznie z obsluga kilku kont jednoczesnie:)

Rozumiem ze doskonale znasz ten proceder od środka:p

Oo widzę nowe konto na forum założyłeś :) Temte co bany dostały skasowali ? :D

Mówisz, że Ci boty działają? To nie dobrze.

Nie mniej jednak jeśli naprawdę działają jak u Ciebie, to znaczy, że wyścig z nimi mt/pionki jest tak samo bezsensowny jak sondami ;)

Każda klasa zyska na tej zmianie, a generalnie nie ma obowiązku klepania sond i farmienia nimi ;)

Zawsze jest to jakaś zmiana i urozmaicenie rozgrywki. A pomyśłcie ile będzie leżało krissu na pz galaktyce jak 1wr kasuje niezliczoną ilość sond :D o pomyłkę trudno nie będzie :D

W mojej opinii będzie zabawnie :)

• Nie mam pojęcia jak wygląda sprawa logowania na konto przez bota. Zakładam, że nawet jeżeli jakieś problemy były/są to będą rozwiązane i ludzie będą z nich korzystać dalej.

Może gra ktos na uni gdzie ładowność już jest i może się wypowiedziec czy jest problem z botami?

• Na większości nowych uni ładowność sond jest odblokowana. Nikt nie narzeka i ludzie grają.

MisQ zobacz kto się wypowiada w ten sposób i sam oceń, dlaczego jest przeciwny.

To konta IRA które grać na Q przestały od fuzji, a jak grają to na blokadzie ataków. Oczywiście konto Pl1 jest z nami i czasem bardzo ładnie sobie wskakiwało z zaskoczenia i namieszało - to znowu prowadzi do pewnego małego problemu - mianowicie przy ładowności sond już nie pogra wcale ;) Dlatego jest kategorycznie na nie ;)

• Jestem na tak. Mam nadzieję, że w końcu uni dorosło do tej decyzji

Zawsze będą przeciwnicy i zwolennicy zmian. Kto nie grał na uni z ładownością nie wie ile traci.

Ja podobnie jak gracz, którego post cytuję mam nadzieję, ze dorośliśmy do poparcia zmian.

Jeszcze raz zdecydowanie na tak dla sond z ładownością na Quantum.

• Może gra ktos na uni gdzie ładowność już jest i może się wypowiedziec czy jest problem z botami?

Grałem na Bellatrix, gdzie był Kalom, gość, który grał botem. Fakt faktem Bellatrix było małe, miało 6 gal, a lot sondami kosztował 1 deuteru z powodu błędu, ale typ farmił całe uni w kółko. Gdy zaczął puchnąć w styczniu, szło zgłoszenie za zgłoszeniem i nic, dopiero w sierpniu albo wrześniu go zbanowali. Po prostu włączył sobie bota na planecie z dużym bunkrem i bot chodził na okrągło. Po naprawdę minimalne zyski.

Grałem też na Xanthusie i botów tam (chyba) nie było, bo znam kilka osób, które faktycznie farmiły sondami i to się opłacało. Z kolei na Kalyke, gdy czasami schodzę z urlopu, to taki farming jest bez sensu, zyski są zbyt małe. Na Quantum to nie grozi, tam jest prawie 5 tysięcy kont, więc na pewno będzie co farmić. Prędkość x5 też będzie przyjemna, bo nawet szczególnie dużo tych sond nie będzie potrzebnych. Na uni x1 2, a nawet 3kk czasem potrafią nie nadążać, na x4 na spokojnie milion wystarczał.

• Może gra ktos na uni gdzie ładowność już jest i może się wypowiedziec czy jest problem z botami?

Grałem na Bellatrix, gdzie był Kalom, gość, który grał botem. Fakt faktem Bellatrix było małe, miało 6 gal, a lot sondami kosztował 1 deuteru z powodu błędu, ale typ farmił całe uni w kółko. Gdy zaczął puchnąć w styczniu, szło zgłoszenie za zgłoszeniem i nic, dopiero w sierpniu albo wrześniu go zbanowali. Po prostu włączył sobie bota na planecie z dużym bunkrem i bot chodził na okrągło. Po naprawdę minimalne zyski.

Grałem też na Xanthusie i botów tam (chyba) nie było, bo znam kilka osób, które faktycznie farmiły sondami i to się opłacało. Z kolei na Kalyke, gdy czasami schodzę z urlopu, to taki farming jest bez sensu, zyski są zbyt małe. Na Quantum to nie grozi, tam jest prawie 5 tysięcy kont, więc na pewno będzie co farmić. Prędkość x5 też będzie przyjemna, bo nawet szczególnie dużo tych sond nie będzie potrzebnych. Na uni x1 2, a nawet 3kk czasem potrafią nie nadążać, na x4 na spokojnie milion wystarczał.

czyli tak na prawde każde uni inne i nie można wskazywac prawidłowości. Zobaczymy jak to będzie na Q. O ile będzie.
    Dzięki za odpowiedź ;)