Unifusion a temperatura planet

• Cześć,

Jak w przypadku łączenia serwerów wygląda sprawa temperatury planet?

Powiedzmy, że mam 13 planet na pozycjach 15, gdzie mocno postarałem się aby temperatura oscylowała w granicach od -120 do -130. Co stanie się po połączeniu serwerów? Planety wylądują gdziekolwiek w układzie z losową temperaturą? Czy może temperatura zostanie taka sama?

• Cześć,

Jak w przypadku łączenia serwerów wygląda sprawa temperatury planet?

Powiedzmy, że mam 13 planet na pozycjach 15, gdzie mocno postarałem się aby temperatura oscylowała w granicach od -120 do -130. Co stanie się po połączeniu serwerów? Planety wylądują gdziekolwiek w układzie z losową temperaturą? Czy może temperatura zostanie taka sama?

Temperatura zawsze jest zmienna losowo mozna otrzymac lokacje planety "najblizej poprzedniej lokacji"

ale podczas fuzji są darmowe telokacje ale ciągle temperatury się zmieniają... nie znajdziesz podobnych temperatur będzie niższe wydobycie deuteru na 100% już to przeszedłem na cetusie kiedy robiłem relokację na rośliny kiedy mnie rozsiało po uni :beaten:I na samobójczej misji quasar 🤭🤭🤭🤭🤭😁 i zazwyczaj satelity daja 31-34 energii wiec temperatura jest duzo wyzsza za kazda raza a na cetusie szukalem 28-30 z statelity na 8 pozycji wiec na pewno nie bedzie ~ -120~ -130:stroke:

• No to jeżeli temperatura ulegnie zmianie to widzę tutaj poważną patologie.. mocno się postarałem aby moje planety miały akurat taką temperaturę jaką mają, zauważam różnicę w wydobyciu deuteru przy temp. -90 a -130, oczywiście przy jednej planecie jest ledwo zauważalna, ale ja mam ich 13.

Jeżeli tak to ma wyglądać to GF zrazi do Siebie kolejną osobę i napewno zakończę grę, nie widzi mi się zakup pierdyliarda anty na relokację i modlenia się, że akurat się uda i temperatura będzie choć trochę zbliżona do temperatury na starym serwerze.

Pewnie, zaczynając grę miałem gdzieś z tyłu głowy możliwą fuzję z innym serwerem, ale jednak na trochę innych zasadach.

• 1) Przy relokacji planety temperatura jest ponownie losowana, to oczywisty fakt umożliwiający osiągnięcie jak najmniejszej temperatury na planecie.

2) Przy transferze przez cmentarz temperatura nie jest losowana ponownie. Nawet przy zmianie pozycji nie ma losowania i August ma rację.

3) W przypadku fuzji można założyć, że jest ona analogiczna do cmentarza, bo GF korzysta wówczas z tego samego mechanizmu, w szczególności gdy dają nam wybór uni docelowego.

Właśnie zrobiłem kolejny test, to też powód edycji. Poniższy przykład pokazuje, że zależność temperatury (od -43°C do -3°C) od pozycji planety (5) nie jest zachowana. Na tej pozycji zakres maksymalnej temperatury wynosi od 60°C do 100°C, czyli zdecydowanie max temperatura -3°C nie mieści się w tym teoretycznym zakresie.

Przenosiny.png

• Jak mnie przenosili na rosalind podczas ostatniej fuzji wszystko bylo zmienione nawet sie cieszylem bo na tamta pore potrzebowalbym ponad 20k satelit dla form zycia

• A czy u nas jakieś fuzje są w planach bo gdzieś tam za oceanem się odbywają?

Nic obecnie oficjalnego, ale wolę się jakoś mentalnie do tego przygotować a kto gra na w miarę młodych serwerach to widzi co się dzieje.

Ok, więc mam mały mętlik w głowie, Sobieski trochę mnie uspokoił, ale Lis pustyni podaje trochę inną wersję, czy fuzja do fuzji nie jest podobna?

Czy przy fuzji każde konto trafia na cmentarz?

• Też bym się cieszył, gdybym miał wszystkie planety na 15 pozycji, a po przenosinach na nowy serwer wszystkie one trafiły magicznie na 8 pozycję. Co ciekawe jest to wykonalne, wystarczyłoby założyć dużo kont i zablokować swoje potencjalne układy z wyłączeniem 8 pozycji i oczywiście przenieść się jak najszybciej, a potem, żeby to źle nie zabrzmiało, najlepiej pozbyć się tych zielonych kont.

Ja uważam, że mój przykład to wystarczający dowód na to, że podczas przenosin temperatura nie jest ponownie losowania. Tamta planeta była oryginalnie na 12 pozycji, po fuzji nie zaglądałem na to konto i w wyniku urlopu po migracji trafiło na cmentarz. Potem przywróciłem to konto na inny serwer, a po kolejnej fuzji proces się powtórzył. Dziś znów konto powróciło zza światów, ale nie na 12, lecz na 5 pozycję w układzie, a temperatura się nie zmieniła.